Продава се: Сайт за доставки от спортсдирект

От: Сайт за доставки от спортсдирект

Здравейте,

Аз съм купувача на въпросния сайт!

Моля @Амоунт да не пише с болд шрифт,защото не обичам да ми се карат.След като лично ти не си запознат с продажбата на сайта и не си се занимавал лично с нея се запознай и си дай сметка,защо се е стигнало до тук.

Никога и никъде не съм казал,че съм "гъст" с Блинки и Кулис а в разговор по скайп съм казал,че ще помоля за тяхното съдействие ако се наложи!

Всичко започна след като преведох парите на лице посочено от теб или твоя партньор,както той сам се нарече.Парите бяха преведени в понеделник,след което се започна целият този цирк:

1.Едвам накарах твоя партньор да ми даде достъп до самия сайт в деня на плащане,защото в деня на плащането е бил посетен от данъчните.
2.След като ми даде достъп до бекпънела и хоста,установих че поръчките не отговарят не реалното написано в офертата за продажба на сайта а бях уверен по скайп,че е именно така.
3.Попитах партньора ти кога ще бъде възстановена базата данни и се започна, утре сутрин,утре вечер и т.н.Оказа се последно,че хард диска бил на село и пратил баща му го да го вземе и в неделя всичко ще бъде както трябва.Уви и до ден днешен това не е е така.
4.След като всичко това се случи и изисках от него документ от банката за всеки превод направен по сметката от месец май до края на 2014г.Той излезе със становището,че банковата сметка е била закрита и нямало как да го изкара,но в последствие в събота ми каза,че до днес ще го имам.Уви и това не е така!

След 6 дни изпълнени само в лъжи,кажи ми ти как човек няма да изгуби желание да се занимава с това?Да наистина изгубих желание и всеки нормален човек би го изгубил!

Относно това,че съм изтеглил база данни от сайта или съм бекъпнал нещо:

1.Аз не съм грамотен да го направя и не съм програмист.Честно да ти кажа даже и не зная какво е това.
2.Предполагам,че трябва да има данни за това кога и как е направено?Спомням си,че твоя партньор ми прати бекъп на някаква база данни във събота по мейл.

Относно това,че съм те заплашвал:

1.Аз не съм заплашил никой а пък и ти както каза не си направил нищо,тоест аз съм контактувал с твоя партньор.
2.Казах на партньора ти,че ще сезирам определени органи и институции и те ще изразят становището си по казуса,но никога не съм казвал,че ще срина нечий авторитет или пък съм заплашвал с лична саморазправа.Някак не е по стила ми!

Всичко казано по горе е подкрепено със разговори и e-maili от моя страна със теб или твоя партньор,както се изрази!Казвам го по този начин,защото вие двамата като партньори сте едно цяло.

Ако желаеш,след като ти си собственик на сайта можеш да ми вземеш телефонния номер от твоя партньор и да ми се обадиш поне.Моето време и търпение се изчерпа и ще действам по начина по който заслужавате.

P.S. Беше ми казано,че сайта е писан от испанец....В последствие се оказа,че бил наел индиец за това и т.н.

P.SS."При продажба на сайта предлагам всякаква техническа помощ в рамките на 6 месеца след покупката при проблем."-Да ама аз не получих това за което платих пък и не мога да си представя как и бих я получил....
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Болда не значи кавга и викане, а просто че държа поста ми да се прочете и да ми се отговори, може би го бъркаш с главни букви.
Аз не съм ти враг, не съм измамник, нямам лоши помисли и намерения. :)

Ще поискам отговори на зададените от теб въпроси, за да разбера и двете позиции и да съм безпристрастен.
По телефон не обичам да говоря, предпочитам спора да се дискутира тук публично, за да може всеки да изкаже мнение и да се разбере кой е прав и кой е крив.
Искам да видя и логовете от чатовете ви.

Станалото ми е адски неприятно, за пръв и последен път посреднича за каквато и да е сделка.

Това което не разбирам е, как продаден сайт с бази данни ще бъде върнат, при положение че вече може да има 100 копия на файловете и базите?
Искам да помоля и двете страни без заплахи и панаири.
Без намеци за лични данни, заплахи и т.н.
Доколкото разбрах е имало такива писания и триенета в скайп, за знам ти личните данни, ще те намеря и ала бала подобни глупости.

Искам историята да се разнищи докрай и да се разбере кой е прав и кой крив.
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Здравей,

Аз мисля,че не съм се скрил и разбира се,че ще прочета поста ти.Също така ти предлагам наистина да не посредничиш при такива сделки а именно с такъв партньор!

Ако желаеш аз съм направил скрийншотове на последния ни разговор от събота вечер и ще ти ги пусна тук.Като имай на предвид,че той не изпълни нищо от казаното от него!

