Специфична информация за hosting и domain

Да изложа идея си накратко.
Търся къде да закупя хостинг и домейн, така че да не отговарям пред българското законодателство за информацията, която се излага там. Да кажа предварително не става дума за порно сайтове или т.н. Просто е специфична информация, която дори не съм сигурен дали е в противоречие с бг законодателство. Но ми трябва някаква идея, както замунда и арена заобикалят примерно законодателството и т.н. Пак казвам става дума за нещо, от което нито пари ще вадя, нито е свързано с това да навредя на някой, просто имам притеснения.
 
От: Специфична информация за hosting и domain

Щом си български гражданин - отговаряш пред българското законодателство. Даже и да избягаш в чужбина.

В тази тема бях цитирал съответните членове от НК.

Ако ще правиш нещо незаконно - можеш само да се криеш като мишка. Примерно да си купиш някой "анонимен" хостинг и домейн (тоест да ги купиш по такъв начин, че даже и доставчиците на тези услуги да не знаят на кого ги продават - например може да си купиш тези услуги като платиш с криптовалута вместо с обикновени пари).

Домейните задължително трябва да са със whois privacy.

Ако кажеш за какво точно ти трябва може и да получиш по-полезни съвети.

(Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

Може да помислиш и за варианта сайта да бъде направен чрез TOR/.onion. Тогава сайтът ще бъде достъпен чрез прокси услуги като onion.to.
 
От: Специфична информация за hosting и domain

Става дума за продажба на дрехи и аксесоари внос от чужбина, но някои от тях са маркови и затова имам подозрения, че може би нямам право да ги продавам без някакъв лиценз или нещо подобно. Затова ме интересува как да ги продавам без да нарушавам бг законодателството
 
От: Специфична информация за hosting и domain

В такъв случай няма никакво значение как и от къде ще си купиш домейните и хостинга.

Нали веднага твоите конкуренти ще напишат донос срещу теб, съответните органи ще направят една контролна покупка и ще проследят паричния поток (предполагам, че плащането ще бъде с наложен платеж - куриерът знае на кого дава парите).

Трябва да се обърнеш към правоносителите на съответните марки и да се разбереш с тях при какви условия може да им продаваш стоките. След това да си платиш на съответния специалист да те консултира доколко реално е това, което са ти казали правоносителите.
 
От: Специфична информация за hosting и domain

Защо не продаваш по законния начин ? Създай истински бизнес.
 
От: Специфична информация за hosting и domain

Защото никой не купува маркови стоки на нормални цени по Интернет. Марковите стоки се купуват в лъскавите магазини на високи цени. В Интернет вървят само евтините имитации.
 

Горе