Субсидии за електроавтомобил

От субсидиите за коли тръгнаха да обясняват как от горивото зависело цената на хляба. Ами зависи, да, и магистралите ги плащаме за да идва храната, но аз все пак не намирам пряка зависимост между това дали даден съфорумец ще си купи електрическа кола, за да ходи на Бари с нея, че да му даваме 10к на него и брат му Елън Мъск за удоволствието.

Специално питащия за субсидии сигурно има пари поне за половин кола налети в акции на Тесла, може би и за цяла Тесла, но не си е купил автомобила, а си е купил акции. За да взима пари всеки месец от вложенията му. След това пуска тука постчета дали няма субсидии, видиш ли трябва да създадем такива. Просто съвсем случайно и непреднамерено като се бръкнем всички български граждани, за да може IT специалистите да си купят по една Тесла с 30% отстъпка, продажбите на Тесла се качват, наш IT специалист печели от поскъпването на акциите на компанията заради новооткрития в БГ пазар, след това печели пак от натуралното поскъпване на акциите, и накрая печели 30% намаление на нов автомобил от баламите, които ще му го платим - ние.

А осигуровките дали плащаш най-високите или най-ниските си е за теб. И аз като знам колко данък ми се е събрал да плащам догодина ми се плаче, но като знам колко печалба съм направил, за да стигна до него се усмхвам и не се опитвам да накарам държавата да си ми върне данъка обратно под формата на никому ненужни субсидии.

Чист въздух не ми трябва да дишам. Трима бай ганъовци с Тесла няма да намалят замърсяването на нито един от десетките близки завода, или и на тях да им закачим по една Тесла на комините, и проблема решен?
Тази инфлация е до много голяма степен психологически ефект. Нещо като ефект на доминото. Няма кой знае какви икономически причини. Най-сериозната икономическа причина, ако мога да я нарека така е, че като се увели цената на една стока, която е котируема, започва и при всякакви други. Защото Х увеличава цените на някакви стоки, и следователно Y започва да прави същото.
Има спекула, има и реални причини, но психологическия ефект има по-сериозна тежест.
 
Ако всичко по-горе ви е ОК, предполагам остава да си изберете вашата електричка. Аз Тесла няма да си взема докато продължава да прилича на 20 годишна Мазда. Ама то така или иначе си намерих V8-цата, която ми допада и сега дебна да ми изпадне бройка, която да ми хареса.
Що бе бате, то няма значение визията, возията също. Кво ти пука? Качваш се и си мислиш, че си на далавера. Така поне ни написаха тук на тия с остарялото мислене. :D

Прав си и за това, че има станции, но в сезона се чака, и всички сте в една посока. Ще стигнеш до града, километрите на където и да се запътиш ще са ОК за пробега на описаната горе електричка, но какво правиш в малък курортен град с брой станции различен от този на големите градове, а реално туристическия поток е голям. Голяма ваканция да дебнеш станция, за да може да заредиш и да мръднеш до някъде. Освен ако не опънеш кабела от статята.
Както казах, тия нови кошнички, които се движат по пътищата никога няма да бъдат по-безопасни от качествено направен автомобил, поддържан и нормално експлоатиран независимо дали е на 10 или 20 години.
Ако говориш за купчината сензори дет светкат мигат и писукат.... изобщо не променя нищо на везната.
Мани ги, че няма да достигнат безопасността, която се очаква уж да е на по-високо ниво, заради бързото ускорение, което имат и скоростите, които могат да развият, но дизайните им ги мислят някакви умствено изостанали маймуни, които мислят, че правят совалки. Не мога да се сетя за електирчка, която да има да речем красотата на .... айде нещо просто, но например SUPERB.

Честно, много искам да карам електричка, но са много далеч от истината. Летвата е много вдигната, и ако мислят тия производители да разчитата на това са много еко и икономични и залагат само на това в продажбата им, от сега ще им кажа, че са много обречени. На никой не му пука.

Нека минат още няколко години и да видим кой до къде ще го добута и пак ще си говорим за някакви сравнения.
 
mg-hs-1.jpg


2019 MG HS SUV - £20 000​


Това дават в Англия на инвалидите който могат да карат коли. Странно защо не раздават теслички....
 
mg-hs-1.jpg


2019 MG HS SUV - £20 000​


Това дават в Англия на инвалидите който могат да карат коли. Странно защо не раздават теслички....
 

Горе