Тестване на складова програма

semprom

Member
Здравейте,

от известно време съм се захванал с направата на складов софтуер и ми трябва малко обратна връзка. Long story short първоначалната идея беше да развиваме fulfillment бизнес с приятел, но в последствие плановете се промениха и реших да довърша системата, като я направя да може да работи както за fulfillment, така и за обикновенни потребители които искат да менажират стоката и поръчките си от едно място.

За момента системата поддържа управление на поръчки, връщания, клиенти, доставчици, фактуриране ако продавате директно, управление на складовите пространства, интеграция със Speedy, Woo и Shopify (чакам одобрение), като в бъдеще ще бъдат добавени и други.

Трябва ми обратна връзка за това как мога да подобря процесите по управление на поръчки, изпълнението им и като цяло общо мнение за всичко.
Платформата може да бъде разгледана тук.

Благодаря за отделното време!

Здравейте,

от известно време съм се захванал с направата на складов софтуер и ми трябва малко обратна връзка. Long story short първоначалната идея беше да развиваме fulfillment бизнес с приятел, но в последствие плановете се промениха и реших да довърша системата, като я направя да може да работи както за fulfillment, така и за обикновенни потребители които искат да менажират стоката и поръчките си от едно място.

За момента системата поддържа управление на поръчки, връщания, клиенти, доставчици, фактуриране ако продавате директно, управление на складовите пространства, интеграция със Speedy, Woo и Shopify (чакам одобрение), като в бъдеще ще бъдат добавени и други.

Трябва ми обратна връзка за това как мога да подобря процесите по управление на поръчки, изпълнението им и като цяло общо мнение за всичко.
Платформата може да бъде разгледана тук.

Благодаря за отделното време!
това със задължителната регистрация преди да разгледаш точното предложение е голяма глупост. Никой няма да ти се регистрира на доверие.

това със задължителната регистрация преди да разгледаш точното предложение е голяма глупост. Никой няма да ти се регистрира на доверие.
Самия сайт към платформата не е готов. Идеята ми е да получа обратна връзка за самата нея.
Щом е такъв проблем регистрацията, ето една готова: [email protected]/predpriemach.

Самия сайт към платформата не е готов. Идеята ми е да получа обратна връзка за самата нея.
Щом е такъв проблем регистрацията, ето една готова: [email protected]/predpriemach.
ти изобщо не разбра къде е проблема.... не е въпроса за акаунта, а за изискванията преди да се пре4дприеме действие по регистрация в даден сайт да пише за какво е тази регистрация, какво има вътре и т.н. Работата е за 10 минути с chatGPT да ти направи една ландинг страница като заглавна.

Добър замисъл но според мен си далече от prodiction. Какво аз бих направил:
1. Интеграции с Econt, Speedy (вече имаш), Pigeon, Boxnow, Sameday (задължително поне) по-късно бих добавил Euroshipments, NextLevel..
2. Плъгини за WordPress, OpenCart, PrestaShop (задължително поне) по-късно бих добавил и Shopify и др SaaS.
3. Задължително API интеграция и документация има много Custom платформи които само така могат да взаимодействат с платформата ти.
4. Тези които са с плъгини и API трябва да се избира след създаване на връзка дали твоята платформа е master или тяхната или и 2 те двупосочно да си говорят. Както за каталога така и за поръчките.
- Тоест ако се добави продукт при теб се добавя и в платформата и обратното и за поръчките.
5. Наредба Н-18 за одиторски файл за поръчките да се генерира автоматично от твоята платформа.
6. Ако искаш освен всичко да заинтригуваш клиентите с нещо повече е да разработиш с твоя плъгин за готовите платформи и checkout страница която да идва от твоя модул като освен куриерите които ще имаш да им добавиш и най-маосивте методи на плащания които се настройват през твоята платформа. Тоест ти правиш интеграции с куриери ако аз искам да си вържа магазина с твоя склад за да има смисъл от всичко трябва в платформата ми да работят твоите интеграции за да може при поръзка да си взаимодействат и да се създават автоматизно товарителници през твоята система.