Аз не съм човек,който ще тръгне да копира сайтове и както казах твоя партньор уби желанието ми като цяло да се занимавам с това!Имам си достатъчно бизнеси,за които да се грижа.Аз не съм правил нито бекъпи и както ти казах не зная как се правят.

Аз не съм заплашил никой,но няма да оставя нещата така повярвай ми.Днес разговарях с икономическа полиция и съда и смятам да си пусна жалбата към тях.Надявам се,че те ще преценят най-добре.Никой никога не съм заплашил със саморазправа а единствено с компетентни органи.

За личните данни както ще видиш от скрийншотовете на скайп,твоя партньор ми предлага да ми ги предостави.Най-лесното е да го издиря,но това е работата на компетентните органи!

Историята мисля,че няма да се разнищи до край тук,тъй като твоя партньор нито ми пише.нито си вдига телефона нито е направил едно нещо от обещаното.Защо се крие?

Има още много много защо.......
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Дай скриншотовете да гледаме.
Пусни ги тук, ако има нещо за криене от публичен показ го задраскай.
Сигурен съм че ще стигнем до истината.

Не е онлайн в момента, за да му кажа че водим тук диспут, утре през деня ще се свържа с него задължително, за да разбера ситуацията.
Научих за случката вчера преди да напиша поста си в който приканвам за отговори.
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Да имена и банкови сметки съм скрил,просто така ми препоръчаха!

Нека и човек,който е контактувал с мен се намеси тук и да не се крие.

Както сам каза сайта не е твой,значи нека пише и въпросния човек,макар че по начина по който си пуснал обявата за продажба никъде не пише,че си посредник...
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

След като ти е партньор ще намериш начин да се свържеш с него.Обади му се по телефона и нека се включи той?Защо не изискаш той да ти изпрати скийншотовете?Аз каквито са били моите задължения съм ги изпълнил бъди сигурен и всичко казано от мен до момента е подплатено със мейли или скайп кореспонденция.

Влез в сайта виж базите данни,виж поръчките,виж как е премахнал предишните мейли към сайта.Виж абсолютно всичко,което продаваш като собственик...
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Защото искам да съм безпристрастен и да видя твоята позиция, неговата я разбрах.
Затова исках ти да представиш твоето виждане на ситуацията.
Утре преди обяд ще го видя и ще му кажа да влезе и да опише как той вижда нещата.
Няма как да се свържа с него при положение че не е онлайн вечерта, виждам го почти всеки ден през деня.

Ти изложи твоята гледна точка, той ще изложи неговата.
Във форума има много хора, които са продавали и купували сайтове, предполагам че ще са достатъчно компетентни, за да изкажат своето мнение и наистина да се разбере кой и какво.

Както виждаш водим дискусията във форума за продава се, така ще я видят максимален брой хора, които са в тази сфера. Не виждам по-добро място от това да се прецени кой е правия и кой не е :)
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Аз моята позиция вече ти я изказах в първия си отговор.Няма какво да изкажа повече.

Аз каквото имах вече съм го изложил,сега ще си подготвя нещата,защото обещанието на партньора ти че ще ми върне парите най-късно във вторник и то лично пак не беше изпълнено.

Извини ме,но нямам повече време и нерви да се занимавам с това.Погубих повече от седмица в безсмислени разговори,слушах ежедневни обещания и т.н.

Ако мислиш,че сайта които продаваш след като си прочел цялата нашия кореспонденция,видял си какво има в самия сайт и т.н.,отговаря на описаното от теб то тогава добре!

Аз всичко,което съм имал да кажа съм го казал в отговора към теб в първия си пост.Ако нещо не си разбрал можеш да питаш...
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Само ще добавя за протокола, когато се продава един сайт трябва да се прехвърят 3 неща на новия собственик - домейн, файловете от уеб сървъра и база данни(подредени по важност според мен).

Доколкото разбрах без да съм чел внимателно колегата е получил само базата данни без домейна което само по себе си е нищо когато се продава активен сайт. Още повече, че като гледам тя(базата данни) се пълни от автоматично от скриптове...
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Аз моята позиция вече ти я изказах в първия си отговор.Няма какво да изкажа повече.
...


Да, това написах:

Ти изложи твоята гледна точка, той ще изложи неговата.

Нека се появи другата страна, за да има дискусия.
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Само ще добавя за протокола, когато се продава един сайт трябва да се прехвърят 3 неща на новия собственик - домейн, файловете от уеб сървъра и база данни(подредени по важност според мен).

Доколкото разбрах без да съм чел внимателно колегата е получил само базата данни без домейна което само по себе си е нищо когато се продава активен сайт. Още повече, че като гледам тя(базата данни) се пълни от автоматично от скриптове...

