Споделяне на идеи?

toretic

Member
Здравейте! От доста време съм в такива форуми като този и други уеб дев форуми от всякав вид, дали за разработка, дали сео, мео... абе всичко...
От време на време ми идва няква идейка какво да направя или как да направя нещо... но не споделям идеята в форума защото не искам да ми я откраднат... знам, че квото аз го мисля, са го мислили и други... така, че не тръгвайте да отговаряте с "това което ти си го мислил, сме го мислили и ние" въпроса в темата е... "Като ви хрумне идея споделяте ли я в съответния форум или я запазвате за себе си?"
 
От: Споделяне на идеи?

ще ти отговоря като икономист - зависи! Ако има опасност да ми бъде открадната идеята, някой да печели на мой гръб или въпреки мен, определено я запазвам за себе си. Но ако преценя, че с нищо няма да ми навреди на мен или да пропусна ползи, с удоволствие я споделям, особено ако знам, че би помогнала на някой :)
 
От: Споделяне на идеи?

Ами споделям я само на определни хора :)
 
От: Споделяне на идеи?

"Като ви хрумне идея споделяте ли я в съответния форум или я запазвате за себе си?"

Няма нищо лошо в твоа да се споделят идеите.
Още повече, че само на теб е ясно на 100% каква е идеята и един вид и знаеш тънкостите.
Със споделянето на идея е по вероятно тя да се осъществи, от колкото да не се реализира. И да не ти пука - патента е в теб, само на теб е ясно за какво иде реч.

ПС: Много повече е креативно ако кажеш само 2-3 основни думи от идеята, това провокира останалите да мислят и в последствие, благодарение на твоята идея - някой от общността развива своя, която на практика няма нищо общо с твоята.... защо ли? Защото мислим различно ;)
 

Горе