Тема за конфликта : Израел - Иран

ReminD

Well-Known Member
Правя една тема да се пускат разни неща по темата.
Ще помоля без простотии и антисемитски глупости и конспирацийки - пуснете си ваша тема, и я заливайте с такива неща - моля.


Иран май са все по-близо до възможност да направят ядрено оръжие. Израел пък от 2-3 месеца тренират официално, масирани бомбандировки и въздушни операции над системите им. Ясно е, че ще ескалира това със сигурност. САЩ са на нокти с Израел от 10-тина години, като гледам и сега Байдън обяснява глупости, че с дипломация ще се оправят нещата. А и още от 2012 година отказват да подкрепят в ООН резолюцията, която Израел иска за нанасяне на удари по военните им обекти.





Нещата ще ескалират скоро, защото Иран изключиха сензорите с които наблюдаваха от ядрената св. организация какво се случва там, а и Израел няма да им е за първи път да им саботира по конвенционални и неконвенциални методи ядрената програма.

Вече май и ежедневно Израел бомбандират военни цели и доставки на Иран в Сирия , които ходят в Хизбула и Хамас - фанатиците ( Иран ) ги спонсорират с оръжие и проксита от много години. Главното опасение е, че може да стигне тнякакво ядрено оръжие до Хисбула, а и Иран е фанатизирана и консертативна диктатура.

Ясно е, че щом Израел не са ударили още, значи още нямат ядрено оръжие -

интересно ми е да видим как ще подходят - имат най-добрите асове пилоти, и е възможно да направят някаква операция военна за няколко часа, и да ударят максимално много от обектите им - май и това тренират самолетите.

Въздух - Въздух - никакъв проблем да сринат всичко Иранско, и да се справят с ПВО-то, само че цялата операция не може да стане без САЩ да помага с refueling ? Ще е интересно. Отделно Израел пак ли ще влезе в много фронтове битка, както винаги - ако Иран реши да отвърне с пълномащабна война - Сирия / Йордания (спорно ), / Ливан / Египет са обичайните в подкрепа на Иран.


Хисбула = Иран, отделно са наредили 200 000 ракети в Ливан, точно към Израел. Ето за пример Iron Dome като се включва отвреме навреме (ПВО-то на Израел) - ракетите познайте кой им ги доставя на тероряге хисбула/хамас.
 
Последно редактирано:
Ако сте чули преди години за Stuxnet - този вирус беше заразил в глобален аспект много компютри. На Мосад един от опитите да провали ядрената и програма беше с този вирус - слагам и линк за документалката Zero Days - за Stuxnet. Много е на ниво, а и участващите са - бивши шефове на NSA/ CIA / Mossad и как се мъчат и се обвиняват един друг - кой е виновен за Stuxnet.

 
Слагам 30 лв на Иран.

Да, ще ги бие с молитви :D


Вариант 1, Аз залагам на него - Израел си правят една вечер операцията - и бомбят ядрените 'лаборатории' - и ги връщат пак от начало - И всичко приключва - Иран ще си увеличат ракетите и прокситата и терора над Израел чрез Хисбула и Ливан, и ще се съобразят със ситуацията, че ще се 'самоубият' при една война срещу IZ

Вариант 2- Иран обявява война на Израел, и ще загубят територия, не само ще бъдат унижени. Ще стане мазало, щото 2-3 държави ще се включат и те, и ей го на - втора война, че тая в ЕУ ни е малко.



Ф-35 можели да летят до Иран без презареждане - интересно.
 
Да, щото ще им трябва гориво само за едната посока.

Че кое ще ги свали? Израел си влизат като у тях си в Сирия, с руските ПВО-та, и то дори със F-16, щото носят electronic warfare - имаше един случай преди месец/ 2 - Русия бяха изстреляли 40 ракети от С-400 в Сирия, по 3 или 4 Ф-16-ки. Нито една ракета не е достигнала целта.

Сега и разглеждам ПВО-то на иранците, хич не вдъхва доверие. Вярно, че тез малумници, бяха свалили американски дрон, и се хвалиха 2 месеца, че са го бутнали, той даже и стелт няма ( тоз дето и над бг лети - Global Hawk ).


Попринцип ПВО-тата се 'тестват' предварително, като и навлизаш в пространството и проверяваш какви способности има наистина - попринцип би трябвало да има и ELINT самолет с тях, викат им 'примамки', гледа сигнатури, фоновите емисии, честотите - и аз не съм много наясно с Electronic Warfare. Колкот има от тези новите им - ги водят по-слаби от С300, и другите са им още по-зле.

Еврейчетата я знаят тая игра много добре, щото докато за други държави, да локализираш самолет, и да го свалиш са 2 различни неща - там не си поплюват и не би и мигнало окото да бутнат нещо.
Пък и е друго като имаш ти - първата крачка - няма да отидат неподготвени, а пък още повече Израел да си позволи да загуби самолет при такава операция.

Затова си трябва Air Dominance самолет, тея ПВО-та хем са статични, хем могат да ги 'контролират' или с много сила - да ги счупиш с бомбене, като в Операция Пустинна Буря срещу Садам - за 3 дни остана без ПВО и отбранителни системи.
Пък самолета, ще излети и ще гони ако трябва, днешно време ПВО-тата не са проблем, а май и никога не са били.




Тея са такива Асове израелските пилоти, че 70-те години, се изгаврят с цяла руска ескадрила, мисля че се води една от най-великите dogfights операции в историята на света. Египет викат на помощ СССР-то - да блокират достъпа до Синай на Израел, и онея веднага идват, щото ще се пробват новите миг-21 срещу Ф-4 фантомите. На радара един ден им изписва, че летят 2 самолета Ф-4, като всъщност са 4 , летящи много близо, за да объркат радарите, че са само 2 - и руснаците 'налапват въдицата' - и пращат общо 20 самолета да ги свалят. Освен тези, още 8 самолета летят много ниско, да не ги види радара - и ги размазват и така ги унижават, че повече на Помощ не се отзовават срещу Израел. Остават без 9 самолета. Операцията се казва РИМОН 20 , може да я чекнеш, чел съм и книга за нея, респектирали са СССР-то много навремето.


Ей ти и timestamp да не гледаш цялото, че аз го обясних по спомен кое как беше точно.
 
Последно редактирано:

Горе