Самоубийството на Summer cart (надявам се)

ledepidemiq

New Member
Накратко: нова версия която винаги е под наем и работи само на ТЕХЕН ХОСТИНГ!!!, останалите хостинг компании са в ужас вероятно:cry:

Голям бил PDFa но ето цените с условията на почувствалите се великани в количките:

Цени за онлайн магазин Summer Cart 6.0


Месечни планове за онлайн магазин Summer Cart версия 6.0 с постоянно обновяване

План А1 План А2 План А3

Неограничен брой продукти
Неограничен брой продукти Неограничен брой продукти

8 GB трафик / месец 15 GB трафик / месец 45 GB трафик / месец
800 MB пространство 1500 МB пространство 10 GB пространство
Неограничена поддръжка - 7 дни в седмицата по телефон и тикет система
Неограничена поддръжка - 7 дни в седмицата по телефон и тикет система
Неограничена поддръжка - 7 дни в седмицата по телефон и тикет система
неограничени имейл акаунти
неограничени имейл акаунти неограничени имейл акаунти

нови версии на софтуера нови версии на софтуера нови версии на софтуера
Пакет Start 35.00 лв. мин.абонамент 3 месеца 60.00 лв. мин.абонамент 3 месеца 80.00 лв. мин.абонамент 3 месеца Пакет Plus 80.00 лв. мин.абонамент 3 месеца 100.00 лв. мин.абонамент 3 месеца 120.00 лв. мин.абонамент 3 месеца Пакет Pro 100.00 лв. мин.абонамент 6 месеца 120.00 лв. мин.абонамент 6 месеца 150.00 лв. мин.абонамент 6 месеца Пакет International 120.00 лв. мин.абонамент 6 месеца 140.00 лв. мин.абонамент 6 месеца 170.00 лв. мин.абонамент 6 месеца
* Всички цени са за месечен абонамент без ДДС. При избор на пакет Start и Plus минималният абонаментен период е 3 месеца, при избор на пакет Pro и International минималният абонаментен период е 6 месеца.
* Месечните планове се определят от хостинг ресурси и използван софуерен пакет. При промяна на някой от използваните ресурси се прилага следващият подходящ план.
* Използва се ваше собствено домейн име.
* Лесно преминаване между плановете.
* Безплатно ще получавате нови модули и нови функции според пакета.
* Без комисионна от Вашите продажби. Без дългосрочно обвързване, може да се откажете по всяко време.


Годишни планове за онлайн магазин Summer Cart версия 6.0 с постоянно обновяване

Пакет Start 395.00 лв. за първата година 195.00 лв. за следваща година Пакет Plus 745.00 лв. за първата година 290.00 лв. за следваща година Пакет Pro 1,495.00 лв. за първата година 470.00 лв. за следваща година Пакет International 1,795.00 лв. за първата година 570.00 лв. за следваща година
** Всички цени са без ДДС.
Включени са:
8 GB трафик / месец
800 MB дисково пространство неограничена поддръжка 7 дни в седмицата по телефон и тикет система
нови версии на софтуера неограничени имейл аканунти



Страница 1 от 2
Цени за онлайн магазин Summer Cart 6.0





ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОПЦИОНАЛНИ ЕКСТРИ:

*** Домейн име (.com, .net, .org, .info, .eu) - 20 лв/година
*** SSL сертификат 256 Bit - 75 лв/година
*** Soap API за интеграция и синхронизация със складова или ERP система – заплаща се на годишна база или като еднократна такса, цената варира в зависимост от точните характеристики, които ще се синхронизират. Синхронизацията струва от 200 лв до 500 лв на година, или от 400 лв до 1000 лв като еднократна такса.


*** Допълнителни хостинг ресурси:
План A2 (180 GB трафик годишно + 1500 MB пространство) 180 лв / година (без ДДС) План A3 (540 GB трафик годишно + 10 GB пространство) 280 лв / година (без ДДС)

*** Още по-голям трафик, дисково пространство или собствен сървър се предоставят по заявка.
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Цените не винаги са определящи - Много е вероятно ако им е добър маркетинга и мениджмънта и да излезнат на по голяма печалба.

Всичко е въпрос на ниша и правилно таргетиране на потенциалните клиенти - Ако са надули потенциала на нишата ще реализират загуби ако са си направили правилно сметките ще реализират печалби.

Сага да го обясня горното.

Да приемем че в БГ се отварят средно по 500 онлайн магазина на година.

Приемаме че 200 от тях са на такива като нас дето могат сами да си ги направят и да си ги поддържат - Тия са ги изключили изобщо не сме им таргет

Остават едни 300 дето искат някой да им го направи

От тях около стотина дето искат да минат тънко ще попаднат на разни самозвани фриленсъри дето ще им го саклъпят за 100-200лв и ще ги оставят да се борят - Тези също не са им таргет на този етап - част от тях ще им станат но първо трябва да гризнат дървото с някой дето ще им вземе парите и ще ги заебе на средата.

