Случайно число с PHP и Javascript - Как?

Колеги извинявам се, и съжалявам че си заформихте скандал заради мен.

Това за което питах и което исках като резултат - го получих от @AseasRoa на 90%. Има още един-два недостатъка на кода, но за тестване става и няма смисъл да Ви губя времето. Затова помолих и въпроса да се отбележи като - решен.

Иначе няколко пъти подробно описах какво очаквам и кога да се случва.
Написах и защо не разкривам точното приложение на кода - основно заради горчивия си опит с откраднати идеи.

Отностно GDRP - не съм запознат на 100%, но въпреки това не виждам проблем в създаването на сесия при потребителя. И ако проблемът е в моята сесия със случайно число - значи глобалния проблем с GDRP може да се смята за решен - няма да използвам кода. :) Изтривайте темата да не се изкуши някой друг.

Аз си мисля, че GDRP полицията - първо трябва да се захване с големите играчи. Тези които плащат за да имат достъп до нашата информация по всеки възможен канал. Или отново важи правилото - който плаща той поръчва музиката!?

@AMitrev - благодаря за предложението. Идеята не е цял ден да е едно число, а при всяко отваряне на страница.
Това е недостатък и на предишния код. Той отваря сесия и показва случайно число. Ако след отваряне на няколко страници се върна на първата, обаче - тя показва същото случайно число.
Т.е. трябва да се допише кода така че с преминаването на друга страница, сесията да се затваря и изтрива или поне променливата която държи числото да се нулира. Така когато отново се отвори първата страница ще се генерира нова сесия или променлива с ново случайно число.

Всички тези действия на потребителя освен с javascript и сесии не виждам как ще се следят с PHP или друг сървърен език. Освен ако не се прави заявка към сървъра и обратно за всяко мръдване на мишката.
 
@bgrgroup сесията се създава на съръвра. При потреителя се пази куки индетификатор за тази сесия. Тоест ти вече този човек може да го следиш и ако нямаш нужното обяснение защо ти е нужно това трябва да искаш разрешение от потребителя да го правиш.

GDPR не е за големи или малки, а за всички които събират лични данни.

Направи го не за ден, а за минута/час/етц. от даден ден ;).

Иначе ако искаш да променяш стойноста на рандом числото при решението със сесия то какво те спира? Нали знаеш кога си на друга страница, при нужда винаги може да пазиш и допълнителни данни в сесията.
 

Горе