Сайт за преносими програми и игри

• Автор Автор todo1
  • Начална дата Начална дата

todo1

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Продава се сайта portable.bg
За съжаление нямаме време да го поддържаме.
Сайта е Joomla базиран и има средно около 700 посещения на ден и сносни приходи от AdSense.
Смятаме, че сайта може да се развие много добре, но както казах нямаме време.

Бихме искали любимия ни проект да отиде в добри ръце.

Цена: 5000 лева.

Знам, че ще има коментари по цената, но моля ви прочетете още веднъж реда който е преди цената. Благодаря!

За контакти:
email: filmi_varna ( ат ) abv.bg
както и тук във форума<br /><br /> Домейн Име | URL: portable.bg<br /><br />Приблизителна Цена: 5000<br /><br />Уникални Посетители за Месец: до 25 000<br /><br />Page Rank: N/A<br /><br />Уникално Съдържание: Да<br /><br />Система: N/A<br /><br />Дизайн: N/A<br /><br />Начини на Плащане: в брой, по банков път<br /><br />Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: НЕ<br /><br />

От: Сайт за преносими програми и игри

Само аз ли се чудя защо всяка оферта за сайт в продажба с "потенциал" има цена от 5 000 лв.? Вие 5 000 лв. виждали ли сте на живо?
За да не кажете, че е спам по темата, сайта има ПР1 и е регнат от 2009 година :)

В посочения сайт има около 800 статии, но за съжаление не са съвсем уникални. За пример може да сравните двете:
http://portable.bg/bg/portable-office-apps/1069-notepad-portable-59

http://rboyadzhiev.webnode.com/materials-and-software/

Статията се среща и в много други сайтове. Също така щеше да е добре да бъдат посочени печалбите, защото "сносни приходи" не значи нищо. Мисля че продавачите на сайтове трябва да могат да различават печалба от приходи и когато изчисляват печалбата да смятат 10 лева на час работа по подръжката на сайта. Тогава вече ще се разбере истинската печалба. В случая понеже todo1 съвсем точно е посочил приходи е добре да каже колко време отнема поддръжката на сайта.

Къде видя колко приходи има сайта?

Посочено е "сносни приходи" и около това се въртят разсъжденията.

Сносни приходи за теб може да са 100 лв. на месец. За някой толкова им е алкохола до обяд (имам познат приятел за който това твърдение е така).

Аз съм писал по-горе мнението ми за сносните приходи. Сега е ред на todo1 да каже повече.

В случая понеже todo1 съвсем точно е посочил приходи е добре да каже колко време отнема поддръжката на сайта.
Това имах предвид. Къде е посочил?

Това имах предвид. Къде е посочил?

Получило се е малко двусмислица в изказването ми. Исках да кажа, че съвсем точно е написал ПРИХОДИ - че просто е наблегнал на думата приходи, а не печалби (ако бях сложил думата приходи в кавички, нямаше да се получи това двусмислие, защото тогава щаше да си бъде цитат на думата, която искам да наблегна). Иначе това е добър знак, защото явно знае колко са му приходите и трябва само да ги обяви. А колко е печалбата е вече въпрос на допълнителна информация, която трябва да даде, като време за подръжка и други ако има, за да се сметне тя.

Добре, виждам че сте заформили дискусия. :)
Смятам, че сайта може да се развие добре. В момента без поддръжка ( за справка вижте дата на последната статия ) прави 120~150 лева на месец.
Колко смятате, че струва сайта?

1500 лв. горе долу. От колко време ги прави тия пари? Ако ги прави от създаването (2009 година) може и доста повече. Ако последните 2-3 месеца само е направил 120-150 а през останалото време 50 лв. 1500лв. са му горе долу достатъчно (даже и малко много).

Добре, виждам че сте заформили дискусия. :)
Смятам, че сайта може да се развие добре. В момента без поддръжка ( за справка вижте дата на последната статия ) прави 120~150 лева на месец.
Колко смятате, че струва сайта?

За подобен вид сайт сумата от чистата печалба е нормално да се умножи по 12 с плюс-минус 2. Но ти казваш, че средно цената без поддръжката е 135 лева, от които ако например извадиме 10 часа труд на месец х 10 лева на час, то чистата печалба ще е 35 лева на месец. По мой сметки доста далече от обявената от теб цена.

Как я смятам тази цена: много просто, нормално е ако искам да си купя новинарски сайт да почна да печеля най-рано след 12 месеца. Естествено, ако може по-рано, още по-добре, за това се гледа и потенциала на сайта. Но на тази цена и при годишна чиста печалба от 420 лева ще ми трябват 12 години, нещо, което е абсурдно. Ако пък има сайта потенциал, все пак трябва да вложа и нещо от мен, всяко развиване на сайта струва допълнително ресурси като програмист и мой труд, което се оскъпява доста. А понеже, пък новините ти не са уникални, не знам какво ми пречи да платя на някой да ми направи сайт за 1000 например и за още 200 лева да ми изтегли новините от друг сайт и да ги включи. Абсолютно нормална практика между другото.

ПП: Цената, да спомена, че се определя и от други фактори като колко е добре се индексира домейна, как точно е написан сайт (ако не е свободна система), има ли го голям потенциал и колко уникален е той.

Ами ще ти го кажа в прав текст. Твоя домейн е с ПР1 при положение, че е от 2009 година. Мой домейн на 6 месеца (1 година е регнат, но отскоро почнах да го пълня с инфо)е с ПР4 без да съм му правил почти никакво СЕО. Колко добре е оптимизиран сайта ти според теб?

Сайтът е много добре оптимизиран.. на 3-то място излиза в Гоогле при думата "portable" от 871 000 000 търсения...
И игрите и програмите им са яко направени.. Изтеглих heroes 3 :) Извинявам се за ОФФ-топика.. Сайтът е наистина перфектен и много труд е хвърлен по него.

От Google Adsense. И си ги прави отдавна. А относно съдържанието, по-голяма част от програмите и игрите са правени в преносим вариант от нас. Т.е. има доста уникално съдържание сайта. Но вие сте специалистите. :)

Само да направя една корекция - сайтът е с ПР рейтинг 2. Преди половин година достигна ПР4. Не съм такъв специалист за да кажа защо рейтинга е паднал. Може би, защото спряхме да се занимаваме толкова активно с него? Предполагам, че човек, който разбира от СЕО, лесно би му качил рейтинга. Все пак сайта се вижда доста добре от Гугъл. Също така сайтът не е от най-елементарните (има добавени доста екстри, за които може да разберете само ако сте администратор). И още нещо - валиден XHTML 1.0 и CSS level 2.1 код, което не се постига много лесно при неоптимизираните модули и плъгини на джумла. :)

Последно редактирано:

Може ли статистика за приходи за 6 мес. Добре е да ги пуснеш тук, но ако не поне на ЛС.
Благодаря!

6 месеца по 135 лева = 810 лева. Не повече от 1000!

Струва толкова, за колкото може да се продаде. Ако няна купувач не струва нищо. Аз имам едно много готино нещо у нас и понеже много ме кефи искам да го продам за 1 000 000, но няма кой да го купи и за 1 лев.... еми - държа си го у нас и му се радвам.

Виж как се продава сайт във флипа. те са го измислили вече.

Горе