Силните държави се държат като гангстери, а слабите - като проститутки

dalasweb

Well-Known Member
Четейки днес новините и с тях коментарите попаднах на нещо много интересно!

"
Омразен дълг"


Рафаел Кореа - новоизбраният президент на Еквадор (БВП около 50 милиарда евро, съизмерим с този на България) официално декларира в директно излъчване по телевизията пред целия американски континент, че „изтрива националния дълг, считайки го за „омразен", тъй като е неморален. Създаден е в разрез с конституцията, подтискайки народа, чрез измама. Убеждават ни, че което е закон, тоест е легитимирано, значи е правилно. Не е така: от днес в земята на Еквадор важи новият конституционен принцип, според който само което е правилно за населението може да бъде закон".

Дългът е 11 милиарда евро. Международният валутен фонд изтрива Еквадор от списъка с цивилизованите нации: няма да получи никога повече каквато и да е помощ от никой. „Страната трябва да се изолира", заявява Доминик Строс-Кан, тогава изпълнителен директор на валутния фонд. Страната е на колене. На другия ден Уго Чавес обявява официално, че ще даде своя принос, доставяйки гратис петрол и газ на Еквадор за 10 години. Четири часа по-късно бразилският президент Лула обявява по телевизията, че ще предостави гратис 100 тона дневно пшеница, ориз, соя и плодове за прехраната на населението, докато страната не си стъпи на краката. Вечерта Аржентина обявява, че ще предостави на Еквадор гратис 3% от своята продукция на телешко месо първо качество, за да гарантира количеството протеини за населението. На другата сутрин в Боливия Ево Моралес легализира националната продукция на растението кока и го обявява за колективно благо. Налага данък на производителите на листа от кока и предлага на Еквадор заем от 5 милиарда евро с нулева лихва, който да се върне за 10 години чрез 120 вноски.

цялата статия

Да вземем и ние да се откажем от нашия дълг и да започнеме всичко начисто отнчало ,като при влюбените
ама ,как беше - кой .бал .бал кака вече се ожени
 
От: Силните държави се държат като гангстери, а слабите - като проститутки

Нали тябва да има някой, който да се опълчи. Мислиш ли, че боклуците ще си сдадът така лесно властта. Нали точно за да се избегнат такива случки има полиция, подслушвания и всякакви методи за превенция.

ПП Някой го беше поствал това, май беше зеалота.
 
От: Силните държави се държат като гангстери, а слабите - като проститутки

Офффффф:

Даласе баце днеска си много сериозен! :rolleyes:
 
От: Силните държави се държат като гангстери, а слабите - като проститутки

Щом има неща в дадена статия, които не знаеш и не разбираш, просто не я четеш, а прелистваш нататък... Но не ги наричай безсмислени, само защото нямат допирна точка с теб като "обикновен гражданин".
 
От: Силните държави се държат като гангстери, а слабите - като проститутки

Не те разбирам...Да прочетеш или да напишеш нещо са две различни неща..Аз си мислих, че говорим за "безсмислените неща" за "обикновеният гражданин", а то се оказа, че според теб даже и самият автор не знае, и не разбира какво е написал...-)
 

Горе