Сити е Шампион - Томов спирай брояча

От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Айде представи си Рунито от др сезон да не играе

То това не е много трудно за представяне - аз като се замисля даже не помня кога за последно е играл - това е една от най префалените ябълки ама дето викаш като си Джони инглиш всичко може.
 
И за блеки-то дето уволняваше САФ

Manchester United boss Ferguson was named the best manager of the last 20 seasons after guiding the Old Trafford club to 12 Premier League titles.

Veteran midfielder Giggs won the best player award after beating off a host of top names, including Dennis Bergkamp, Roy Keane and Thierry Henry.


Fantasy Team - Public: Peter Schmeichel, Ashley Cole, Tony Adams, Nemanja Vidic, Gary Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes, Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Alan Shearer

Fantasy Team - Experts: Peter Schmeichel, Ashley Cole, Tony Adams, Rio Ferdinand, Gary Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes, Roy Keane, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Alan Shearer

Това е Юнайтед. 7 от най-добрите играчи за последните 20 години са наши.

Източник: http://www1.skysports.com/football/news/11667/7758225/Fergie-Giggs-honoured
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Томов, по-спокойно. Много навътре ги взимаш нещата. Юнайтед винаги са били голям клуб и ще бъдат такъв. То всичко хубаво и лошо идва също от тоя факт. Мен ме дразни, че се взеха за много велики, а всъщност се видя тоя сезон, че не могат винаги да са на първо място.
Мен ме дразни, че феновете на Юнайтед свързват успехите на Сити само с парите. Ама де факто и Юнайтед ги имат парите. ВЪпросът е какво правят с тях. От там идват проблемите на клуба. Трансферната им политика е зле.
 
Re: От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Томов, по-спокойно. Много навътре ги взимаш нещата. Юнайтед винаги са били голям клуб и ще бъдат такъв. То всичко хубаво и лошо идва също от тоя факт. Мен ме дразни, че се взеха за много велики, а всъщност се видя тоя сезон, че не могат винаги да са на първо място.
Мен ме дразни, че феновете на Юнайтед свързват успехите на Сити само с парите. Ама де факто и Юнайтед ги имат парите. ВЪпросът е какво правят с тях. От там идват проблемите на клуба. Трансферната им политика е зле.

Спокоен съм и нищо не вземам навътре, просто обяснявам неща, които другите или не виждат или се правят на слепи, че да не виждат. Всеки българин свързва провала с това, че Барби не бил играл. Барби няма общо. Измъчвани бяхме от контузии, а и играчите ни са прекалено млади, за да се борят с опита на други. И не отбора се е взел за велик, а "феновете" не търпят провали, мен най-много за ей това ме е яд. Като не им харесва да са втори, да стават фен на Шити, догодина може би на Челси, знае ли човек.

И за парите и трансферната политика не си напълно прав. Да, феновете свързват Сити с парите и не случайно. За последните 3 години са похарчили над 1.7 милиарда за трансфери и заплати, а ние сме дали не повече от 600 милиона.

Трансферната политика пък мога да ти кажа, че е една от най-добрите. Купуваме само млади играчи и ги развиваме, в последствие или остават при нас и стават клубни легенди или на възраст 27-28 ги продаваме за 5 пъти по-голяма сума от дадената. Примерни пре-достатъчно, но ей ти Роналдо. Купен за 17.5 евро. милиона на 18 години, продаден на 25 за 94 милиона евро.

В интерес на истината като изключим Бербатов за последните 5 години по-скъп от 20 милиона паунда играч не е идвал при нас. И ето да ти покажа каква точно ни е трансферната политика:

Сезон 2011-2012
Phil Jones - £17,000,000 - закупен на 19 години
David De Gea - £18,900,000 - закупен на 20 години
Ashley Young - £17,000,000 - закупен на 26 години

Сезон 2010-2011
Chris Smalling - £10,000,000 - закупен на 20 години
Javier Hernandez - £6,000,000 - закупен на 21 години
Anders Lindegaard - £3,500,000 - закупен на 26 години
Marnick Vermijl - £300,000 - хлапак играе при резервите
Bebe - £7,400,000 - хлапак - провал - продадохме го за 4 милиона