Мисля че не си прочел внимателно?
Сделката е била за сайта като цяло - база данни - скрипт и домейн и купувача трябва да е получил всичко за което е платил и е било обещано.
В противен случай си е напълно прав да не е доволен.

Нека той да каже дали е получил всичко?
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Amoun,моля те прочети какво съм написал в отговора към теб в първия ми пост.

Да не съм получил това,което ми е обещано от твоя партньор.Ако не можеш да се свържеш с него да ти пусна на лични достъп до магазина да ми покажеш поръчките за 30000 лева,за които ме лъже от понеделник?

Възстановява ми базата данни от понеделник вечер и всеки ден ми пише сутринта до 10,вечерта ще ти я оправя.Това е всеки ден!Последно в събота беше пратил баща му да я вземе от село,че била на някакъв хард диск,който бил на село ама иначе в понеделник 02.02.2014г. си беше там.....

Е айде кажи ми какво получих аз?Един грабер скрипт написан от индиец,както се разбра в последствие в събота а той ми казваше през цялото време,че испански програмист е писал сайта!

Моля те,след като си проверил и си запознат седни и прочети кореспонденцията ни.
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

Ок, дай ми да я видя тази кореспонденция, защо не я показваш?
Публикувай я тук цялата или прати ми я на лс, както искаш. Как да се запозная с това което сте говорили и писали, при положение че няма кой да ми даде.
Достъп до сайтове не искам, дотолкова са ми писнали всякакви сайтове, че от година почти не влизам в интернет.
Тук съм само защото разбрах че има проблем и аз съм замесен в него.
Покажи ми поне това за испанеца и индиеца да видя.
Реално, какво значение има дали я е писал китаец или мароканец не разбирам?
А не разбирам проблема за това което си получил, грабер който взема стоките от спортдирект преобразува ги в бг лвевове и има опция за доставка.
Ами нали това е сайта който се продава? грабер, който продава продуктите на спортсдирект в достъпен за потребителите вариант с лека надценка? Ти това купуваш, не разбирам какъв е проблема наистина.
Това което разбирам е че липсват данни за предишни продажби в сайта и извлечения дали наистина е направил посочените обороти? Кое друго не е наред освен това?

Amoun,моля те прочети какво съм написал в отговора към теб в първия ми пост.

Да не съм получил това,което ми е обещано от твоя партньор.Ако не можеш да се свържеш с него да ти пусна на лични достъп до магазина да ми покажеш поръчките за 30000 лева,за които ме лъже от понеделник?

Възстановява ми базата данни от понеделник вечер и всеки ден ми пише сутринта до 10,вечерта ще ти я оправя.Това е всеки ден!Последно в събота беше пратил баща му да я вземе от село,че била на някакъв хард диск,който бил на село ама иначе в понеделник 02.02.2014г. си беше там.....

Е айде кажи ми какво получих аз?Един грабер скрипт написан от индиец,както се разбра в последствие в събота а той ми казваше през цялото време,че испански програмист е писал сайта!

Моля те,след като си проверил и си запознат седни и прочети кореспонденцията ни.
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

След като не искаш достъп до сайта искам да ми сумираш поръчките за май месец.Това е всичко,което съм получил като база данни!

Има значение кой я е писал,пречи ли ти да ми кажеш аз я поръчах на испанец ама той я е дал на индиец и т.н.?
Виж файлът 11663Виж файлът 11664Виж файлът 11665Виж файлът 11666Виж файлът 11667Виж файлът 11668Виж файлът 11669
 
От: От: Сайт за доставки от спортсдирект

Това което разбирам е че липсват данни за предишни продажби в сайта и извлечения дали наистина е направил посочените обороти? Кое друго не е наред освен това?

Ами малко ли е според теб да ти липсва базата с данни?Да ти изтрият мейлите,които са били преди това на сайта?Да те лъжат ежедневно,че нещата ще бъдат възстановени?
 
От: Сайт за доставки от спортсдирект

vBulletin съобщение
Invalid Прикрепен файл specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Не виждам файловете.
 
От: От: Сайт за доставки от спортсдирект

Ок, дай ми да я видя тази кореспонденция, защо не я показваш?
Публикувай я тук цялата или прати ми я на лс, както искаш. Как да се запозная с това което сте говорили и писали, при положение че няма кой да ми даде.

Нали всеки ден се виждаш с твоя партньор,защо не я изиска от него до този момент?Защо реши да пишеш в деня в който уж твоя партньор щеше да ми върне парите със хиляди обещания от негова страна?Защо и вчера не е изпълни обещанията си?Колко още защо въпроси искаш да ти задам?
 

Горе