Съвет за стари натрупани приходи от Adsense

freelancer_bg

New Member
Здравейте!
Посъветвайте ме какво да правя със стари натрупани приходи в adsense. От както ме преместиха в google Ирландия не съм дърпал пари от Адсенса. Мисля, че това беше преди 2-3 години. Преди това съм получавал чекове, а след това имах и няколко превода с WU. От преместването към Ирландия до сегашния момент имам натрупани около 500 евро. Физическо лице съм, нямам фирма.
 
От: Съвет за стари натрупани приходи от Adsense

Регистрация по ДДС, осигуровки ... с тях как стоят нещата?
 
От: Съвет за стари натрупани приходи от Adsense

Регистрацията по ЗДДС се прави 7 дена преди датата на данъчното събитие. Данъчното събитие вече е минало (всяка година настъпва такова - независимо дали са ти изплатили парите или не), обаче можеш да излъжеш, че не е минало (да извършиш данъчна измама) и да подадеш заявление за регистрация сега (поне 7 дена преди да получиш парите) - тоест да подпишеш документ с невярно съдържание, за което се лежи в затвора (ако те хванат).

Не ми е известно да съществува начин да разберат, че полагаш нелегален труд и действителната дата на данъчното събитие. Обаче данъчните четат с интерес този форум и може да решат да съберат някой лев от глоби...

Има цяла тема по този въпрос.

Накратко - има два начина (без регистрация на фирма!). Първия е да се регистрираш по БУЛСТАТ и да си плащаш осигуровки всеки месец.

Другия е да не се регистрираш по БУЛСТАТ и всяко тримесечие да подаваш данъчна декларация (вече не се подава само годишна като едно време - само за четвъртото тримесечие се подава годишна вместо тримесечна) - да "бъдеш идиот" и да си декларираш доходите като "други", за което дължиш близо 18% рекет - 8% здравен рекет и 10% плосък рекет (общо се получава 17,2%).

А дали след регистрация по БУЛСТАТ може да декларираш доходите като "други" (и да платиш само здравен рекет и плосък рекет, вместо да плащаш пълен осигурителен рекет (двата вида пенсионен рекет + здравния рекет) и плосък рекет - не знам).

Накратко: ти си абсолютен престъпник, независимо какво точно ще направиш - тъй като е настъпило данъчно събитие, а ти още не си подал заявление за регистрация по ЗДДС.

И сега не ми се оправдавай, че не си виновен. Ти си виновен, защото ти си пълнолетен гражданин, който има право на глас. Ти доброволно не си пожелал да контролираш какво гласуват законодателите и затова си виновен. Това, че не познаваш законите не те оправдава за това, че не си пожелал да се запознаеш с безумията, които законотворците създават и не си пожелал да направиш нещо по въпроса.

Сега аз ти казвам: депутатите са гласували лоши закони, продължават да гласуват лоши закони и ще продължат да го правят. В особено големи размери.

Сега вече не може да се оправдаваш с "аз не знаех". Вече и себе си не може да убедиш, че си невинен. Би могъл да се самозаблуждаваш - „това вероятно не е вярно, няма как да съм сигурен, че това е истина“ (и удобно да не провериш дали наистина казвам истината). Който иска да се самозаблуждава - ще намери начин.

(Има и трети начин - просто да си вземеш парите. Без да се занимаваш с данъци и осигуровки.)
 
Последно редактирано:
От: Съвет за стари натрупани приходи от Adsense

Ти нали си фрийлансър? До сега как си плащал данъци и осигуровки? Нямаш ли вече регистрация по БУЛСТАТ?

За тези, които ги мързи да четат ето едно просто решение: просто си декларирате доходите като "други" и си плащате 8% здравен рекет и върху каквото остане след приспадане на здравния рекет - 10% плосък рекет. * Разбира се и регистрация по ЗДДС в срок поне 7 дена преди датата на първото плащане. Намерете си счетоводител, на който ще плащате всеки месец (или веднъж годишно - ако ви е по-удобно) и той ще ви подава всички декларации и ще ви пише платежните. Без счетоводител трудно ще се оправите и ще трябва да си купувате електронен подпис за да си подавате справка-декларациите по ЗДДС.

* Разбира се няма гаранция, че това е правилно. Четете това на свой риск.
 

Горе