Съхранение на файлове в flickr все едно е облак за данни.

garnet

Well-Known Member
Работя по една програма, която дава възможност да съхранявате до 1 ТБ (терабайт) файлове във фликр с безплатния им план.
За момента е бета, но скоро ще е готова. В момента качвам там 160 Гб видео и снимки.
Каква е ситуацията? Фликр дава възможност за съхранение на 1000 файла - снимки или видео. Снимките са с размер до 200 мб/снимка, видеото до 1000 мб/видео.
Програмата прикачва вашите зипнати данни (снимки и/или видеа най-вече) към видео файл. Така с 5 мб видео можете да съхраните 950 Мб данни.
Всеки ваш файл е криптиран и папковата структура е запазена, т.е лесно можете да възтановите всичко. Отделно - понеже всеки зип си е самостоятелен шанса да се прецака е нищожен. За разлика от архив на части където един бит да е счупен от една част, горят всички части.

Така ще имате още едно място с вашите данни/снимки.
Имате ли интерес?
 
Последно редактирано:
Звучи интересно, особено като концепция.
За мен е по-впечатляващо как си се сетил да го направиш и как си го изпълнил.

Но като продукт - не бих го използвал. Не ми се струва, като надежден начин да си съхранявам файловете. Може би по скоро ако искам да споделя някакви файлове за 1-2-3 дни и после да ги изтрия (като например сега съм качил едни видео уроци за маркетинг, за да ги дам на една приятелка, защото живеем на 500 км един от друг и са големи като размер).

Моят подход по скоро би бил да го опиша в блог / статия и да кача кода в github. Смятам че ще ти послужи повече като реклама за уменията и иновативния начин на мислене, отколкото като реално използваем продукт от който да печелиш пари или да го предлагаш безплатно.

Иначе браво, ще след темата с интерес :). И определено ми се издигна в очите с това нещо. Ако имам нужда от автоматизиране на някакъв процес, бих се замислил много по-малко дали да се доверя на теб.
 
Мерси.
За надежден, начина е надежден, докато не си променят евентуално политиката (отново), не вярвам да трият просто така. Затова казах, 'още едно място'.
За споделяне като твоето има 10ки облаци с по 15 ГБ безплатно.
Аз по принцип не препоръчвам единствения бекъп да е на облак - бил той и платен.
Тоя съм го ял с копи.ком - имах 330 ГБ, напълних 150 Гб и ония казаха 'сори затваряме, имате 60 дни да си преместите данните.'
Аз си мислех да бъде почерпка за под 20 лв просто за 1-2 бири (В ЮК :) ) и който иска да черпи.
 
Последно редактирано:
@garnet аз така си крия по-важната информация, в едно зипче скрито в снимка :D

какво имаш предвид под програма?
 
Това е едно exе, което прави горната убавиня.
 

Горе