Сигурно архивиране на данни

rak

Active Member
Здравейте, днес имах един проблем, искаха от мен да ъпдейтна с windows repear една система - да пусна инсталационния диск, да му дам repear и той да ъпдейтне системата. Още като ми казаха какво искат - от service pack 1 да ъпдейтна до service pack 3 по тоя начин и казах че няма да стане тая работа и естествено не стана. Обаче тоя компютър съдържа ценна счетоводна информация на леля ми, има инсталирана скъпа счетоводна програма и най-лошото е, че диска му не е разделен, а е цял и всичко е в диск С. Следващата събота синът и ще се опитва да го ъпдейтва по гореописания начин и тъй като се притеснявам от крайния резултат, искам да съхраня системата. Дайте идеи как да стане това, така че ако стане гаф, да може да се върне абсолютно сигурно старото положение на нещата. Като идея ми идва norton ghost. Обаче не съм правила такова архивиране досега. Ако някой е правил нещо подобно, моля да даде съвет.
 
От: Сигурно архивиране на данни

Аз ползвам Acronis True Image и съм доста доволен. Ghost не съм ползвал, но като функции трябва да върши същото.
 
От: Сигурно архивиране на данни

закачете го като слейв диск на друга машина и копнете цялото съдържание, тогава и да не стане репеър-а ще имате втора възможност :)

кому е нужен този ъпдейт? слагайте направо седмицата и няма да имате грижи :) разбира се трябва да копнете информацията първо :) успех
 
От: Сигурно архивиране на данни

Boot-вайте през някаква Live дистрибуция като Ubuntu примерно и оттам ще виждате дисковете, ще виждате мрежата и ще си копирате каквото трябва където трябва.
 
От: Сигурно архивиране на данни

Компа си работи, няма проблеми да се виждат данните. Проблемът е, че не могат да се инсталират обновленията за 2010 година на счетоводната програма - бизнес навигатор. Доколкото разбрах, за да се обнови програмата изисква service pack 3. Освен това, програмата не може да си направи архив - дава грешка на половината. Сега ще се опитам да сложа service pack 3 като ъпдейт, а не като system repair. Просто ще сваля ъпдейта и ще го стартирам да видим дали ще се инсталира. Ако стане и бизнес навигатора се обнови ще е супер, ако не стане, нямам идея. Компютъра не е свързан с интернет. Информацията не бива да се загуби, това е целия проблем, защото после ще е много трудно да се възстанови.
 
От: Сигурно архивиране на данни

тегли от сайта на микрософт
Отказах се, нека си занесат компютъра на специалист. Просто няма как да се възстановят данните на програмата Бизнес навигатор, а самата програма не може да си направи архив и затова сега в събота ще занесат компютъра в София, там ще го оправят. Най-лошото е, че диска не е разделен и има само диск С, което още повече усложнява ситуацията. Бизнес навигатора си има поддръжка, техните специалисти ще знаят как да извекат данните.
 

Горе