Съвет за VPS

miraco

Member
Пуснахме нов сайт за обяви за САЩ, сайта е на система Osclass, нов е и прави по 30-50 посещения на ден.
Искаме да го качим на ВПС защото в момента е на споделен хостинг при хостгатор с още 7 сайта...за първи път се сблъскваме с ВПС и ще сме благодарни ако ни кажете за такъв сайт ВПС с какви параметри трябва да е и от къде да си изберем като начало ВПС на прилична цена.
 
От: Съвет за VPS

И с най малкия VPS при повечето фирми с подходяща конфигурация ще издържи хиляди посещения такъв сайт. Ако има кой да го поддържа не инсталирайте контролен панел, излишно е. Ако няма кой и нямате опит, търсете managed VPS.

Колкото до параметрите (без контролен панел) - примерно i7-3770 CPU @ 3.40GHz, 512 рам, nginx+php-fpm = хиляди (ако не и десетки хиляди) посещения. osclass е сравнително лесна за оптимизиране платформа. А ако изнесете mysql на друг VPS, още по-добре. Но не нужно в началото.
 
От: Съвет за VPS

Благодаря,

а съвет от къде можем да вземем ВПС на нормална цена като за начало и за начинаещи.
Сайта е за САЩ.
 
От: Съвет за VPS

Contabo.com (бившия Giga-International.com). За 9,99 евро на месец получаваш 4GB RAM и 200GB диск, 3.2 GHz процесор (едно ядро).

Ако не те притеснява, че IP адреса е в Германия.
 
От: Съвет за VPS

Препоръчвам ти Linudе като най-добър вариант за качество/цена. Имат избор между много локации.
На пръв поглед предлагат "малко" ресурси на цените на някои други доставчици, но виртуализацията им е XEN и ресурсите са гарантирани.

Ако търсиш OpenVZ и някоя фирма която на пръв поглед дава много ресурси на ниска цена - server4you
 
От: Съвет за VPS

И аз не ти препоръчвам да слагаш контролен панел. Доста висок разход на ресурси прави и не си заслужава ако имаш някакви познания вадминистрирането
 
зависи кой контролен панел :) на колко разпродаден сървър е впс - как са правата опен вз ИЛИ колко броики / мегехерца са разцепени xen ядрата

http://doc.lxlabs.com/lxadmin/client/index.html
LXadmin "Host in a box" is the only control panel that makes use of Lighttpd and DJBDNS which only uses 8 MB of RAM with a freshly installed system. The control panel itself uses 1 MB of RAM when idle. LXadmin "Host in a box" is part of LXadmin, the leading light-weight control panel in the industry. The only difference between the two is the use of different daemons.

ама НЕ съм го тествал на продуктов сървър... :!:
 
От: Съвет за VPS

Препоръчвам ти Ramnode, от всички доставчици, които съм ползвал, те са най-стабилни и коректни и цената е доста добра. Имат сървъри в Атланта и Сиатъл.
 
От: Съвет за VPS

Да, използваха открит експлойт в SolusVM панела, който дава достъп до абсолютно всичко, включително пълен достъп до сървъра майка и 3-4 часа след откриването му ги сринаха. Даже до колкото се разбра, всъщност Роберт (собственика на servercrate) го е направил (който всъщност се оказа дете на 16-17 години, явно фирмата е на родителите му), поне по думите на собственика в IRC, бил си признал пред него даже.

Наистина голям недостатък на Ramnode, повече от 24 часа downtime, това би отказало доста техни клиенти (вкл. и мен), но отдавна ги ползвам и ще продължа.

Клиент съм и на buyvm, които ти спомена, стабилен доставчик също и не позлват SolusVM. Доста ги атакуват обаче, постоянно DDoS udp flood, защото са известни и имат много клиенти и то на уж защитените от DDoS IP адреси, но именно към тях се целят атакуващите.. Иначе съм си говорил доста със собственика и е точен, както и другия сис админ. До колкото ми е споменавал и WHM-то ще махат, тъй като не са доволни.

Винаги избягвайте доставчици, които използват SolusVM или подобни продукти със затворен код.. винаги е по-добре панели с отворен код.
 
Мда, WHMCS и SolusVM са една голяма язва, за съжаление реални алтернативи с отворен код засега няма.
 
то всъщност ispconfig се имат някаква подъжка openvz vpsи ама няма xen ... на WHMCS алтернативи май няма... Acoount Lab освен че изглежда архаично не ги поддържа опън панелите а на phpcoin не им се отваря сайта в момента да видя какво става на въпрос че не съм ги и виждал
 
Последно редактирано от модератор:
От: Съвет за VPS

Алтернативи наистина няма, иначе нямаше да се ползва от толкова много компании. Но все пак големи компании, които правят оборот от по 50 хиляди долара месечно, би трябвало да могат да отделят малко пари за собствен проект, подобен на WHMCS. Buyvm поне започнаха да работят над това.
 
Мислил съм го и аз, но не си струва. Адски много работа е. Трабват екип от програмисти / дизайнери и да ряботят поне няколко месеца. После трябва и да се поддържа и развива... абе не си струва. Тази инвестиция няма да си я върнеш никога, освен ако не почнеш да го продаваш после този софтуер.
 
е ако харчиш четири - пет цифрена (от по малките пет цифрени) сума за линкове (някой голям играч като си прави сеото) и поддържаш поне пет човека инхаус сео отдел (отнов истински случай от по големичък играч (но не от най големите) преди да си продаде бизнес и да приключи).... един опън панел ще ти натрупа една камара такива за който не трябва да плащаш и то с думички и от контент за хостинг и тнт

така че е малко относително :) но донякъде си прав
 
От: Съвет за VPS

Има и безплатни.

proxmox:~# uptime
14:32:39 up 395 days, 3:02, 1 user, load average: 0.38, 0.28, 0.23
 
От: Съвет за VPS

Proxmox и на мен ми харесва доста, още повече, че има функцията за миграция в реално време за клъстър с блейд масиви. (т.нар. клауд услуга).
 

Горе