Статичен сайт с много информация

Kalata

New Member
Здравейте,

Може би и на вас ви се е случвало като четете и се интересувате от нещо да започнете да забелязвате тенденции и общи неща в прегледаните сайтове/уроци и др.
Примерно, както знаем, има няколко варианта да се развие сайт - блог платформа, CMS, статичен сайт и т.н. Като гледам най-популярните начини са да се поддържа блог когато човек има възможност за редовен упдейт и/или сайт с инфо, което не се променя толкова често и служи повече като онлайн магазин, на който хората просто виждат продукта и го добавят в количката си.

Тук обаче идват и тези сайтове, или незнам как да ги нарека, които просто не ме оставят намира. Става въпрос за онзи тип сайтове с дълги, дълги обяснения, препоръки от хора, булети, картинки и бутон за поръчка. Сигурен съм, че се сещате за какво говоря.

Днес примерно попаднах на myhelphub и там всички сайтове буквално почти не се различават. Структурата е толкова еднаква. И въобще този тип сайтове са толкова често срещани днес. Имам чувството, че няма човек на земята днес, който ползва интернет и няма поне 10-20 от тях....

Е, аз нямам :)

Супер интересно ми е, как така всички явно ползват този вид сайтове - това някакъв вид платформа ли е? Свялят ли се от някъде? Да не говорим, че се питам дали има и някаква успеваемост в такъв вид сайтове. На мен лично ми се виждат идентични и конвенционални и вече чета само последните редове от PS.

Наистина ми е супер любопитно, някой правил ли е такъв сайт, как се прави, купуват ли хората от тях? Мен примерно още преди повече от 8 години ме учиха текстовете да са кратки, да има таблици и тн и тн.

Какво мислите за тези сайтове тип чети, чети, чети, купи и действай ?
 
и аз харесвам кратки сайтове и кратки сеилс копита а ти преполагам говориш за сайт с дълго сеилс копи :) някои от класиците в бранша твърдят че за сащ работят и двете и вие си предценявате спред продукта ситуацията и уменията ви.....
 
От: Статичен сайт с много информация

благодаря за инфото
 
От: Статичен сайт с много информация

Мда, със сигурности има такъв софтуър дето ги прави, защото всичките са супер аналогични /поне според мен/ . Направо като от конвейр си изглеждат :)
Определено обаче си предпочитам по-кратките сейлс копита.
И аз мерси за инфото :)
 

Горе