Само децата реагират на банери

Тук ще отклоня малко темата, но мисля че това е важно за всеки, който прави сайт.

Бях чел че банерите имат много по малък CR, от текстовите линкове.
 
Въпрос на навици. Хората вече знаят че рекламните банери промоцират даден продукт с цел печалба и от теб се иска да отидеш да видиш какво ти предлагат. Вече не са много хората които се интересуват от това. Ако някой иска да намери нещо то той си го намира и без да гледа банери. Сега се подсетих за нещо което бях чел някъде из форумите (май).
Експериментът с маймуните.
Затворили 10 маймуни в една стая и поставили един банан в средата. Първия ден всички маймуни се втурнали към банана, но веднага били заляти с вода и се намокрили. На следващият ден 1-2 от маймуните решили да доближат банана но отново всички в стаята били намокрени. На третия ден една от тях тръгнала към банана и другите я набили защото вече знаели какво ги чака. Докарали една нова маймуна в стаята. Тя видяла банана и хукнала към него а останалите маймуни и се нахвърлили и пребили от бой :) (защото знаели какво ще стане) а горката маймунка даже не знаела защо са я били но повече не посегнала към банана.

Та банерите, макар и да подсказват за нещо интересно вече се ползват само за идея. Имам познат който ми каза: Видях една реклама на ...... и отворих гугъл да го търся .... Е, правете си извода.
 
Аз не съм много убеден ,че 60 % и повече от хората различават кое е реклаен банер и кое е част от сайта . Който се занимава с интернет и сайтове той знае , а около тия 5% още 35 са на ти с нета и компютрите . Голяма част от хората не са посещавали повече от 10 сайта . Това е скромното ми мнение .
 
Филип - не съди за хората по себе си, нямаш си идея колко неграмотници има, които едва ли могат да направят заключение че ти печелиш той като ти кликне на рекламата. а както се казва и в предишното мнение има страшно много "новаци" които тепърва ще се светнат. гледайки си кликрейта за последните няколко месеца без да съм правил големи промени ти казвам, че разлика почти няма, тоест не се е влошил.
 

Горе