Смяна на URL-и от кирилица на латиница?

bonm21

Member
Привет,

Сменям пермалинковете на сайт, като искам да станат от кирилица на латиница, пробвах с Permalink Manageer, но не намирам опция да стане за всички урл-и наведнъж. Сайтът има около 900 страници, не ми се иска да сменям всяка една по една, а да си става и за следващите страници, които ще се качват.

Някой с опит, ще се радвам на мнение.
 
Ами с модула redirect и pathauto, ще промениш пермалинковете и автоматично ще ти направи редиректите към новите урл, само че на теб надали ще ти свърши работа, явно за вас съществува само WP
 
Последно редактирано:
Сменяш URL и редиректваш само на страници, които имат трафик или някакво споделяне във фейса. Останалото е творческо безсилие....
Да, това е. Правиш си ги, регирекваш ги и си ресъбмитваш сайтмапа. И ще имаш малки сътресения, но всичко ще си дойде в нормата, ако и засилиш малко повече с линкчета.
 
Здравей, първо каква е системата? Имали база данни тази система?

Ако е php има доста варианти и библиотеки, а ако е система сигурно има модул за транслация, ето примерна библиотека: https://www.npmjs.com/package/transliterate-cyrillic-text-to-latin-url , ако допишеш редирект 301 от стар към нов след трайслейт няма проблем, ние сме правили тази манипулация при магазин от 200к продукта, защото там няма друг вариант освен автоматичен. За 900 страници, направи ръчно ако не те мързи.

Поздрави,
Станимир И
 

Горе