Сайт за втора употреба

deffnews

Well-Known Member
айде дано този път фенките досадните бълхи и мухи да не се накачулят и в тази тема

Подготвям сайт за втора употреба дрехи. И все пак искам да чуя и вашето мнение по някои въпроси.

На дневен ред са ми основно два въпроса засега.


Единия е има ли смисъл да си докарва човек допълнителни главоболия и да се вкарва в допълнителни разходи за наемане на модели за дрехите. Щото всеки си има собствен усет и аз примерно бих предпочел ако си купувам такава дреха да е снимана на изкуствен манекен или даже по-скоро на закачалка. То и това ми забавя пускането на сайта до голяма степен в момента.

Другия е как би се възприело ако в момента на старт веднага се предложат някои игри, промоции и т.н.

Аз смятам за малко, може би две седмици да се пусне като вид презентация. Да не се продава веднага. Да се предложат някои забавления. И в този смисъл предлагам на собственици на: онлайн магазини, блогове, начинания (но да не са свързани особено с ковид историите, не искам да се отвлича вниманието към сиви неща) да им поставя банери в моя сайт, но не като вид директна реклама а като предложение. Засега съм решил да отделя място за три. За храни и напитки, за масови събития свързани с някакъв вид забавление и за блог насочен към музика, филми и виртуални игри.

Заглавната страница я мисля да е по-близка до американските сайтове с повече цвят и по обща информация, а вече в подменютата ще си има достатъчно практична информация за артикулите.

Разполагам само с двеста артикула сега и идеята ми не е да ги продам набързо, ами да се постави някаква основа.
 
Основно правило при онлайн магазин - не отвличай вниманието на потенциалните си клиенти към външни източници.
За другото просто си избери подход и го направи. Нали все пак ще надграждаш.
 
на изкуствен манекен
Това за мен е най-противното нещо.
Закачалка или върху някакъв фон:

fon.jpg


Аз смятам за малко, може би две седмици да се пусне като вид презентация. Да не се продава веднага.
Огромна глупост, чак ми стана смешно. :D
Промоции и игри - ок, ама да се пусне като презентационен сайт...

За банерите и аз казвам - абсолютно никакви.
 
аз пак да кажа

без фирма пълна глупост

с фирма още по голяма глупост
 
Единия е има ли смисъл да си докарва човек допълнителни главоболия и да се вкарва в допълнителни разходи за наемане на модели за дрехите.
Нямаш си идея колко излиза една фотосесия
 
Това за мен е най-противното нещо.
Закачалка или върху някакъв фон:

Виж файлът 21797



Огромна глупост, чак ми стана смешно. :D
Промоции и игри - ок, ама да се пусне като презентационен сайт...

За банерите и аз казвам - абсолютно никакви.
Някои големи чужди сайтове го правят така, но не така грозно като на снимката. Може би защото са огромни. Примерно trift. Не мисля, че ми хрумна точно от тях но те ползват една по цветна и дизайнерска заглавна страница, а артикулите им са само артикулите.
Дори да имах възможност за различни "фотомодели" (в кавички слагам, щото това ще е любителска работа тип фрийлансърска". И май ще направим няколко шаблона и може да се обработват дигитално. На мен ми изглежда тъпо да се повтарят два модела, като в заводски сайт за трикотаж.

Някак си с "подръчни" материали се правят нещата, а и при положение че имам около 200 дрехи само го мисля като някакъв тип презентационен сайта. Няма да е парадоксално да се опитам да му "залепя" етикет" крафт. И така че, когато стане на мен ми допада да му сложа три банера, например към някоя малка работилница за крафт напитки, ентъртеймънт блог и прояви. Пък и от втората употреба се интересуват повече по-младите.

Сега на един доста интересен артикул ще му се нашият външни етикети от други дрехи и ще е нещо като както по заведения правтя нещо такова. И на доста други места. Виждал съм и по автокъщи.

Сега ще направя
 

Горе