Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

alpakone

New Member
Здравейте съфорумници,имам нужда от съвет къде да преместя хостинга си ,защото съм в one.com (причината да съм там е че имаш безплатен хостинг и домейн за една година).Имам 2 сайта за прехвърляне и мисълта ми е да не ме обелят за прехвърляне на домейните а не съм много на ясно с тези неща.Та да си дойда на думата.

Търся хостинг :

1. Да не е повече от 6-7 евро на месец
2.Да не вземат за прехвърляне на домейн (Ако е възможно)
3.Да нямам лимит на трафик
4.Да имат удобен SQL software
5.Сайта ми е на Български , но следващият проект ще е на Английски и незнам това дали има значение,но ако има предпочитам да не е Български хостинг.
6.Ползвам Уърдпрес предимно,така че може би и това е от голямо значение.
7.Очаквам да има доста натоварване от потребители в бъдеще и сигурно има скрити неща в плановете които, ще ме накарат да мина на по - дебела тарифа,но хайде да стинем до там пък аз лесно ще плащам повече ако е така.Сайта в момента има по 500 уникални на ден средно.и по 1000-2000 импресий и е Уърдпрески



Благодаря предварително и се извинявам ако имам неадекватни въпроси , но не съм много на ти с хостинг историйте.
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Здравей.

При избора ти на нов доставчик е важно да знаеш на какъв език ще ти бъдат сайтовете. Ако сегашните ти проекти са на български, не виждам причина да не си избереш БГ хостинг. За 6-7 евро на месец ще намериш доста добри БГ оферти и ще имаш възможност да хостваш повече от един домейн на акаунта си. Ето примерен вариант:

1. Цена: за тези пари на месец в БГ ще вземеш план с достатъчно ресурси, който ще ти стигне за текущите сайтове. Ако ще правиш английски проект, добре е да се насочиш към чужд хостинг. Разгледай актуалните оферти на HostGator, Site5 и другите популярни провайдъри. Тук във форума има доста изписано за повечето хостинги, така че може да избереш правилния вариант.

2. Трансфер на домейн: има разлика между това да си прехвърлиш сайтовете от един хостинг на друг и това да си трансферираш домейните. При първия вариант се трансферират само файловете с базата данни, което се предлага от всички доставчици безплатно и няма да е проблем поддържката на съответния хостинг да свърши тази работа. При трансфера на домейна той се прехвърля от един регистрар на друг, има около 5 дневен период за извършване на това и домейнът трябва да бъде подновен за минимум година, така че безплатен трансфер на домейни няма. Може да ги оставиш там, където си ги регистрирал и само с промяна на нейм сървърите да ги насочиш към новия хостинг, като промяната влиза в сила до 24 часа.

3. Без лимит на трафик: много хостинги го предлагат, но това е маркетингов трик, безлимитен трафик няма. Unlimited трафика е в рамките на разумното месечно потребление, ако надвишиш 40-50GB трафик на месец е твърде вероятно да те накарат да ъпгрейдваш плана или да минаваш на VPS, защото увеличения трафик води до по-голяма консумация на ресурси от страна на акаунта ти, което води до по-голямо натоварване на сървъра, което пък значи че не си за споделен хостинг.

4. Удобен MySQL мениджър: 99% от хостингите използват cPanel, който си върви с PHP My Admin, което ти е напълно достатъчно за менажирането на базите ти данни

5. Според зависи от проекта ще избереш хостинга, дали да е БГ или в чужбина.

6. Не е от голямо значение, хостингите поддържат голям брой системи

7. Може да започнеш със споделен хостинг, а може и за тези пари да потърсиш евтин VPS, има няколко фирми, които го предлагат. Плюс е, че ще получиш доста големи ресурси, може да оптимизираш на сървърно ниво в зависимост от сайта си, както и доста други благинки.

