Спонсори ....

ReminD

Well-Known Member
Преди да прочетете , искам да кажа, че не търся СПОНСОРИ ,просто идеи които могат да ми помогнат и че това е само идея на този етап .


Здравейте , от 1 седмица ми се мотае една идея в главата. Става въпрос за сайт като :

http://wc3.cups.gamesports.net/en/cup/139/
Става въпрос за седмичен турнир по Warcraft 3 ,със седмична награда , наградата да е предоставена от спонсори .Да кажем ,че имам към 1000лв бюджет , който ще вложа в системата на сайта и евентуални корекции по него ( От СЕО няма нужда ),идва проблема със наградата и спонсорите .
Понеже гейминга , особенно около warcraft 3 определено страда от online турнири , освен Zotac CUP и няколко , които са 1 път в месеца и без парична награда ,един турнир , който се провежда седмица или през 2 , определено ще има интерес в него . интересува ме как да намеря евентуален спонсор .Няма нужда от СЕО както казах ,защото 100 процента ще уредя новина в www.gosugamers.net / sk-gaming.com и mymym.com а това е предостатъчно . За играчи, въпроса е спорен , от гейминг сайтовете ще се регнат доста НЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ играчи , те от своя страна ще кажат на приятели и т.н. . Остава да се регистрират и прогеймъри . Потдържам връзка с 5-6 от най-добрите players вмомента ( корейци ) , като след тяхната регистрация и игра , със сигурност ще има доста обикновенни играчи , които мечтаят за игра с тях и възможност да се докажат .

Мисля ,че проблема са евентуални спонсори на турнира . Не искам да е без парична награда , защото никой semi pro ,камо ли професионалист ще се запише.
Всичко е много нахвърлено и необмислено , още повече мнението ми , та ако можете дайте ми някакви насокии съвети как да намеря евентуални спонсори , ясно е че не ми трябва ДАРЕНИЕ , а спонсорство , от което печелят и те , въпроса е как мога да убедя някой ,който не разбира от гейминг , че това ще помогне за бизнеса му , например реклама на някакъв продукт на фирми от големия бранш , но пък не ми се мисли само с идея как ще ги убеждавам .

Ух , дано някой разбере нещо , въпреки че се съмнявам ~
 
От: Спонсори ....

Главно се чудя, как да действам , като стъпки до евентуален успешен турнир със +300 играчи всяка седмица .
 
От: Спонсори ....

Защо турнирът да няма някакъв минимален 'вход', който ще се разпределя за Топ 3/5/10?
 
От: Спонсори ....

Защото никой няма да се регистрира , и не е добра идея нов сайт и турнир да започва с платени регистрации + това никога не е имало такъв турнир с платени регистрации и няма да се приеме добре.
 
От: Спонсори ....

Ами сам каза, че ще има няколко играча, които ще 'мажат' наред. Следователно парите(наградите) ще се въртят в тях. Тези, които искат да се срещнат с тях мисля, че биха платили минимална такса за удоволствието.

Ако пък си решил твърдо да е безплатно и да намериш някой, който да спонсорира идеята, то тогава бих те посъветвал да предложиш на онлайн/онфлайн магазини, които продават игри. Предполагам, че при тях успеваемостта ще е най-голяма.

Успех в начинанието :)
 
От: Спонсори ....

Поставил си трудни въпроси.
Ето моето мнение: За да накараш някои да те спонсорира тоест да даде пари за награда ще е много трудно, в България поне така си мисля. Затова ако има начин по-време на самата игра да се вкарат реклами, ще бъде супер и ще намериш хора които да дадат пари за това. Мисля че турнир на всяка седмица е много. Нека са по-редки да кажем една седмица за регистрация. И тогава да започва, през тази седмица можеш да направиш ревюта тоест да има реклами на спонсорите на турнира, във самата страница. Другото което може да привлече спонсори е самото класиране на играчите да е в отделна страница, тази страница да се рекламира някак си. Наистина трудна работа ще е това да се намерят хора които да отпуснат пари за наградите. По-вероятно е да намериш материални награди, лицензни игри, видео карти, друг хавдуер, неща от този род.
 