Сезон 2009-2010
Antonio Valencia - £16,000,000 - закупен на 23 години
Gabriel Obertan - £3,000,000 - хлапак, който не успя да се наложи, продадохме го за същите пари на Нюкесъл
Mame Biram Diouf - £2,000,000 - отново хлапак, който не успя да се наложи, продадохме го за 1.5 в Германия
Michael Owen - Free - дърт, но като за без пари - качествена резерва
Paul Pogba - Nominal - взет без пари от академия, очаква се да подпише нов договор и догодина да играе като титуляр

Мързи ме вече да изреждам. Сам виждаш каква е трансферната политика - играчи под 26 и за максимум 18 милиона. Единствените ни трансфери за над 25 милиона за последните 10 години са Руни и Бербатов.

По-подробна информация тук http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/manchester-united-transfers.html

От друга страна погледни трансферите на Сити за последните 4 години от както ги купиха арабите http://www.transferleague.co.uk/premiership-transfers/manchester-city-transfers.html - 482.75 милиона лири, при 136.85 за същия период при нас.
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Добре Ктомов, видимо си доста предубеден. Не ми се спори фактите са на лице, пожелавам ви Успех, адски ще ви е нужен.
Само едно ми е чудно, знаеш че подмяна на отбор не става от днес за утре - когато бе бербо 1ви сезон, беше рунито(бе 3та глуха след тевес), тевес, роналндо, нани и ко всички се бореха - роналдо взе всичко - всичко бе адски младо нали, 2ри сезон бербо направи грешка и край 3ти сезон изнесе всичко.

НЕ КУПУВАШ ИГРАЧ ДА ГО ДЪРЖИШ НА ПЕЙКАТА, НЕ ДЪРЖИШ ТОП ИГРАЧА СИ НА ПЕЙКАТА, НЕ ИЗОЛИРАШ ТОП ИГРАЧ - това е закон, е ако не те слуша главата ще го нарушиш - реши се да обноява сезона и да толелира някви катъри дето само бягат в глават никой, ако това е обновелние и ще изкачи манчестър, не говори нищо добре - кажи ми кои са интелигентните играчи и да спирам май - това се дразня пък аз много ги прехвалихте тези младите дето ги надувате и те се надуват от нищото, много си вярват и нищо не може им се каже и накрая всичко е показтелно, след малко ще разбереш и за съпорта.

Добре и още нещо, щом са толкова млади как набутаха толкова положения и толкова чисти излязоха всичко, ако няма пак съпорт :)

Не ми отговоряй не е нужно си треньор че да разбираш футбол, все пак всичко се прави за феновете и тези който го гледат, а честно казано манчовците не са за гледане
 
Личи си, че си чел всяко едно от горните ми мнения по диагонал. Спора е безсмислен. Съмнява ме дори да си гледал 50% от мачовете на Юнайтед тази година, така че не коментирай. А дори и да си ги гледал, си го правил с болната надежда Барби да влезе като смяна ;)

Колко са кадърни хлапаците - ще се види след година-две. Всички плюеха и Джони Евънс последните 2-3 години (който между другото в момента е едва на 24), а тази година след контузията на Видич и след натрупването на игрови опит се оказа най-стабилния ни защитник от тези с които разполагахме.

Истината е, че Чичарито (23) и Уелбек (21), могат да се дънят още сезон-два, но те са млади и има на къде да се развиват, а Барби е бита карта. За това им се дава шанс да се покажат и да трупат опит и игрови минути.

Но наистина приключвам със спора, защото си предобеден като българин и защитаваш това наше момче, а аз защитавам интереса на Юнайтед, не на Бербатов.

Само ще кажа - играча който седя на пейката тази година, имаше цели три сезона да се докаже като Топ играч - не го направи.

И погледни статистиката - Чичарито - 2 сезона, 55 мача, 23 гола - средно по 0.418 гола на мач. Бербатов - 3 сезона, 96 мача, 41 гола - средно по 0.427 гола на мач.