В общи линии е това, ако има нещо смело питай :)
 
От: От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Благодаря ти колега , незнам как се дава репутация но нека някой от другите да ти даде вместо мен,страхотен отговор.Информацията е много полезна.Ще проуча нещата от това което си ми дал.Искаше ми се да е чуждестранен хостинг , защото живея в Испания и предполагам следващият проект ще ми е на Испански или Английски.Понеже съм млад Уеб Програмист с малко опит започнах със сайт на Български ,който за сега върви според мен отлично.Ще пиша пак като проуча нещата преди да го взема ще постна кои варианти съм избрал ако може някой пак да даде съвет.Мерси много отново
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Нямаш никакви проблеми, разгледай тук във форума, както и актуалните оферти на доставчиците и като избереш нещо, пиши тук да го дискутираме. Само да вметна, цените в САЩ за споделен хостинг варират средно около 2-5 долара на месец, в зависимост от наложените лимити. Видях сайта на тези, при които хостваш в момента и те използват някакъв custom панел за управление, може да видиш демото на cPanel от неговия сайт, за да добиеш представа за какво става въпрос, ако не си го използвал до момента. Питай смело ако трябва помощ за нещо.
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Аз съм ползвал панела на one.com . Не ми харесва особенно,или може би е лимитиран заради безплатния хост за една година.Имам и друг сайт платен за една година само домейна 12 евро.Имам само една база данни и немога да добавя друга.Виждам че напъват много яко с реклама и по тв и в нета но нещо не ми харесва в тях.Съпорта им е много смотан,прецакаха ми един сайт , защото пак го бях регистрирал фрий и понеже бяха регистрирани 7-8 домейна от едно айпи , там дето карах курса за уеб дизайн и другите колеги си регистрираха сайтове и кво става.Банват сайтовете на всички , 2 седмици немога да се разбера с тях да ми върнат домейна неможело бил съм дал Испански адрес пък на личната карта ми бил Български и т.н. . Прецакаха ми всички неща в сайта и трябваше да сменя всичко защото бях направил логота снимки с лого и т.н на стария домейн и трябваше да регистрирам нов на жена ми на името да го платя и т.н и ми казаха да чакам 2 месеца за да регистрирам стария който е баннат но архивите в него са изтрити.Много съм разочарован от тях и няма да им дам стотинка повече

П.П.
Ако взимам план месец за месец ли да плащам или да взимам за година направо?
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Лоша работа. Ако искаш, погледни тази тема тук, в момента има промоция по инициативата на форума "Успей с нас" и колеги, които предлагат хостинг дават безплатен такъв за 1 година, мисля, че би представлявало интерес за теб. Може да им драснеш 1 мейл или ако някой от тях види темата, да ти пише. Мисля, че предлагат и сървъри в САЩ, така че би било оферта за теб. Успех :)
 
Моят съвет е, да не си държиш домейните и хостинга на едно и също място. Така дори и да имаш проблеми с хостинга и да искаш да се разделиш с тях, домейните ти няма да стоят като "заложници".
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Разгледай: http://alien-hosting.com/ аз от няколко дни съм при тях с големи сайтове и съм много доволен!!!
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Значи аз мога да си оставя домейните в оне.ком пък само базата данни да си прехвърля в другия хостинг така ли?Ако е така супер,но ще трябва да си плащам всяка година домейните там един вид?И друго ако ми изтече тази година мога ли да си регистрирам домейните после там дето ми е и хостинга и да не плащам всяка година само за домейн?
Аз си харесах този план

Baby Plan

• UNLIMITED Domains
• UNLIMITED Disk Space
• UNLIMITED Bandwidth

в хостгейтър по 7.97 долара на месец 6 месеца планот къде да намеря.Виждал съм но за godaddy
имаше някакви кодове за отстъпки на план?някой има ли идея
Видях офертата на колегите но предпочитам световно доказан хостинг.Не искам да обиждам никой но не се доверявам на Българското,ако е за фрий става но аз искам да си плащам вече защото си изпатих от това фрий никой не те е... за слива като си фрий.

