Специфична информация за hosting и domain

Да изложа идея си накратко.
Търся къде да закупя хостинг и домейн, така че да не отговарям пред българското законодателство за информацията, която се излага там. Да кажа предварително не става дума за порно сайтове или т.н. Просто е специфична информация, която дори не съм сигурен дали е в противоречие с бг законодателство. Но ми трябва някаква идея, както замунда и арена заобикалят примерно законодателството и т.н. Пак казвам става дума за нещо, от което нито пари ще вадя, нито е свързано с това да навредя на някой, просто имам притеснения.
 

happyslacker

New Member
От: Специфична информация за hosting и domain

Щом си български гражданин - отговаряш пред българското законодателство. Даже и да избягаш в чужбина.

В тази тема бях цитирал съответните членове от НК.

Ако ще правиш нещо незаконно - можеш само да се криеш като мишка. Примерно да си купиш някой "анонимен" хостинг и домейн (тоест да ги купиш по такъв начин, че даже и доставчиците на тези услуги да не знаят на кого ги продават - например може да си купиш тези услуги като платиш с криптовалута вместо с обикновени пари).

Домейните задължително трябва да са със whois privacy.

Ако кажеш за какво точно ти трябва може и да получиш по-полезни съвети.

(Почти) "анонимни" домейни, купени с (почти анонимни) електронни пари

Може да помислиш и за варианта сайта да бъде направен чрез TOR/.onion. Тогава сайтът ще бъде достъпен чрез прокси услуги като onion.to.
 
От: Специфична информация за hosting и domain

Става дума за продажба на дрехи и аксесоари внос от чужбина, но някои от тях са маркови и затова имам подозрения, че може би нямам право да ги продавам без някакъв лиценз или нещо подобно. Затова ме интересува как да ги продавам без да нарушавам бг законодателството
 

happyslacker

New Member
От: Специфична информация за hosting и domain

В такъв случай няма никакво значение как и от къде ще си купиш домейните и хостинга.

Нали веднага твоите конкуренти ще напишат донос срещу теб, съответните органи ще направят една контролна покупка и ще проследят паричния поток (предполагам, че плащането ще бъде с наложен платеж - куриерът знае на кого дава парите).

Трябва да се обърнеш към правоносителите на съответните марки и да се разбереш с тях при какви условия може да им продаваш стоките. След това да си платиш на съответния специалист да те консултира доколко реално е това, което са ти казали правоносителите.
 

biks

New Member
От: Специфична информация за hosting и domain

Защо не продаваш по законния начин ? Създай истински бизнес.
 

happyslacker

New Member
От: Специфична информация за hosting и domain

Защото никой не купува маркови стоки на нормални цени по Интернет. Марковите стоки се купуват в лъскавите магазини на високи цени. В Интернет вървят само евтините имитации.
 

Горе