Срив в Gmail

rak

Active Member
150 хиляди души осъмнаха без Gmail

Истински кошмар преживяха десетки хиляди хора, заложили на един от най-популярните e-mail клиенти, съобщава mashable.com.

Срив в системата на Gmail доведе до пълно рестартиране на близо 150 хиляди акаунта. Съдържанието на всички засегнати електронни пощи беше напълно изтрито.

От Google коментираха, че дефектът няма да се разпространи и реално е засегнал едва 0,08 % от общия брой потребители на услугата.

Инженерите на компанията работят по отстраняването на проблема, като обещанията са за пълно възстановяване на електронните пощи.

Дали обаче щетите от срива ще бъдат преодолени 100%, е трудно да се прогнозира. В тази връзка експерти съветват периодично да се прави „backup” на пощата, за да се елиминира възможността от загуба на ценна информация.

източник днес бг
---------------

Не знам за гмайл, обаче ако се срине абв-то и съм загинала тотално - сума ти неща имам в докса им...
 
От: Срив в Gmail

Наистина трябва да се замислим сериозно за бекъп-и на данните. По възможност съхранението да е на две напълно независими едно от друго места и различни носители
 
От: Срив в Gmail

хубаво, че навремето се отказах от тях, че с моя късмет...сега съм си с мейл бг и от един сайтец с поща, не ме кефи тоя гмейл... :D
 
От: Срив в Gmail

бях споменала че такъв проблем има при мен само, че на mail.bg
съпорта им каза че било някакъв развилнял се вирус и доста хора се оплаквали.. мина повече от седмица и все още нищо не са ми възстановили
 
От: Срив в Gmail

да, на мейл бг пощата им всеки ден е даун или с маймунски символи. ама свикнах вече, от седмица-две се случва твърде често ама не ми е трил оот писмата нищо
 
От: Срив в Gmail

И при мен го има този проблем при mail.bg и аз им писах, отвърнаха ми същото и стана вече 2 седмици - ни едно възстановено съобщение. На няколко пъти даже самата им услуга бе недостъпна. Хубавото е поне, че ползвам акаунта си там за различни регистрации и нищо по-сериозно/основно.
 
От: Срив в Gmail

Случва се и на най-добрите очевидно. Аз лично съм с много добри впечатления от Gmail разчитам за цялата кореспондеция на фирмата на техните услуги и съм много доволен. А за личните си работи използвам abv.bg и от тях лошо не съм видял освен че скопиха Dox.bg
 
От: Срив в Gmail

Само за протокола, най-големият доставчик на безплатна електронна поща в света е Microsoft с техния Hotmail, а Google са на второ място с Gmail. По-нататък не знам как е класацията, но всички, които предлагат подобна услуга са имали проблеми в един или друг момент, без изключение. Дори и най-големите. Електронна поща със 100% ъптайм няма. Аз лично съм се доверил на Google, тъй като тяхната услуга не само е преведена на български, но е и на най-високо техническо ниво. Българските пощи са тотална и пълна скръб. Просто не мога да си обясня друга причина за използването им освен навик или мода. Защитата им срещу спам е отвратителна. Истинския спам го пускат, а блокират легитимни съобщения... и това е само върха на айсберга. Без да преувеличавам или да съм хейтър казвам, че българските пощи са много зле.
 
От: Срив в Gmail

Надявам се да говориш само за безплатните :) А и всичко е до човека, аз примерно мразя да ми пише на кирилица и то не само пощата. Нязнам и какво се оплаквате от БГ пощите все пак са безплатни ! Плащате си по 3-5 лева на месец и ще получите доста глезотиики.
 
От: Срив в Gmail

Какво толкоз има на една поща че да е кой знае какво?
Важното е да се получават и да се пращат мейлите. Аз към всичките си домейни имам собствен мейл сървър, само личния ми мейл е в gmail-а. За мене важното е да поддържа pop3 и smtp, за да го подкарам в outlook-а. Мисля че outlook-а е перфектно решение за бекъп. То всъщност при мен даже не е и бекъп щото в гугъла нищо нямам. Наместил съм го да трие писмата след даунлоуд. За какъв чеп им е на гугъл да ми колекционират личната кореспонденция?
 
От: Срив в Gmail

Сега забелязах, че писмата ми в mail.bg вече са възстановени.
Може би им е трябвало малко повече време.
 
Последно редактирано:
От: Срив в Gmail

И да са ги възстановили - цялата тази история бе крайно неприятна. И на мен лично ми послужи за урок - на бг пощи да не се доверявам, без значение дали са за хартиени или електронни пликове :)
 

Горе