Остават едни 200 дето искат да си платят колкото е необходимо за да им бъде свършена свършена качествено работа ще получат фактура поддръжка и тн.- Това е техният таргет

От тях досега вероятно са хващали половината тоест около 100 клиента - До сега на част от тези хора са им взимали парите еднократно за направа на магазина и по някой и друг лев в последствие за консултации

Сега идеята е да им станат редовни пациенти да им взимат повече пари с риск да загубят част от тях - Тук вече е въпроса дали маркетинга им не е надценил или подценил еластичността на търсенето в тази таргет група.

Ако са си направили механична сметка - Очакваме 100 клиента и ще им вдигнем цената и те пак ще са си 100 - е много вероятно да бъдат разочаровани

Ако са си направили сметката по реално - Например ще увеличим цената с 30% въпреки риска да загубим 10% и им излезе сметката ОК

Обаче може да се случи и лош сценарии да увеличат цената с 30% и да загубят 70% от клиентите - тогава нещата отиват на провал.

Хубавото в техният случай е че нещата не са невъзвратими - Като си видят резултатите още на първото тримесечие и ще направят необходимите промени.
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Съгласен съм с теб, но самото обвързване с техен хостинг и вечен наем е повод за миграция, аз имам две техни колички, едната е доста успешна, и се изнасям веднага само заради изнудването.
Според мен, целта е да могат да усвояват по голям бюджет от брандовете(имат М-тел, Практикер и т.н) и ако им всемат само по няколкостотин лева, е малко тъпо от маркетингова гледна точка, освен рекламата за количката разбира се, а видя ли и ,,екстрите,, в дъното-домейн, хостинг ,SSL .......
След като получих и разгледах цените(предоставят ги само при поискване, и може да си прав че сондират още) се обадих в отдел продажби и попитах:сигурни ли са че нямат вариант за еднократна такса за ъпдейт или направо нов лиценз(никой не иска да мигрира без причина) ме увериха че няма такъв вариант, както и ползване на друг хостинг!!!
Тоест на Бг пазара смятам че няма да спечелят с новия маркетинг с обвързване
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Пакет Pro 1,495.00 лв. за първата година
Ще ме извините ама това не е сериозна оферта за мен.
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Демек 1800 лева ?!? Че за тия пари можеш си спретна супер сайт и без никакви познания и то ще ги дадеш само веднъж
Даже е без ДДС :cry:
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

А това видя ли-пак без ДДС :Пакет International 1,795.00 лв. за първата година 570.00 лв. за следваща година
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Винаги може да се премине и на custom платформа, тип както Oz са действали със Sten. Кой знае, сигурно 5-10 бона може и да са им взели, но пък е еднократно (може би?). И след 5г. пак upgrade за същата (или подобна) сума според „стандартите“ за 2018г.

Абонаментния модел на SC е ясен. Вчера В NT четох за някаква платена новина/статия за „Facebook магазин“ (465 създадени до момента горе вляво пише), където и при тях нещата стават AIO-на техен хостинг и изземването на тази функция човек да има self-hosted project. Дали е за „зле“ или „добре“, е друг въпрос. Щом има хляб и търсене, има и предлагане, логично. Едни ще харесват, други – няма.

Ползватели, интереси и претенции – най-различни („Разни хора, разни идеали.“).

  1. Разработване самостоятелно from scratch на е-магазин;
  2. Използване на готова безплатна платформа и надграждането ѝ с безплатени (и платени) модули;
  3. Използване на готова платена (или безплатна) платформа, влизане в бизнеса, надграждането ѝ чрез използване на custom дизайнери/програмисти (заплащане на солидна сума за това);
  4. Използване на абонаментна платформа с различни видове „сондиращи или несондиращи“ пакети (вкл. custom quote), техен хостинг, тяхно всичко + трудно преминаване (ако въобще е възможно това) към някоя от горните точки (вечно заробване?).
Бедните използват 1., хората с 200-300-400 лв. бюджет 2., за 3. – 500 + още 5k-10k след години (средносрочно или дългосрочно), за 4. – може би най-скъпо излиза, но пък не се занимаваш с купищата бумащина от 1., 2. и 3. (a.k.a. спестени нерви и ненужни неща, които никога не си искал да знаеш, надали и искаш да знаеш, а чисто и просто администрация през админ панела, добавяне на нови артикули, доставка на продуктите и т'ва е).

Има си положителните и отрицателните черти. И 4-те са гаранция за успех, И 4-те са гаранция за провал, формулата е собствени предприемачески качества, опит, знания, много четене и др.


