Конкурс за: Татуировка на ръката 2

nekakav

Active Member
Рейтинг - 100%
16   0   0
Привет. Миналата година си направих татус по дизайн на колега от форума (ето темата) . Впоследствие колегата ми направи дизайн и за вътрешната част на бицепса. Преди няколко седмици му писах, за да продължим с рамото, но не ми отговаря нито на имейл, нито на лично във форума (@red ). 3атова пускам нов конкурс.
Искам да продължа с "кръпките" по ръкава като със следващия елемент искам да запълня рамото над сегашните рисунки. Върти ми се от известно време идеята за крещяща глава на горила.
Няколко човека ми казаха, че трябва да бъде елемент, връзващ се с останалите картинки, но в случая не ми се прави нищо "механично". Горилата символизира първичното, примитивното. Яростта й (нали крещи) - подсилва семантиката. 3а да не е напълно изолирано изображение от останалите, не бих искал да е фотореалистична, а по-скоро някаква арт интерпретация (прикачвам примери, които ми харесват - лъвските глави и дясната половина на вълка):
https://imgur.com/UAVEDHU
https://imgur.com/8b1OfJO
https://imgur.com/dwDfNTW
https://imgur.com/sPxe7Ta

Прикачвам и снимки на площта, върху която си представям татуса, като там където са линиите - това е ориентировъчно - и да стърчи отнякъде не мисля че ще е проблем. Основното, което ме притеснява е триизмерната кълбовидна форма на рамото. Ако смятате, че това е проблем, мисля че вариант е да стане като лъвските глави - в профил, само че сочещ към гърба, а не към гърдата, както е на снимките.
Ето и площта, която ще се рисува:
https://imgur.com/LfUlr1X
https://imgur.com/WW8IPzi
https://imgur.com/d5FBOYU

Отворен съм в цялата концепция да присъстват и други второстепенни елементи - стига цялостно да изглежда добре и да има символика, разбира се.
Като изискване за изображението е да бъде в 2D формат, така че да може да се принтира и наложи върху ръката. Освен това бих искал и примерен колаж върху рамото.
Дизайните трябва да са авторски.

1. Начало на конкурса: 09.05.19г.

2. Краен срок на конкурса: 21.05.19г.

3. Дата за обявяване на победител: 27.05.19г.

4. Награда: 100 лв

Ако имате нужда от допълнително информация или искате по-детайлни снимки на сегашния татус - на лично или в темата.

Поздрави и творческо вдъхновение!
- Борислав
 
Отиди при някой добър татуист, който има яко въображение, обясни му какво искаш и ще си спестиш 100лв.
Благодаря за съвета, но в предната тема вече я водихме тази дискусия. Първо "татуист с яко въображение" се намира по-трудно, отколкото добър изпълнител.
Второ - след като избера дизайна ще оставя 4-5 месеца идеята да "отлежи" преди да се рисува. Не съм фен на импулсивните решения с дълготрайни последици :) Никой татуист няма да се навие да ми направи дизайн за нещо, което ще рисува "след време".
Трето - надявам се да получа няколко варианта в конкурса, от които да избера един - нещо което няма да стане иначе.
 
В един момент имаше конкурс след конкурса тук и в другия момент всичко умря, не знам на какво се дължеше този пик.
На мен лично темата ми е интересна и като съм свободен ще пробвам да нарисувам нещо да видим какво ще се получи:).

Колега прати ми детайлни снимки на пощата, ако можеш на цялата татуировка, че съм забравил какво представляваше.
 
9aQKvYk.jpg
 
@Websolut , утре в скайпа ще ти ги пратя направо.
@marci_13 , не е лош дизайна. Като забележка трябва да кажа, че искам да стане цял плътен ръкав от рамото до лакътя (впоследствие ще се продължи до китката). Не искам празно пространство. Може да има някакъв транзишън.
Очите на горилата също ми се струва, че са твърде приближени, иначе да - нещо подобно търся.
 
Всеки един татуист има поне 4-5 книги пълни с татуировки, както и набор от онлайн каталози с високо качество шаблони. Тази тема въобще е излишна.
 
Мда, едва ли някой ще нарисува нещо извънземно добро за 100лв. та дори и за 200лв. спрямо нещата, които би нарисувал някой вдъхновен художник в свободното си време, за свое собствено удоволствие, безплатно. Не и когато заданието е толкова общо.

Ето ти пример:
IMG]


ЕДИТ 1: Стилът на рисуване на дясната част на вълка, която казваш, че те кефи, се нарича mandala.

ЕДИТ 2: За да няма неразбрали, макар че би трябвало да е ясно от 100 километра, не се опитвам да взема участие в конкурса, рисунката не е моя, просто изказвам мнение и може би полезен съвет към автора на темата.

Поздрави!
 
Последно редактирано:
Всеки един татуист има поне 4-5 книги пълни с татуировки, както и набор от онлайн каталози с високо качество шаблони. Тази тема въобще е излишна.
При положение, че вече имам татуировка с дизайн от конкурс във форума, смятам че твоето мнение е излишно.

@ExTended , благодаря за насоките.
 
Първи опит.
Доста по-трудно е от колкото изглежда на пръв поглед:)
Втория път ще пробвам mandala, което ми се струва още по-сложно:)

Мисля, че е подходящо главата/ челото на маймуната да е точно на рамото отпред, имат подобна форма...

d5FBOYU3.jpg
 
Втори опит.
Струва ми се обаче, че трябва да се помисли за сливането между двата различни стила, може би трябва да се добавят листа или някаква броня по-различна за да се съединят двата елемента.

d5FBOYU.3jpg.jpg
 
Кефят ли те вълците? Или искаш да е горила?
@House , як е вълка, но съм решил да е горила. Мисля, че като стил, твоя дизайн най-много ми харесва до момента.

@Websolut , твоите предложения отговарят най-много на това как си представям цялостно татуса - с лицето на горилата сочещо настрани (сякаш рамото е главата). Горилата от първото ти предложение ми харесва най-много, мандалите нещо не ме грабват. Може би си прав, че трябва някаква свръзка с предния татус да се направи.
 
Последно редактирано:
Ако трябва да не е авторско от нета то тогава има доста професионални изпълнения които могат да се сглобят, така всеки може.

https://www.shutterstock.com/search/gorilla+tattoo
 
Последно редактирано:
Нито един от вариантите предложени в темата не ми хареса дотолкова, че да си го татуирам. Правилата на форума, обаче изискват да избера победител, затова ще се спра на @Websolut, който се постара най-много, участвайки с 3 различни силни предложения.
Искам да кажа, че не съжалявам, че обявих конкурс, тъй като малко или много концепцията за конкретния проект ми се избистри и се надявам, че с още няколко опита ще се постигне желания резултат.

Поздрави и благодаря на всички за участието.
 
Не искам да хейтвам .. обаче, защо си драскате ръцете с разни дракони, вълци и др. Изобщо татусите са доста глупаво нещо (според мен).
 
Татусите са изкуство и като всяко изкуство целта му е да изразява и краси. А красотата е в очите на наблюдаващия.
Дракони и вълци в тази тема не виждам ;)
 

Горе