Сайт с английско съдържание и сателитки

imthedevil

Member
Здравейте,

Следната ситуация - да приемем, че имам сайт на тема статии за мобилни у-ва. Правя му няколко (ххх) сателита, пиша в тях статии (няколко уникални, или спинвам) и линквам към основния сайт по конкретни ключови думи. So far, so good. Проблемът на тази мисъл е, че основният сайт е само на english, българска версия няма. Т.е. това което питам е, ако извърша горното действие със статии на български и линкна към въпросния сайт, то какъв ще бъде резултата (ще има ли такъв въобще и ако да - положителен, отрицателен или нулев)?

Ще бъда изключително задължен за всякакви мнения по въпроса!

ПослеМац - това същото съм го пуснал и в webmasterbg, с оглед да събера максимум мнения по темата.
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

не те разбирам. да се правят сателити на английски е хилядократно по-лесно отколкото на български - и спинъри има десетки, и тулове за събмит и услуги за по пет долара и за двете едновременно. от какъв зор ще спинваш ръчно български статии, ще се чудиш къде да ги набиеш ръчно по бг мрежите, които са и значително по-добре модерирани от английските и ще ръгнеш линкове към сайт на английски?

това някаква нова форма на китайско мъчение ли е или просто екстравагантно сео?

послечет: това същото съм го пуснал и в уебмастъра за да видя аджеба как там ще се развие дискусията след това мнение
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

Мнем, такова е изискването...затова и питам - ако няма да има ефект (на мен продължава да ми се струва безмислено), да преговарям с изискващия го.
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

То ще има ефект, някакъв, но честно казано аз не виждам особен смисъл в това. Нерелевантните линкове от друг език едва ли ще навредят (иначе спамерите отдавна да са започнали да продават семки) обаче толкова много усилия за няколко линка от сателити на чужд език?!?! wtf ако използваме американската научна SEO терминология
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

Ако трябва да съм точен, става въпрос за следното (не ми се ще да уточнявам, за коя фирма става въпрос) - фирма, която провежда курс, като домашното поставя задачата да се напишат по 3 статии на човек (по тема, свързана с дейността на фирмата), а става въпрос за около 400+ курсиста. Само че, сайта им е само и единствено на english, а от нас искат статии на бг...което ми звучи безмислено (и очевидно, не съм прав).
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

аа, чеки ся те нещата са други - плащат ли? ако плащат или това е част от курса или каквото и да е там от което имаш полза що питаш - просто го направи. Особено пък ако плащат може и по порно сайтове да им качиш статиите стига това да са поръчали
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

За плащане - не плащат (става въпрос, за безплатен курс; това е домашно към една от темите на курса). А питам, де да знам...понеже си мисля, че няма смисъл да се правят безмислени неща от много хора (и да, може би по правилното действие би било да си напиша каквото искат и да не се занимавам, но това вече си е мой бъг). :)
 
От: Сайт с английско съдържание и сателитки

От гледна точка на линк билдинг ще има ефект. Но няма да донесе никакъв трафик на основният сайт извън БГ защото дори и някой случайно да попадне на сателита и не разбира български ще си бие камшика моментално.
 

Горе