Как вкарва топката ми е без значение, важното е че статистиката показва, че Чичарито е по-пълноценен играч, ако ще и със задника си да вкарва. Освен всичко друго пред него има перспектива за развитие, а на Бербатов времето му мина.
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Давам един пример надявам се да разбереш -

Правя бизнес създавам актив, надувам баланса с невероятни печалби от този актив неверона е възращемсотта, надувам го с кръг от мой фирми, намирам балък да му продам актива по счетовдна стойност, и след време купувача разбира за нищо не става.

Ако искаш може заместваш, пак ти казвам успех ви желая, че сериозна титла с този състав не виждам.
 
Трябва да ти забранят да коментираш футбол, честно ти говоря ;)

Аз говоря със статистика и факти, ти говориш за теории и балони.

Ето ти и още статистика, включваща и мачовете за евро турнирите, ФА и Карлинг Къп.

Бербатов - 4 години в Юнайтед. 149 мача - 56 гола. Средно по 0.375 гола на мач. Сегашна възраст 31 години.
Чичарито - 2 години в Юнайтед. 80 мача - 32 гола. Средно по 0.400 гола на мач. Сегашна възраст 23 години.
Уелбек - 1 година в Юнайтед. 40 мача - 12 гола. Средно по 0.300 гола на мач. Сегашна възраст 21 години.

Хайде и като заговори за активи, счетоводна стойност, печалби и възвращаемост, според теб при евентуална продажба на един от тримата, кой струва повече? Този пред пенсия или другите двама, които разполагат с още 10 години футбол пред тях?

Отделно на цялото това нещо, ако си един треньор, няма ли да се опитваш да развиваш младите си таланти, а старите да предават опит на тренировките?

И не успях да разбера какво имаш предвид под сериозна титла? Твърди се, че сегашния ни състав е слаб, но въпреки това е на второ място в едно от най-силните първенства в света по равен брой точки с първият. Също така от състава, който миналата година стигна финал на Шампионска лига и спечели Висшата лига, липсват Ван Дер Сар и Гари Невил, т.е. същите тези момчета все пак могат да се борят за сериозни титли. Издънихме се в сериозните ни мачове в турнирите поради следните причини - контузии, прекалено млади играчи. Липсата на Видич в защита беше очевадна и въпреки това имаме по-добра голова разлика от миналия сезон. Та, какви са ти доводите? Отпадането ни от ШЛ или това, че не спечелихме Висшата лига? За второто вече няколко пъти показвам със статистическа извадка, че сме се представили по-силно от миналата година.

Започни да говориш със статистика и факти, а не с онея хлапаци са куци коне, защото това звучи несериозно.

Време е да разбереш, че Юнайтед не са отбор за една титла, Юнайтед са отбор който се гради за години напред. Доказахме го с 12те от възможни 20 титли във Висшата лига.

Пак казвам, дрънкаш глупости, защото подкрепяш българската страна - тази на Бербатов, а не поглеждаш обективно на ситуацията.

Едит: Да бях написал една статия в 5 части - Анализ на сезона на Юнайтед и защо младите играчи са бъдещето на отбора. Щях да взема 30 лева, вместо да споря тук ;)
 
Последно редактирано:
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Е баш ми се забрани е крайно :D

Братле, виж не отричам нищо просто много се прувечличават и това не ми харесва. А по същество, ако ще купувам, ще видя др статистика.

Всички знаем че Бербатов е тийм играч, а др са егоисти спрямо него, че Бербо мисли, а др бягат като Халтави и изобщи не се вписва в този състав, а повече по мисли и техничест е за Барса и именно тука САФ се намесва, но нищо той е най-великич, - при възжмоност да подаде и стане гол, от колкото малката възможност сам се вкара гол от стила гол късмет, който 1 на 10 влиза, бербо подава за разлика от другите.
2ри сезон го раздваше като разпределя и прави атаки зад рунито - така че тази стат мачове голове ти е ясна.