От: Спонсори ....

Това в играта да се вкарат е лесно , едитваш картите , и с региони по различните карти поставяш реклами , като NGL и още мн .турнири .
Аз не искам български спонсори , защото мисля че и на тях няма да и е изгодно .
 
От: Спонсори ....

Мислил съм и за БГ вариант за дота , обаче да е лига и накрая с награда , може да помисля.
 
От: Спонсори ....

то тук явно само аз те разбирам .... правил съм най-голямите дота турнири в бг за "моето време :)" вклюително и в ЕСЛ мой собствени без никаква помощ .... мисля че на втория турнир се бяха регистрирали над 300 човека а това беше преди 4 години .... така сигурно си на най-много 16 години, фани остави тия игри и започни да си живееш живота ... открии момичеа дискотеки и т.н. ... послушаи ме че след време ще съжеляваш ....
сега относно идеята ти ....
1. Никой няма да ти пусне реклама в gosugamers / sk-gaming.com и mymym.com аз съм 100% сигурен не знам от каде ти доиде на акъла че ще ти пуснат реклама там и даже да си на 100% сигурен.
2. Надали тия прогеймари които говориш за тях ще се регистрират в твоя турнир и без реклама и без хората да видят че това нещо е надеждно и го е имало преди ще се регистрират, но дори и да се регистрират наяма да го земат на сериозно ....
3. Най-голямия ти проблем е организирането на турнира трябва да се направят схеми групи да има обзървари постоянно.... ти щом търсиш 1000 за награден фонд едвали ще дадеш 50 лв за сървър.
4. Каде ще играят тези хора за да е равно за всеки ти трябва да наемеш сървъри а те не са евтини.
5. трябва да направиш добър сайт, сайт който да изглежда много добре да се вижда че е инвестирано в него и има наплив от хора в него за да могат посетителите да го харесат а харесат ли го така ще се регистрират на турнира ... турнири колкото искаш в цял свят със замисал като твоят но нали трябва да изпъкнеш и да привлечеш окото на играчите за да се регистрират .... аз ако съм добър играч и видя някакъв ламерски сайт с турнир в него аз няма да се регистрирам даже няма да стигна до там да се загледам за турнир.
6. С тоя малак награден фонд не виждам кой про-геймар ще се навие да се запише ... може да се запишат хора от България и някакви ламери които търсят поле за изява ... а това ще ти попречи по-нататък.

Има и много други неща но ме мързи да пиша.

Сега най-важното за да си намериш спонсор.
Как ще спечелиш един спонсор като ти нямаш готов продукт, план за реализация и идея която да покаже че си на голямо ниво и че парите им ще получат възвращаемост.
С думите ще пуснат новина 100% в gosugamers СК и МИМ ... и познавам едни про-геймари от корея които ще се запишат само ще ти се изсмеят в лицето защото те знаят че за новина от този тип в тези сайтове се заплаща и то доста и също знаят че за да срещнеш про-геймар с уанабе трябва да си заплатиш и че нито един прогеймар няма да играе срещу обикновен човек. Разбери ако аз съм спонсор без план за реализация няма да получиш никакви пари.
Имам доста опит в тия неща ако искаш да питаш нещо питай ще се радвам да ти отговоря се пак съм спал по тия зали и съм мислел като теб
 
От: Спонсори ....

Никой нямало да играе, ти виж колко глупости изписа, първо не съм на 16, а на 21 . Реклама ще пуснат 100 процента съм сигурен и щом го казвам , значи има защо . Ще се играят игрите в гарена , няма нужда от сървари . а за корейците , не си прав , аз отвреме навреме преди тренирах с Remind и WHO .
Все тая , беше само идея ,сега ми излязоха мн. по важни неща .
 
От: Спонсори ....

в гарена щяли да играят .... може да си на 21 ама мислиш като на 14 да те еба в зубара насран
 

Горе