Създаване на полета за въвеждане на текст върху снимка

Welder

Active Member
Здравейте, възможно ли е с Photoshop или GIMP да се създадат върху снимка, полета за попълване на текст. Идеята ми е по подобие на .PDF файловете, да се направят готови полета за въвеждане на текст. Един вид бланка, в която при всяко отваряне, да се въвеждат различни текстове във въпросните полета, така че да може текстовете винаги да са разположен на едно и също място, с еднакъв шрифт и големина.
 
Дай повече подробности. Казваш подобно на PDF, ти какъв краен формат търсиш? За какво ще го използваш, кой ще го попълва?
 
Търся такъв краен формат, че да може да се принтира после. Аз ще попълвам различните текстове. mobilio е дал много точен пример с визитки. Да речем, че има шаблон на визитка. Отваряш визитката и в предварително зададени празни полета, попълвам името, телефона, адрес и т.н. След това запазвам новосъздадената визитка и затварям файловете. После пак да мога да отворя визитката/шаблон със зададените празни полета и да попълня други данни.
 
Аз не съм дизайнер и сугурно съм единственият студент на света плакал със сълзи в час по фотошоп, но мога да ти дам насока.
Това, което търсиш се казва mock-up(mockup).
Аз например ползвам този
https://www.pixeden.com/psd-mock-up-templates/psd-wine-bottle-mockup-template
когато искам да направя персонализирана картичка за някой приятел.
Свали го и виж за какво става дума.
Pesho.jpg
 
Благодаря за отговорите, но явно не съм се изразил достатъчно ясно. Моля вижте това кратко видео за това как се създават текстови полета с Акробат в .pdf файл. Всеки път когато човек отвори въпросния .pdf файл, може да попълни различен текст, в позиционираното на точно определено място поле. Питането ми е дали може да се правят такива текстови полета върху снимка с Photoshop или GIMP? Идеята е всеки път като отварям дадената снимка/бланка, да не се налага да създавам наново текстово поле и да се мъча да позиционирам текста на желаното място.
 
Ако ти трябва супер качество за професионален печат, тогава може би ще трябва да ползваш CorelDRAW.
 

Горе