Статии в сателитен сайт, или в директории за статии?

От известно време пиша статии в сателитните си сайтове, но ми се иска да линквам главния си и от други места, като едно от тези места е директории за статии, но там се сблъскваш с определени препятствия, като дали ще ти бъде одобрена статията, или дали линковете ще имат такава тежест, като това ме навежда на мисълта да продължа със статиите само в сателитките, но все пак някой може да сподели неговата гледна точка...:)
 
От: Статии в сателитен сайт, или в директории за статии?

Като съдържател на подобна директория, мога да ти кажа че почти нямам отказана статия. Ако статията ти е уникална и е добре написана едва ли ще има админ на подобен сайт дето няма да я пусне ;)
А иначе ефект от подобни директории определено има, отделно от това получаваш линк от IP различно от тези на сателитете. Тоест един линк повече.. а това никога не вреди :)
 
От: Статии в сателитен сайт, или в директории за статии?

Моята гледна точка - зависи какъв ти е сайта, на каква тематика, зависи колко други сайта имаш, зависи какви твои познати имаш, които биха ти помогнали с връзки... . Не на последно място зависи и от самия сайт, неговата структура, тежест, класирането в серпа, поведението на посетителите. Просто си зависи от много неща. И когато направиш тези неща, които изброих, а и още, които пропуснах - ще успееш. И тогава няма да ти е нужен нито сателит, нито да пишеш в социалки и директории за статии.
Казвам го от опит - до този момент не ми се е налагало да ползвам социалки или директории за статии. И тук собствениците на директории за статии и социалки не биха харесали коментара ми, но какво да направя - просто успявам да се справя и без тях и ако и вие се научите да го правите - не бихте имали проблеми.
 
Последно редактирано:
От: Статии в сателитен сайт, или в директории за статии?

Колкото повече линкове от различни сайтове и IP-та ролкоз по-добре
Само не прекалявай и не губи темпо във времето, че ще изглежда странно за Г
 

Горе