П.С.: PDF-а можеше да качиш в Dropbox/SkyDrive и предоставиш тук, не е задължително да се „прикачат“.
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Демек 1800 лева ?!? Че за тия пари можеш си спретна супер сайт и без никакви познания и то ще ги дадеш само веднъж

Както написах по горе - Хората с такова мислене не са им таргет група - Явно са преценили че има достатъчно стабилни фирми които фактора цена не ги бърка и искат да изцедят потенциала на въпросната ниша.

А бъди сигурен че от 100 човека които с 1800лв тръгнат да правят онлайн магазин опитвайки се да минат по тънката лайсна наемайки случайни фриленсъри и бутикови фирми поне половината ще изядат дървото и ще получат по лоша услуга. И едва ли повече от 10% от хората ще получат по добра услуга от колкото ако бяха ползвали СК
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Със сигурност хората от Summer Cart са по-наясно с нещата от нас. Премислили са много варианти и са стигнали до това решение. Дали то ще е добро или не, времето ще покаже. Може да има и някое друго обстоятелство, което да ги е принудило да предприемат такава стъпка.
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

И при всички случаи не са на загуба. :wink:
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Имайте предвид, че в момента имат клиентска маса. Освен това част от клиентите им реализират сериозни обороти, така че тези пари за сериозен бизнес не са никакъв разход :)
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Колкото и сериозен да е бизнеса ако може по евтино и по КАЧЕСТВЕНО бих избрал друг метод.
Ако мога да заделя над 1 000лв. за магазина като цяло на година бих ги инвестирал в друга система както и правя :)
НО има друг тип хора които ги наричам коне с капаци където не разбират от онлайн бизнес и не искат да се сдобият с повече информация.
Гледат го като възможност за по голям приход, плащат си на някой като момчетата и момичетата от съмъркарт и си щракат с пръсти.
Но пък всеки си има гледна точка. Важното е бизнес да има :wink:
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Има хора които правят реален бизнес с печалби от по над 200-300к на година на тях времето им е скъпо и ако седнат да отделят една седмица за да вникнат в същността на онлайн магазините - Предимства - недостатъци - и тн ще загубят много повече пари от колкото да си платят за нещо което са видели че работи.

Както каза въпрос на гледна точка
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Аз виждам проблема в изнудването, ето и пример:респоонсив дизайн е опция с неизвестна цена(при запитване)дори при най скъпия пакет(1795 без ддс за първата година) .Да се върнем и на задължителния хостинг, ако не си доволен не можеш да го смениш-не ви ли прилича малко на топлофикация и подобни? Миграцията на единия ми магазин заедно с подръжка за която плащам ще струва не по малко за една година, но не се чувствам на...н някак
 
по принцип не е правилно да изрязват селф хостед версията който иска да си се хоства сам да си се хоства (иначе ако налагат само хостинг при тях е малко агресивно)

иначе не е лошо да предлагат и хствана версия предполагам с тяхното предложение целят да избегнат нещо като това..
Където на опън карта имаме Опън карт с нулева посещаемост и 60 000 продукта в 1300 категории и върви тежко на обикновен споделен хостинг (сайта просто има нужда от специфичен тутнинг на базата)
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=43989
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

LED Разбира се че е изнудване и със сигурност ще загубят част от клиентите си - Както написах по горе обаче вероятно са сметнали че като цяло ще са на печалба и то поддържайки по малко сайтове. Тоест с по малко работа повече пари.

Аспекта който засегна Кулайс също не е за подценяване - Може да са си правили рисърч и да са установили че оплакванията към техният магазин да са предимно от хостването му на неподходящ хостинг което им носи негативен ПР.

Решават въпроса кардинално - Всички на техен хостинг за да им е мирна главата на който не му изнася да се изнася - Вероятно са си направили сметката че е по добре да загубят 100 клиента от колкото 30 от тях да мрънкат по форумите че магазина им е бавен
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Ами да изчакаме да се включи някой техен реален клиент на новата услуга и да сподели впечатления, ако има такъв от тоя форум?(ама да не е от ония с 6 мнения, 5 от които са ода за възхвала на същия продукт каквито историята помни щом стане дума за този продукт)
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Аз от написаното не можах да разбера това по какъв начин ще се отрази на тези които вече са го закупили и го ползват на собствен хостниг - Те трябва ли да минат на новата оферта или могат да си ползват това което имат но ако решат да ъпдейтнат до последната версия трябва да плащат тези цени и да минат на техен хостинг.
 
От: Самоубийството на Summer cart (надявам се)

Съмъра съм ги "определил" като шошовци още от както съм ги видял...

Да продаваш клонинг на опънсорс система и да не показваш цени е тъжно в днешната атмосфера на нон-стоп конкуренция.

И да говорите, че хората с по 200-300 хиляди "не ги интересува" е тъпо също - те си имат хора, които отговарят за това и им се плащат "да разбират"...
 

Горе