Споделяне на домейн във фейсбук групи.

Дискусията в 'Social Media Marketing - SMM' стартирана от denyo, Апр 3, 2018.

 1. denyo

  denyo New Member

  Рег.:
  Юли 27, 2009
  Съобщения:
  14
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Съжалявам за предполагам тъпия въпрос, но мисля тук най-бързо и качествено ще получа отговор. Започнах да споделям в групи в които членувам домейна kozunak.top и FB първо ме банна за малко, не се усетих защо и после ме банна за по-дълго и се появиха едни намеци срещу колко долара колко човека щели да видят линка. В същото време гледам че други хора свободно си разпространяват из групите рецептите. И сега се чудя като ме отблокира довечера FB, как да постъпя. Интуитивно ми хрумва, че ако пускам линкове от сорта kozunak.top/рецепта-за-козунак може би няма да е проблем, обаче не искам да рискувам, та за това питам. Другия вариант е да карам хората сами да си сглобяват линка като го обявявам като kozunak точка top примерно или нещо от сорта. Миналата година споделих във вид на обикновен пост рецептата в 20-тина кулинарни групи и тогава нямаше никакъв проблем. Сега може би се дразни, че линквам извън него. Но стига съм разсъждавал, надявам се някой да отдели от времето си и да ми каже. Благодаря.
   
 2. PavelAndreev

  PavelAndreev Active Member

  Рег.:
  Март 2, 2015
  Съобщения:
  220
  Харесвания:
  27
  Точки:
  28
  Нямаш въпросително изречение в поста, но отговора на въпроса и ти го знаеш - прекалил си със спама, а предния път си минал между капките.
  Ще ти дам и хляба в ръцете - ако мислиш, че сайта ти е достатъчно добре направен, за да монетизира трафика, използвай тея "заплашителни" съобщения.
  Кофтито в случая е, че щом ги смяташ за заплашителни, то няма да прокопса проекта. Време е да разбереш, че пари с пари се правят.
  Пожелавам успех с козунаците! :)
   
 3. denyo

  denyo New Member

  Рег.:
  Юли 27, 2009
  Съобщения:
  14
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Благодаря за вниманието Павел, но от теб чувам, че ще правя пари. Един вид, и тук трябва някой да плати. Няма други опции?
   
 4. PavelAndreev

  PavelAndreev Active Member

  Рег.:
  Март 2, 2015
  Съобщения:
  220
  Харесвания:
  27
  Точки:
  28
  Като хоби ли ти е проекта или като бизнес?
  Ако е само хоби е личен избор дали ще плащаш.

  Но ако е бизнеспроект си създай (макар и на примитивно ниво) някакъв бизнес план в главата и го следвай. Поставяй си цели и ги гони със срокове.

  Чувал съм и съм чел, че някои го правят и без пари. Аз не вярвам на такива глупости.
   
 5. pepo_999

  pepo_999 Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  3,815
  Харесвания:
  208
  Точки:
  63
  ако си пускал гол линк нормално е да те блокират, пускай интересни рецепти, пиши за тях и някъде в дъното пускай и линк, ако е полезно за групите никой няма да ти бутне линка, но а ко се вижда от далеч че просто си тикаш сайта все ще се намери някой да те банне
   
 6. denyo

  denyo New Member

  Рег.:
  Юли 27, 2009
  Съобщения:
  14
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Да само за хоби е. То се вижда ясно от самия сайт. Ще ми е много странно, ако основните лайкове и шервания във фейсбук са фалшиви, т.е. платени. Това ли е смисъла на социалната мрежа? Дали това блокиране е автоматично, или кулинарните групи са на хора които имат кулинарни сайтове и аз като си пусна линка в коментарите им, да ме рапортуват поради някаква причина? Споделям безвъзмездно труда си, какво толкова? Даже се изръсих за домейн и хостинг, за да е уж по- удобно на четящите.
   
 7. denyo

  denyo New Member

  Рег.:
  Юли 27, 2009
  Съобщения:
  14
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Понеже имаше някаква опция, да пратя заявка ако смятам, че това което разпращам не е СПАМ, и аз я цъкнах за 2 поста, та днес тия постове ми ги публикуваха и ми пратиха "извинение" за неудобството. Но след дъжд - качулка. Да напиша все пак няколко въпросителни изречения, ако наистина в това е проблема:
  1. Това блокиране самия софтуер на фейсбук ли го прави, или живи хора по някави си техни съображения ме докладват?
  2. Ако пускам активни линкове от сорта kozunak.top/рецепта-за-козунак а не само kozunak.top дали софтуера ще е по-благосклонен?
  3. Тук във форума дали има стикована някаква тема в която синтезирано да се описва как може да си промотира човек сайта във ФБ, като изключим платената реклама)? Търсих такава тема, но не намерих.
  Благодаря.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice