Техника за снимане на кулинарни клипове?

Kill-op

Active Member
Здравейте,
Моя близка иска да снима кулинарни клипове за тубата и ме пита каква техника й е нужна за да може да снима с телефон или апарат, а също и с каква програма да обработва лесно видеото под Уиндоус. Тъй като аз хал хабер си нямам от подобни занимания някой от тук пишещите дали може да даде насоки за някакви по-специални стативи или стойки и какво осветление е необходимо да се закупи?
 
Еми да споделя че колкото и да дадеш за техника ,малко е , все си трябва още нещо.
Може да видите качеството на последните 20 видеа в тубата - Приказна кухня с Ани
Всеки си преценява според възможностите колкото повече толкова повече ........ е казал мечо пух
 
Зависи колко е сериозна и в какъв етап от развитието е. Задължително и трябва трипод, хубаво осветление и микрофон, ако ще се говори във видеата, а няма да е voice over. Другото, което бих препоръчал е 1 слайдер за камера/телефон за да може да си прави готини транзишъни.

Зависи от бюджета слайдера може да се направи DIY, освтелението е хубаво да е качествено - може да се поръча бюджетно 2 софтбокса. Стандартен трипод и горила трипод може да се намерят по 30-40лв.

1 микрофон брошка на rode е около 100-150лв. Цялата калкулация ще е около 300-500лв без камера/ телефон.

Според мен най-много продава видеообработката, сценария и качеството на видеото. С 1 хубав модерен телефон, що годе добро осветление и малко стил (да не е скучно видео) могат да станат нещата. Другото което е че постоянно се усъвършенстваш и взимаш нова техника, обективи и т.н. За това ако има хубава камера/телефон с 1 300-500лв и 40-50часа ръчкане в Adobe Premiere може много да вдигне нивото на продукцията
 

Горе