Съвет за CSS / PHP thing

ReminD

Well-Known Member
Бачкам по един мой сайт, relevant на reddit и имам няколко спънки, предимно в това как да билдна публикации /отговори, за да не си счупя главата впоследствие, тоест отместването за всеки reply
Пример:
https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/98u1c5/this_happy_cactus_i_found_on_a_hike/

ELI5: Вмомента как стоят нещата там -> имаме root коментар, имаме reply към него, който се визуализира леко вдясно, за да се вижда, че е отговор на въпросния коментар, имаме и опция да се скриват всички child коментари.

Предложете някакво елегантно решение, който да не ме вкара в разни хард кодвания.

tnx

едит: забравих да вмъкна, всеки reply си пази колона с [parent_id] и ако е 0 , няма replies, тоест не е отговор, малко ми е мъка със css-a как ще се донагласи, предполагам че ще закачам някакъв клас ако parent_id не е 0 , но някой ако се е сблъсквал с подобно проблемче, ще се радвам да сподели опит, знам че nested comments са common неща и все някой ще се е занимавал.
 
Дизайна не е работа на РНР-то да го мисли, резултата от това е видим в редит шитнята - само потребители с месеци стаж в тоя малоумен сайт могат да проследят коментарите.
 
Дизайна не е работа на РНР-то да го мисли, резултата от това е видим в редит шитнята - само потребители с месеци стаж в тоя малоумен сайт могат да проследят коментарите.

Сайта е много добър, има всичко и булшита се филтрира от потребителите, което е окей, downvoted коментарите отиват отдолу, и четеш само приличните такива. https://www.reddit.com/r/decadeclub/ наскоро влязох тук, скоро и в 100 000 carma club
 
Когато публикуваш коментара, ти вече знаеш кой е неговият parent ( в front-end-a ). Виж DOM структурата на коментарите в редит, за да разбереш как се получава безкрайното вмъкване на коментари. Ще забележиш, че имат г/д еднаква структура всички дървета. Вероятно са списъци ( ul ) елементи. Приемаме, че са такива.
При публикуване на коментара, намираш неговия parent елемент и му append-ваш dom node с новият коментар. Така ще се появи на потребителят.

Ако не ме лъже паметта, ти работиш с React за front-end. Там предполагам коментарите са масиви, така че просто вмъкваш коментара в списъка с другите коментари и ще се появи на потребителя. А за да вземеш ID-то на коментара, просто изчакай заявката към back-end-a да мине и да ти върне id-то.

Самия back-end и нестването на коментарите един в друг ще ти е по-трудно. И по-конкретно показването им на потребителя.
 

Горе