Идеята е така да направиш нещата че на клиентите да им е лесно и да използват само твоята система за обработка на поръчки и продукти без да влизат в платформите си и да правят нещата частично първо там а после и при теб иначе се губи смисъла.

Бох оптимизирал доста добавянето на продукти като чрез твоите плъгини и API да може всичко което поддържа примерно WooCommerce, OpenCart, Presta и тн... да се намапват правилно с твоите такива и база.

Идеята е да олесниш клиента така че да не трябва да търси интеграция на 3-та страна за куриери, плащания, одиторски файл и тн. И да не трябва да плаща на 5 места за всичко. Да може след като има интеграция с теб да получи всичко това на готово и да не го мисли. Да си логне профилите да си направи настройките и всичко това да работи в магазина му.

Така вече ще си готов и за бъдеща стъпка към fulfillmant.
Интеграция с AI за автоматизация на различни неща като създаване на продукти, обработка на поръчки, писане на описания и много други неща.

Така ще имаш завиден продукт които решава реален проблем на някои като напримерно:
WP имат ужасен checkout много полета, зле изглежда правиш поръчка 5 минути. Твоя onepage checkout ще бъде интелигентен бърз и конфигурируем от клиента. За всяка от платформите.
Решаваш проблем с това да не плаща за складов софтуер на едно място, за интеграция с еконт и спиди на друго. Трети пък предлага другите куриери. Друг предлага плащане и тн. All in one.

Иначе каква ти е инфраструктурата на проекта? Какви технологии използваш? Backend, Database?

Благодаря много за коментара!

1. Планирал съм и другите спедитори, идеята е да изчистя другите проблеми преди да свързван с допълнителни системи.
2&4. За момента може да синхронизира с Wordpress и Shopify. Идеята за двупосочност е добра, за момента промени направени при мен важат само за мен, промени направени от магазините идват и при мен.
3. Custom API-то също е замислено, но просто мисля, че има по-важни неща преди него.
5. Ще го добавя.
6. Това е доста по-сложно, примерно Shopify не мога да променям checkout, но има и решения където преди него се показва modal с информацията за чекаут. Това трябва много добре да го обмисля как точно да стане.

Това е главния замисъл, всичко да става от едно място и да менижираш много магазини с един софтуер.

Аз съм малко традиционалист в отношение на технологиите които използвам, но CI4, PHP, MariaDB, без js frameworks etc.

Благодаря много за коментара!

1. Планирал съм и другите спедитори, идеята е да изчистя другите проблеми преди да свързван с допълнителни системи.
2&4. За момента може да синхронизира с Wordpress и Shopify. Идеята за двупосочност е добра, за момента промени направени при мен важат само за мен, промени направени от магазините идват и при мен.
3. Custom API-то също е замислено, но просто мисля, че има по-важни неща преди него.
5. Ще го добавя.
6. Това е доста по-сложно, примерно Shopify не мога да променям checkout, но има и решения където преди него се показва modal с информацията за чекаут. Това трябва много добре да го обмисля как точно да стане.

Това е главния замисъл, всичко да става от едно място и да менижираш много магазини с един софтуер.

Аз съм малко традиционалист в отношение на технологиите които използвам, но CI4, PHP, MariaDB, без js frameworks etc.
Ти всичко това в ерата на Ai на ръка ли го правиш?

Не, но гледам да преглеждам какво пише, щото много често пише и глупости.
не е до писането, до правилния промпт е . Защо при мен с разработени за 1 година над 40 сайта от сложни по-сложни не прави грешки?

Може ли да се фокусираме върху темата? От 4 твои коментара, нито един не е по темата.

Може ли да се фокусираме върху темата? От 4 твои коментара, нито един не е по темата.
даваш ми наклон на оная работа ли? Всичко беше по темата , но си достатъчно глупав за да не схванеш какви правилни съвети ти давам...

Горе