Споделяне на домейн във фейсбук групи.

denyo

New Member
Съжалявам за предполагам тъпия въпрос, но мисля тук най-бързо и качествено ще получа отговор. Започнах да споделям в групи в които членувам домейна kozunak.top и FB първо ме банна за малко, не се усетих защо и после ме банна за по-дълго и се появиха едни намеци срещу колко долара колко човека щели да видят линка. В същото време гледам че други хора свободно си разпространяват из групите рецептите. И сега се чудя като ме отблокира довечера FB, как да постъпя. Интуитивно ми хрумва, че ако пускам линкове от сорта kozunak.top/рецепта-за-козунак може би няма да е проблем, обаче не искам да рискувам, та за това питам. Другия вариант е да карам хората сами да си сглобяват линка като го обявявам като kozunak точка top примерно или нещо от сорта. Миналата година споделих във вид на обикновен пост рецептата в 20-тина кулинарни групи и тогава нямаше никакъв проблем. Сега може би се дразни, че линквам извън него. Но стига съм разсъждавал, надявам се някой да отдели от времето си и да ми каже. Благодаря.
 
Нямаш въпросително изречение в поста, но отговора на въпроса и ти го знаеш - прекалил си със спама, а предния път си минал между капките.
Ще ти дам и хляба в ръцете - ако мислиш, че сайта ти е достатъчно добре направен, за да монетизира трафика, използвай тея "заплашителни" съобщения.
Кофтито в случая е, че щом ги смяташ за заплашителни, то няма да прокопса проекта. Време е да разбереш, че пари с пари се правят.
Пожелавам успех с козунаците! :)
 
Като хоби ли ти е проекта или като бизнес?
Ако е само хоби е личен избор дали ще плащаш.

Но ако е бизнеспроект си създай (макар и на примитивно ниво) някакъв бизнес план в главата и го следвай. Поставяй си цели и ги гони със срокове.

Чувал съм и съм чел, че някои го правят и без пари. Аз не вярвам на такива глупости.
 
ако си пускал гол линк нормално е да те блокират, пускай интересни рецепти, пиши за тях и някъде в дъното пускай и линк, ако е полезно за групите никой няма да ти бутне линка, но а ко се вижда от далеч че просто си тикаш сайта все ще се намери някой да те банне
 
Да само за хоби е. То се вижда ясно от самия сайт. Ще ми е много странно, ако основните лайкове и шервания във фейсбук са фалшиви, т.е. платени. Това ли е смисъла на социалната мрежа? Дали това блокиране е автоматично, или кулинарните групи са на хора които имат кулинарни сайтове и аз като си пусна линка в коментарите им, да ме рапортуват поради някаква причина? Споделям безвъзмездно труда си, какво толкова? Даже се изръсих за домейн и хостинг, за да е уж по- удобно на четящите.
 
Понеже имаше някаква опция, да пратя заявка ако смятам, че това което разпращам не е СПАМ, и аз я цъкнах за 2 поста, та днес тия постове ми ги публикуваха и ми пратиха "извинение" за неудобството. Но след дъжд - качулка. Да напиша все пак няколко въпросителни изречения, ако наистина в това е проблема:
1. Това блокиране самия софтуер на фейсбук ли го прави, или живи хора по някави си техни съображения ме докладват?
2. Ако пускам активни линкове от сорта kozunak.top/рецепта-за-козунак а не само kozunak.top дали софтуера ще е по-благосклонен?
3. Тук във форума дали има стикована някаква тема в която синтезирано да се описва как може да си промотира човек сайта във ФБ, като изключим платената реклама)? Търсих такава тема, но не намерих.
Благодаря.
 

Горе