Съвсем отначало в интернет бизнеса

netnet

New Member
Здравейте, съвсем нов съм и в бизнеса, и във форума.
Искам да помоля за някои напътствия. Прочетох доста по темата, но докато не се сблъскам с реалността, явно няма да стане.
Относно първата стъпка - кое е по добре за начало за печелене от интернет от реклами/партньорски програми - да започна със собствен сайт или с блог на първо време.
Ако може да ми препоръчате програма за правене на сайт/блог
После четох, че лесни пари няма, всичко е въпрос на избор на ниша, писане на съдържание, интересно за потребителите и търсачките, и много труд и търпение - но откривам разни предложения като например тези на крокминт. Това сериозно ли е за започване на такъв вид бизнес от моя страна, или да се пазя от такива предложения.
Иска ми се да направя сериозни страници, които да са посещавани, и на 100-200 влизания ще съм доволен, тъй като в момента имам интернет-сайт, който е на фирмата ми, но който има 10-тина уникални на ден, и който е предназначен за клиенти основно (тъй като при такъв трафик е немислимо да се печели от реклами). Пък и сайта ми го прави приятел безплатно, а не мога да го товаря и с още един сайт, който мисля да бъде сериозен като обем страници.
Затова ще бъда благодарен на всеки, който ми помогне с насоки по гореизброените питания за да се справя сам - не искам никой да ме държи за ръката и да ми дава всичко наготово!
 
От: Съвсем отначало в интернет бизнеса

Здравей и добре дошъл!

WordPress е най-добрата система за правене на блог. Използвай я, горещо препоръчвам.
Колкото до аффилейт програмите от които можеш да изкарваш добри комисионни от продажба на различни продукти - погледни по темите, има доста такива и добри предложения.
 
От: Съвсем отначало в интернет бизнеса

Благодаря!
Ще опитам с WordPress. Относно аффилейт програмите питам, защото се наплаших от предупреждения за измамници - даваха примери с обяви за надомна работа.
 
От: Съвсем отначало в интернет бизнеса

... искам да попитам - къде е най-добре да създам своя блог - Гугъл добър вариант ли е за начинаещи?
И друго - на какъв етап от "развитието" ми мога да премина от блог към собствен сайт?
 

Горе