Стартиране на бизнес с изкуствено игрище за минифутбол

vks

New Member
Здравейте,
искам да попитам тук за малко инфромация относно това как става преотстъпването на земя в София под концесия. Какъв месечен наем може да се очаква за площ 3 дек.?
Имам идеята да направя две изкуствени игрища със съблекалня средствата за строежа им е осигурен, но въпроса със земята е доста сложен и нямам никаква идея как стават нещата.
 
От: Стартиране на бизнес с изкуствено игрище за минифутбол

Тук имаше тема за такъв вид бизнес - намери я и ще намериш доста въпроси и отговори за неща, за които може би не си се сетил.

Въпроса за земята е друго нещо и зависи от много други неща, които не си споменал. София все пак не е 2 преки :)
 
От: Стартиране на бизнес с изкуствено игрище за минифутбол

Да, аз я видях темата но тя е за друг град а не за София и нещата са доста по-различни. В моята тема наблягам на проблема със земята, а не на разходите за строеж и съвкупните проблеми при такъв бизнес. Всичко ми е много добре известно какво и как да се направи но относно земята съм напълно неинформиран.
 
От: Стартиране на бизнес с изкуствено игрище за минифутбол

Ако става дума за общинска земя, то направо отивай в съответната община и питай на място. Подобни парцели обаче, се взимат с много яки връзки и "бакшиши". Ако става дума за частна земя, то според мен всичко е въпросна на договорки, но все пак можеш да се допиташ до някоя брокерска къща колко върви "квадратен метър" в съответния регион, за да имаш някаква представа. Формирането на цената зависи от нейното местоположение до голяма степен. По пътя на логиката един апартамент в центъра на София струва ХХХ ХХХ, че дори и Х ХХХ ХХХ сума, но такъв в крайните квартали може да се намери за ХХ ХХХ лева.
 

Горе