Сатанинският хакер

apostol

New Member
САТАНИНСКИ ХАКЕР: РУМЪНЦИТЕ ПАК НИ УДАРИХА В ЗЕМЯТА

Румънски съд е обвинил 26-годишният Виктор Фаур в това, че е проникнал незаконно в компютърната мрежа на НАСА! Обвинението приписва на хакера щети за 1,5 милиона долара. Ето това вече е хакер! Хакер и половина!
Фаур е извършил незаконния достъп до компютрите на НАСА в средата на миналата година. Румънската полиция е получила информация, че хакер на територията на страната е проникнал в мрежата на американската космическа агенция. Разследването разкрива самоличността на хакера, който бива задържан през декември.

По-късно е установено, че в периода от ноември 2005 до септември 2006 година Фаур е прониквал и в системите на военноморските сили и министерството на енергетиката на САЩ!! Прокуратурата на САЩ пък определи румънеца за лидер на хакерската група The WhiteHat Team.

Виктор Фаур твърди, че просто е проверявал няколко компютъра за уязвимост и не се e опитвал да причини материални щети.
По неговите думи, той никога не е променял и изтривал файлове, нито пък е нарушавал работата на системата за космическа връзка.
В резултат на действията му обаче на НАСА се е наложило да пренастройва системата си за управление, а инженерите и учените на агенцията да използват ръчни режими за връзка с космически апарати. Причинените от румънския хакер неудобства се оценяват от НАСА на 1,5 милиона долара!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 

Горе