И последно за момента ако си взема този план мога да регистрирам колкото си поискам домейни така ли?(Без да ги плащам годишно отделно)

в : http://alien-hosting.com/
Shared Hosting - Пришълец
Disk Space: 60GB Bandwidth: 500GB CPU Time: Unlimited Max FTP Accounts: Unlimited Max Email Accounts: Unlimited Max SQL Databases: 500 Subdomains: 500 Max Parked Domains: 50 Addon Domains: 25 Shell Access: No CGI Access: Yes Frontpage Extensions: No cPanel: Yes OS: Linux PHP: Yes Fantastico Deluxe Installer: Yes
това ми предлагат с трансфер на домейна
излиза ми 6 лева на месец
 
домейните си ги плащаш може да добавяш неограничено домейни към хостинга...

бих ти препоръчал домейите да си ги взимаш от godaddy или namecheap и да си дебнеш за промоции изпадат за по няколко долара от време на време /всяка седмица общо взето има някакво промо)

а хостинга дали е световно доказан или не като стигнеш до процесорно време и други ресурси може да се окаже че при някой малък получаваш повече...
 
От: Re: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Точно домейните не си оставяй в one.com, да не решат да ти правят сечено.
а ми малко преди да изтечат освен да ги прехвърля в godaddy ,понеже и на двата ми сайта им остават по 9 месеца а единия го ползвам само за Портфолио така че не е особено важен но името на Домейна е важно за мен.Нещо не съм много на ясно ако домейна е от една фирма пък хоста е от друга как стават нещата точно?

Извинявам се че досаждам толкова но искам да съм наясно как стават точно нещата защото и идея си нямах допреди месец а сега имам бегла представа и тъй като съм ползвам само една фирма за хост и домейн нямам идея нито как да прехвърля базата данни нито как става на едно място да е хоста а на друго домейна
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

А ми то по точно сега като направих справка единия е на Месец и 3 седмици , а другия е на 6 месеца (Тоя който не е толкова важен)
Значи трябва да изчакам 60 дни за да мога да прехвърля ли?
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Да, такива са условията - първите 60 дни не могат да се трансферират домейни. Както колегата спомена - прехвърлянето ти удължава домейна с една година, тоест чат пат не губиш пари.
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Благодаря колега , като съм по свободен ще разгледам офертите и ще постна на какво да съм се спрял за да ми дадете вашето професионално мнение.
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Аз бих ти препоръчал Jump.BG аз тях си ги използвам от скоро ако използваш английски сайт може да избереш за локация Германия също така с тоя wordpress не знам колко процесорно време ще харчи, но мисля, че ще се побере в план Стандарт.
Може да разгледаш и другите предложения които ти дадоха в темата както си решиш аз съм използвал повечето хостинг компании и от Jump съм най доволен съпорта винаги ми отговаря много бързо (10-15 мин след като им пиша)
Избора си е твой ...
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Разгледай: http://alien-hosting.com/ аз от няколко дни съм при тях с големи сайтове и съм много доволен!!!

Да ме извинява колегата пуснал темата, ама видях това и ме интересува! :)

Уни, абе я кажи, как се държат тези пичове от тоя хост? Имам доста малки сайтчета дето искам да размятам по различни хостове, попаднах от ония дни на тях, ама факта че нямат какъвто и да е телефон за контакт, меко казано ме .... шашардиса!
Та ще ти бъда благодарен ако споделиш мнение за тях, като хостинг компания и съпорт?
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Ами засега съм доста доволен братле, няма проблеми всичко си работи както трябва.

Да ме извинява колегата пуснал темата, ама видях това и ме интересува! :)

Уни, абе я кажи, как се държат тези пичове от тоя хост? Имам доста малки сайтчета дето искам да размятам по различни хостове, попаднах от ония дни на тях, ама факта че нямат какъвто и да е телефон за контакт, меко казано ме .... шашардиса!
Та ще ти бъда благодарен ако споделиш мнение за тях, като хостинг компания и съпорт?
 
От: Смяна на хостинг,имам нужда от професионален съвет.

Реших се най-накрая ще ползвам хостинга на Hostgator , някой да може да намери някоепромо купонче ,че утре го пускам ?

p.p Готово , вече се прехвърлих официално в Hostgator , много добтр Цпанел имат :П
 
Последно редактирано:

Горе