Софтуер за следене на фирмените пари

twist69

New Member
Здравейте,
Направих си фитнес зала и ми е нужен някакъв софтуер, който да е лесен и бърз за употреба (да мога с 1-2 клика да добавям приход и разход в съответната категория), да прави добри отчети и графики. Нещо като черно счетоводство. Ще е хубаво да може да се води и определена складова наличност (за напитките например) и ако е втзможно на някой артикули да изчислява чистата печалба, като вади доставната цена.
Ексел и аксес са малко по-сложни и бавни. Търся нещо готово с подходящ потребителски интерфейс.
Сега пробвам "Money Manager Ex", но малко бавно става отразяването на прихода.

Благодаря предварително!

П.П.: Даже сега се замислих, ако всичко това може да се следи онлайн. Например аз съм на път, влизам в програмата и вииждам колко клиента са минали до моментаи за какво са платили.
 
Последно редактирано:
От: Софтуер за следене на фирмените пари

Пробвай този http://www.itodorov.com/. Ползвал съм го преди време в магазин за компютри, струва малко пари но е чудесен ще ти върши работа според ман.

Друго което мога да препоръчам е на Microinvest, безплатен.
http://microinvest.net/BG/Софтуер-магазин-ресторант-Линукс-Warehouse-Open/
 
От: Софтуер за следене на фирмените пари

Благодаря за предложенията!
И аз се насочих към Microinvest, но не можах да преценя коя точно програма ще е най-подходяща за моята цел.
П.П.: Базите на Microinvest могат ли да се отварят със всичките им програми? Например ако започна да работя с една, но в последствие установя, че друга такава ми е по-удобна, мога ли да направя безпроблемен преход?
 
Има при програми в нета. Честно казано виж нещо на оралъл, от опен сорс решенията им. :) Иначе ако питаш мен, най-добре си за някой читав CRM. Като ще следиш парите, ще е добре да ги следиш въ двете им посоки, както и кое ги генерира, как и защо. :) Microinvest е един бг шит, който не може да стъпи на малкото пръсче на SAP, Navision, но реално са скъпи, за това решнието ти е някъде по средата. Виж за опен сорс неща. ;)
 
От: Re: Софтуер за следене на фирмените пари

Има при програми в нета. Честно казано виж нещо на оралъл, от опен сорс решенията им. :) Иначе ако питаш мен, най-добре си за някой читав CRM. Като ще следиш парите, ще е добре да ги следиш въ двете им посоки, както и кое ги генерира, как и защо. :) Microinvest е един бг шит, който не може да стъпи на малкото пръсче на SAP, Navision, но реално са скъпи, за това решнието ти е някъде по средата. Виж за опен сорс неща. ;)

Не обърквайте хората със безсмислени съвети.
Имам над 10г. опит в тази сфера и написаното е на база опита който съм натрупал за това време, не е от четене на подобни постове.

1. Подобни софтуери с лопата да ги ринеш аз самия се сещам за десетки да не кажа стотици. От българските софтуери съм работил с този на Елизия http://www.itodorov.com/, Мистрал https://www.mistral.bg/ и някой от софтуерите на Микроинвест . В случая опитах да предложа най-евтиния вариант който ще свърши работа. Софтуера на Микроинвест го дадох като вариант понеже е под линукс, безплатен е и си изряден от към проверки.
2. CRM изобщо не е подходящ за целта. CRM (Customer Relationship Management) e система за управление на взаимоотношенията с клиентите.
3. В първия софтуер който предложих на Елизия може да имаш различни складове да засклаждаш стоките, да правиш заявки към доставчици, да си организираш стоките в групи да издаваш фактури, кредитни, дебитни известия, стокови разписки и т.н. има и справки за приход / разход за продажби по период и прочие. Има възможност да си организира малко производство което ще е полезно ако има някакви коктейли примерно. Затова смятам че е подходяща.
4. Microinvest аз също не ги харесвам нямам обяснение защо, а да сравняваш Микроинвест със SAP и Navision e меко казано нелепо, но имат читави и полезни неща които съм ползвал. Когато вие направите по-добър продукт тогава плюйте колкото си искате. Но нека си имаме уважението да ценим труда на останалите.
5. SAP, Dynamics NAV, Dynamics Axapta (Navision) и т.н. са много скъпи софтуери и изобщо не може да се говори за подобно решение. Аз съм участвал в два проекта по внедряване на Microsoft Dynamics NAV, в търговска верига и промишлено предприятие. В момента поддържам над 100 потребителя работещи на Dynamics NAV и повярвай ми имам представа от Navision. Navision от 5.0 нагоре не се казва така а Microsoft Dynamics NAV. ;)


twist69
Драсни ми на лично ако имаш въпроси и мога да отговоря.
 
Последно редактирано:
Много си запознат....ако беше толкова запознат, щеше да ни спестиш тия БГ изпълнения. И да кажеш как са внедрили хубавте решения. Защото при нас стана по програма Конкурентноспособност, което като телгиш чертата, не е чак толкова скупо. Никой в тази тема няма да се изсипе без да е имал опит. Сигурно имаш повече, но да познеш с бг решения...явно и фирмите, за които си го джиткал не са били на кой знае какво ниво. Нищо лично тънките решения, но такива софтуери се интегрират не само за да следиш пари, но и да правиш много повече. Следенето на паричните потоци е само част от опциите. И честно казано, ако само това се търси, може и нещо фри....ама да набирваш на 100 места различни неща, малко обезмисля всичко. Един познат е с Мистрал и големи ядове берат. ;) След интеграцията следва едно чистене на бъгове с години. ;) От има няма 2 години го имат и още няма адекватни връзки и изчистени функционалности. Но пък едно е престижио за 200 лева други айфон за 1500 лева, нали? :)
 
От: Софтуер за следене на фирмените пари

Сега като се замисля може да ползвам и две програми - едната за следене на парите, а другата за клиентите (посещения, абонаменти и т.н.)
Не ми трябва да издавам фактури, касови бележки и т.н. Чисто и просто статистически.
 
От: Софтуер за следене на фирмените пари

Ако желаете можем да разработим софтуер по ваши изисквания точно както на вас ви е удобно да работите с него на приемлива цена!
За повече информация на лично.
 

Горе