Скайп спам

Moko

Well-Known Member
Здравейте, колеги! :)
Брата е шматка, още е малък. Та цъкнал на някакъв линк и в последствие барва скайп "вируса" . Предполагам, че е някакъв .vbs скрипт, но нямам идея как се чисти тая гадост. Някой разправял ли се е с нещо такова? Знаете ли нещо по въпроса?
Благодаря предварително!
 
От: Скайп спам

Malwarebytes си изтегли. Трие всичко наред :)
 
  • Like
Реакции: Moko
  • Like
Реакции: Moko
От: Скайп спам

Благодаря ви много и на двамата! Сигурен съм, че това ще е полезно и на други хора :)
 
От: Скайп спам

Един път пипнал ли си вирус никакви програми не помагат. Най-добрия вариант ако имаш ценни данни на PC-то (банкови сметки, акаунти и подобни) е да го преинсталираш за да ги предпазиш. Много гадини са нагодени за антивирусните програми и привидно се изчистват, но в същото време получават пълен достъп след активирането им и зулумите могат да са наистина големи ...
 
  • Like
Реакции: Moko
От: Скайп спам

Аз съм против преинсталирането! Винаги съм си решавал проблемите без да преинсталирам. Свали си DoctorWho и всичко ще ти оправи от full scan. Успех!
 
От: Скайп спам

Аз съм против преинсталирането! Винаги съм си решавал проблемите без да преинсталирам. Свали си DoctorWho и всичко ще ти оправи от full scan. Успех!

И си решаваш проблемите с "DoctorWho"? Нали си с истинско PC а не "шарено детско" дето ги продават на Илиянци за по 20 и няколко лева :) и и ти говори коя буквичка да натиснеш :)
 
  • Like
Реакции: Sky
От: Скайп спам

Хаха, де да беше само с DoctorWho. Но програмата за мен е доста добра, стига да знаеш как да я използваш. Просто я предложих като вариант, не искам излишни разправии...
 
От: Скайп спам

И аз гледам да не преинсталирам, засега компа ми върви от 2009-та и със сигурност съм барал и вируси, и други софтуерни проблеми съм имал, вчера даже махнах едната рам памет, че заради нея ми се рестартираше, а си я отчита, че работи.. Както и да е.
Може проблема ти да не е толкова сериозен, просто да ти е инсталирало нещо "работещо" към самия скайп:
1. Отвори си скайпа и отвори прозореца на настройките.
2. От лявото меню избери "Разширени".
3. След това отдясно най-отдолу кликни на "Диспечер на достъпа до Skype от други програми".
4. Маркирай "излишното" (всички) и го "премахни", след което "Да".
 
От: Скайп спам

Малкия каза, че като излезе от скайпа и компютъра почва да цикли сериозно и почти забива. И сега е изтрил скайп и всичко върви нормално...
Аз предпочитам да тегля ножа на всичко и да съм сигурен, че няма вируси и глупости :D
 
От: Скайп спам

Преинсталирането на един компютър е най-лесния вариант да оправиш проблема. Затова повечето прибягват до него. Дори не използвам и антивирусна. Аз също не съм преинсталирал компютъра си от 2009 както спомена колегата си по-горе. За това, който има някакъв проблем с компютъра си нека пише на личен или да отвори тема, винаги съм готов да му помогна. Успех на всички!
 
От: Скайп спам

И аз съм за преинсталирането. Повечето антивирусни програмки реално не трият вируса а само го поставят под карантина и реално вирусчето си стой накъде на диска.
Аз не ползвам антивирусен софтуер и въпреки това ПЦ-то ми не се заразява, но веднъж годишно му правя преинсталирания просто ей така. Нещо като пролетно почистване.
 
Последно редактирано:
От: Скайп спам

аз затова предпочитам да си работя на убунту-то , но повечето софтуер не се емулира успешно... Няма друг избор :D
 
От: Скайп спам

Няма проблеми да ползваш windows (препоръчвам 7. 8 не съм го ползвал) просто трябва да се пазиш в нета, да не отваряш каквото ти падне. аз моя компютър си го ползвам предимно за работа, фейсбук, да сваля някой филм, 2-3 форума и евентуално ако ми потрябва нещо да потърся в нета и нямам проблеми с разни вирусчета.
 
Последно редактирано:

Горе