А и сега ако вакраме, всички ефективностти - пасове, асистенции, голове, картони нещата се промнеят. И още един факт, да не забравим през тези сезони играчите не играха с него, не подаваха така че тази стат е малко ирелвантна, ако отобора играе за него както рунито друго ще е. Това са чисти факти. И да казваш глупости говоря Руни го вдигнаха като стойностт до небесата, а не стурва колкотo Перси.

Виж този сезон колко мача и гола има и какво е съотношението.

Не ми се спори, изразявам мнение. И пак казвам късмета ще ви е нужен много(като изклчим "късмета" от съдийските подкрепи)
 
Спирам да коментирам по тази тема. По-горе сам даде отговор на въпроса, защо Бербатов не трябва е в Юнайтед и защо не е играл тази година.

П.П. Зад нападателите играе Гигс.
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Чудесно, айде и аз спирам - Късмет и Успех
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Много бързо се отказахте бе

Томов предполагам че има статистика и кой колко минути е играл щото едно е да си влезнал на половината мачове в 80-та минута - друго е да си играл до 80-та минута
Също така ако има дай такава статистика всеки от посочените играчи по колко извеждащи паса е получил - Щото почти винаги целият отбор играеше я за Роналдо я за Руни Чичерито и тн. Трябва ептен никой от нападателите да го няма та да играят за Бербатов.
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

E щото всеки си има мнение, виждам твоето е като моето, но ктомов не го приема, къв е смисъла се обсъжда повече, за мен това е по обективно, но .... та и по тази линия не виждам как може се продължи каквото и да е
 
http://soccernet.espn.go.com/team/squad?id=360
http://www.soccerway.com/teams/england/manchester-united-fc/

Правете си извадки, смятайте си го. Аз повече безсмислени спорове не искам да водя. Темата е за Манчестър Юнайтед, че загубиха титлата, а не дали Барби е по-добър от Грахчо или Уелбек.

Добавка: Още нещо. Днес имаше приятелска среща между Юнайтед и сборен отбор на Ирландия - бенефис на Хари Грег, като сред титулярите беше и Бербатов.
Стартовия състав е следният
550442_365270016865256_242352039157055_1006811_1475087376_n.jpg

Юнайтед са били с 4:1, като Бербатов е бил заменен 72' минута от Пол Сколс. Какво е любопитното на това - Бербатов отново не е успял да вкара, като дори в трите страници с ревюто на мача, той е споменат само веднъж с подаване към Оуен.
Повече информация http://www.manutd.com/en/News-And-F...May/Harry-Gregg-testimonial-match-report.aspx
 
От: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Томов аз ли не чета правилно таблицата или според нея Бербо си е пич та дрънка

Стартирал е само в 5 мача и има 7 гола - такъв коефициент над 1 няма никой от другите - Общо е играл в дванайсе мача и има почти толкова голове колкото Чикито от 28 мача - по този показател Руни е по добър обаче на него минутите със сигурност средно статистически на мач са му много повече отделно че когато е на терена всички играят за него и вероятно една трета от головете са от дузпи. Също така Бербо е най ефикасен тия 7 гола ги е вкарал от 16 удара - за справка Руни за да вкара 27 е млатил 157 пъти

Пак ти повтарям Бербо не ми е хич симпатичен, но е факт че Фъргела го намрази и за това не го пуска да играе - за това и съдбата го наказа и то точно по този начин с голова разлика за да го боли повече
 
От: Re: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Аз съм фен на Юнайтед и много се ядосах на огромния късмет на Сити .Въпреки че ,дяволите сами си изгубиха титлата заради мача с Евертън. Но тази година нещата ще са други!
 
  • Like
Реакции: Wicz
От: Re: Сити е Шампион - Томов спирай брояча

Аз съм фен на Юнайтед и много се ядосах на огромния късмет на Сити .Въпреки че ,дяволите сами си изгубиха титлата заради мача с Евертън. Но тази година нещата ще са други!

Да ще се борите останете в топ 4
 

Горе