хайде да вземеш да се образоваш на тема мрежи и комуникации, че като те чета и ме напушва смях. А1 променят метода на доставка на интернет и няма начин без рутер до който влиза оптиката да ти доставят интернет. Рутера който ще ти сложат играе ролята на Медия конвертор от оптичен кабел на фтп.В момента имам домашен интернет от А1. Кабелът е вързан директно към лан картата. Преди малко ми се обадиха и казаха, че трябвало да ми сложат рутер, защото услугата се променила.
Не желая да ползвам никакви техни устройства. Струва ми се абсурдно да твърдят, че е технически невъзможно да продължа да ползвам интернет без рутер.
каква телевизия те гони..... метода за доставка на интернет е по оптичен кабел до домът ти. Няма как компютъра ти да разчете светлинките които идват по оптичния кабел ако не мине през медия конвертора. Все едно да вземеш ток от далекопровода 110 киловолта без да мине през трансформаторна станцияИ защо е този медия конвертор? Аз НЕ ползвам телевизия, само интернет.
снимай какъв кабел влиза в къщата или апартамента където живееш за интернет да ти кажем с какво сиВ момента съм БЕЗ рутер. Защо сега става?
ясно не си бил с оптика досега по ФТП кабел, и досега от А1 не са ти били сменили начина на доставка. Е сега няма начин да не ти сменят ФТП кабела, всички доставчици вече са по оптикаТой е от времето на Мегалан преди да бъдат погълнати от А1.
няма такъв оптичен кабел който да влиза директно в лан картата, бъркаш се това е ФТП кабелОптичен кабел, който влиза директно в лан картата.
Хахаха. От шахтите директно в компа, викаш.Оптичен кабел, който влиза директно в лан картата.
моля ти се ... с всеки пореден пост показваш некомпетентност.... отвори chatGPT и го попитай по твоя казус да видиш какво ще ти кажеВ договора ми пише: "фиксиран интернет чрез GPON" и във входа на блока има кутия от която кабелът директно се включва в лан картата на компютъра.
В договора ми пише: "фиксиран интернет чрез GPON" и във входа на блока има кутия от която кабелът директно се включва в лан картата на компютъра.
не бе тя си мисли, че ще и сложат проследяващ рутер с вградена камера да я наблюдават как се мандръсаЩе ти дадът оптичен рутер в който влиза оптиката и от там излиза фтп и влиза в лан картата ти. Дават ги безплатно!