Създаване на чат приложение.

Ограничението е само в главата ти, аз ако бях на твое място:
1. вкарвам 100 кинта в чатгпт
2. със самия чатгпт обсъждам надълго и нашироко идеята си, казваш дългосрочните си планове какви са.
3. като избистриш идеята си заедно с AI го караш да ти разпише всичко като задание,скилс,регуирментсю
4. Даваш всичко разписано на Codex и си чакаш готовия продукт.

На този етап вече е абсурдно за толкова просто нещо да даваш някой друг пари да направи същото вместо теб.
Ще се учудиш колко лесно се получават нещата, изгледай няколко видеа или пак директно чатгпт питай за процеса.

След 2-3 седмици като имаш готов продукт се върни да почерпиш форума.

За пример ще ти дам човек, който никога не се занимавал с писане на код - сетъпнах му всичко и си направи аффилейт панел за продажби с няколко нива, продукти, групи, различни надценки, бонуси, автоматични плащания и още една камара неща.

За пример ще ти дам човек, който никога не се занимавал с писане на код - сетъпнах му всичко и си направи аффилейт панел за продажби с няколко нива, продукти, групи, различни надценки, бонуси, автоматични плащания и още една камара неща.
обаче продължаваш да си тъп но упорит..... за да направиш всичко това с chatGPT трябва да си наясно с архитектура най малко. Какви футболни залози те бият по главата незнам..... гледай сериала Братя с който го даваха по Нова ТВ и ще се сетиш за какво приложение става дума ... сина на единия полицай от БОПА го беше създал. Ма изглежда не гледаш телевизия ...

Архитектура каквото и да имаш предвид не е негова работа да я мисли.
Затова си плаща на AI

Затова си плаща на AI
продължаваш да затъпяваш ..... вчера ти направих предизвикателство в другата тема.... отдели 2-3 промпа да видим какво ще сътвориш с архитектура оставена Ai да я мисли....

PWA се инсталира на телефон и може да праща нотификейшъни.

Затова си плаща на AI
От известно време се чудя как въобще имаш работа все още. Изглежда никой не е светнал шефа ти да си купи 1 абонамент за ЧатЖПТ и да ви освободи всичките...

Допреди АИ ерата изглежда всичките ви проекти бяха от типа "ВЗЕМИ ГОТОВО от Кодеканьона, бъзикни го малко и го продай на клиента", а сега вече е "ПУСНИ едно жипити да блъска 20 часа докато е готово и предай на клиента...."

Точно архитектурата е слабост на АИтата. Питай го за архитектура на някое средноголямо приложение и ще почне: AWS, Kubernetes, PostgreSQL, Sockets, RabbitMQ, Kafka, Docker, tests, NextJS, hydration, Github actions.... и т.н.

... и трябва да го подбутнеш, докато се съгласи че същото нещо може да се състои от 2-3 компонента и да работи надеждно на ВПС за 10 кинта на месец.

Жалко, че не справяш с АИ.
Повече практика трябва.
аз пък като гледам ти как се справяш с Ai ........ олеле мале, покажи едно нещо което си довършил докрай и реално работи в момента , но да не е ландинг страничка само

Жалко, че не справяш с АИ.
Повече практика трябва.
Възможно е :)

Ама поне нивото ми е над това да се мъча да говоря на ЧатЖПТ на български и всичките ми проекти да са на български, таргетирани към местното население и монетизирани с Адсенс :)

ПП: в тоя форум единствено Новата евентуално може да ме бие по креативна (зло)употреба с АИ-та 😁

Ама поне нивото ми е над това да се мъча да говоря на ЧатЖПТ на български и всичките ми проекти да са на български, таргетирани към местното население и монетизирани с Адсенс :)

ПП: в тоя форум единствено Новата евентуално може да ме бие по креативна (зло)употреба с АИ-та 😁
Никъде не съм твърдял че съм креативен или че имам уау проекти, опитвам някакви работи, за момента успеваемостта е под 10%.
А похарчените пари и време са много. Дано това ви успокои - аз съм бачкатор а не бизнесмен или откривател.
За разлика от някои хора аз не завиждам - щом можеш да правиш нещо, и то вади пари ми супер.

Между другото му дадох заданието от 1 пост, и да на български.
казах му, че ще се деплойва от човек извън бранша.
Оставих го да си даде мнението и му дадох дословно твоя коментар и това е резултата:

За конкретното задание бих дал на този коментар 8/10.

И всъщност моят предишен отговор частично попада в критиката му, макар и не в най-лошата ѝ форма.

Коментарът е прав за следното: архитектурата трябва да следва реалния мащаб и сложност, а не списък от модерни технологии. Тук имаме 6 канала, admin → channel публикации, user ↔ admin чат, потребители, push и няколко вътрешни страници. Това не е система, която по природа изисква microservices, Kafka, Kubernetes, RabbitMQ или AWS инфраструктура.

Моят вариант беше:

PWA + Supabase + OneSignal + Vercel/Cloudflare + Meta OAuth
Това е сравнително леко, но пак разпределя едно малко приложение между 4–5 външни системи. Печеля managed infrastructure, но плащам с operational complexity от друг вид: няколко акаунта, billing-а, панели, credentials, зависимости между доставчици и различни места за диагностика.

Коментарът обаче губи две точки заради твърдението:
„може да работи надеждно на VPS за 10 кинта“

Да, технически може. За това приложение даже много лесно.
Аз си работя с един стак и въобще не и не предполагах, че въпреки дословно даденото задание за човек без опит ще го направи толкова сложно.

Никъде не съм твърдял че съм креативен или че имам уау проекти, опитвам някакви работи, за момента успеваемостта е под 10%.
А похарчените пари и време са много. Дано това ви успокои - аз съм бачкатор а не бизнесмен или откривател.
За разлика от някои хора аз не завиждам - щом можеш да правиш нещо, и то вади пари ми супер.
... Ама това не ти пречи да плякаш постове в стил "последна инстанция" :D

Между другото му дадох заданието от 1 пост, и да на български.
казах му, че ще се деплойва от човек извън бранша.
Оставих го да си даде мнението и му дадох дословно твоя коментар и това е резултата:

Аз си работя с един стак и въобще не и не предполагах, че въпреки дословно даденото задание за човек без опит ще го направи толкова сложно.
Аз с тоя списък не визирах конкретно настоящия проект. Просто неща дето ми е сервирало като му поискам идеи за архитектура/инфраструктура.

А конкретния проект се прави спокойно със стак от ДВЕ части. Въпросните части си имат всичко необходимо и да - и на мене ми е любим стак :) и го ползвам вече в незнамколко проекта и ми позволява да вадя неща за кратко време и да ги администрирам без много чудене и скубане на коси. Е, не е подходящ за огромни системи, ама за всичко със средни мащаби и надоле е чудно.

... Ама това не ти пречи да плякаш постове в стил "последна инстанция" :D
BTW SUpafeeda ако не бъркам името не работи под WP CLI, няма да е лошо да го видиш.

Горе