Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

StillMad

Active Member
Имам един скалъпен и позарязан сайт за добавяне на сайтове, статийки и тн и гледам днес мозилата пищи та реве, че сайта е яко преебан и ако вляза в него не ми мърда ебола, птичи грип или най-малкото ще ми изгорят картофелите у фурната..
Та чеквам за кво иде реч, всички уеб антивируси казват ОК, аз чеквам контента и е ОК, 100% сейф, няма нищо, нищичко нередно, камо ли вирус, крадец на пароли, портфейли и прочие
Регвам го в wt само за да видя що така са го порязали (защото установявам, че и мозилата и др разни там измислени тулове базират инфото си на шибаният бот) и кво да видя - в сИкуритито "сайта съдържа вирус, но не можахме да установим кой къде и как" обаче за сметка на това много набързо го блекнахме и всичкото индекс в най-голямата ни и прекрасна търсачка за чийто, с гордост отбелязахме като "този сайт може да навреди на компютърът ви", разбира се само и единствено с идеята да защитим нашите родни убавки юзери!
Код:
сайт (не е интересен вече)
Е убаво, аз отдавна не съм бучал, ще ми бъде особено приятно да позабуча срещу десетките гошови измами.. но първо да се допитам до патило - 1во - възможно ли е блека да е на основание репорти/доклади (от некой куц пендел) или е 100% базиран на тяхната свръх машина, засичаща всякакви буби и костенурки, макар и те самите да не знаят дали е буба, костенурка или просто калинка. И 2ро - само аз ли не виждам нищо, ама нищичко нередно в този сайт?
 
Последно редактирано:
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Твоето "най-вероятно" е точно подобно на гошовото "имало"
Няма никакъв зловреден код, всичко е 100% чисто по файловете. За това имено беше вторият въпрос - към специалистите, дали също така като мен не виждат нищо, а не "най-вероятно" и "може би" дрън-дрън..

Но пък особено интересн беше анализът на един смотан тул - "сайтът се хоства в рискова държава" ахахахахах
Което обаче, все пак, ме наведе на мисълта, че може би има нещо общо с тази тема, мисля, че не е невъзможно някой от сайтовете в шаред хоста да прави номера, но разбира се няма как да съм сигурен.

Иначе тия пендели как ще ме компенсират (всъщност някои от вас, на мен баш ми дреме) за целият бъркоч в индекса "този сайт може да навреди на компютърът ви" при положение, че всичко е чисто.. само защото свръх-машината им е турбо бъгава или пък в бг-отделът също има буби, калинки и секви други насекоми??!

Сметай някой ламзи като влезе и браузерът му изквичи, че този сайт ще му изтрие порнетките от хидън папката "важни документи".. дали някога ще влезе в този сайт!
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

В Webmaster tools-а си заяви проверка на сайта, да го обходи бота пак и ако вече е чист ще ти го махнат от списъка (мисля че до няколко часа става).
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Що за глуповата тема? И ти като Унито ще кажеш, че гугъл те цензорира. И аз не видях проблем с мозила / хром .
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Мозила и Хроме репортват по подобен начин и чисти сайтове, които зареждат съдържание от заразени сайтове във iframe и JS.
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Репорта на мозила беше базиран на инфото от гугъл-анализа, който не беше особено точен.
Иначе ифрейми нямаше. Джабите - стандартни и мисля без конфликти, но все пак може да ги обновя поне.
Единственото, което направих е за всеки случай да изтрия 20-на неактивни сайта, въпреки, че малко ме съмнява да е от това.
В крайна сметка съм изненадан, че вече е ок, репорта е махнат, както и гнусният компрометиращ надпис "този сайт....и тн."
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Има ли шанс да са ти качили нещо през ъплоад / form поле?
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Всичко беше чисто, нямаше нови файлове, нямаше променени такива.
Изобщо не ставаше въпрос за вирус. Малка вероятност е някой от изтритите сайтове да е бил кофти нещо, въпреки, че всички бяха или офф или паркирани. Но дори да е имало някаква малка вероятност за това, едва ли това е била правилната реакция - да компроментираш тотално сайта с генералното и публично изложение, че той може да навреди на нечий компютър... смешна работа
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

http, https? Да не би да е това? Не съм гледала сайта понеже няма линк, но на мен някой път ми пищят разни сайтове или заради http/https версиите.
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Това може да стане от датата или от изтекъл сертификат едва ли е от това, сайта му няма секюр серт.
 
От: Този сайт може да навреди на компютърът ви...и тн..

Получих съобщение от wt, че сайта вече не съдържа връзки към опасни сайтове и за това вече е ънблекнат.. Значи, според тях проблема явно е бил в линк към сайт, който е съдържал вирус, а не така както прочетох в началото, че самият сайт съдържа вирус... Според мен леко омазана работата ама както и да е :wink:
Аз не знам колегите с директории с по 10000 линка вътре и поне 10-15% неактивни от тях как така се оправят и свръхмашината ги все подминава...може би и късметът вече е фактор ахахаха
 
Сега ще взема да вдигна темата.
Натиска продължава..

Има два варианта :) Или ме гласят за горни позиции :D или отношението е персонално и в строг разрес с всички останали, един вид ебават се с мен (най-вероятно от бг-офиса, защото едва ли от по-више някой ще се занимава с глупости) Принципно си пазя един скриий с един 100% малоумник, представящ се за някво шефче в бг-офиса ;)

Та директно въпроса към разбирачите. Може да ми отговорите и с вторият/третият си акаунт, важното е да получа по възможност меродавно мнение:
Ако забраня тотално на 100% достъп на бота до сайтовете ми, ще има ли той право да "разгласява" информация до подлогите (мозила за пример), че сайтовете са вредни за потребителите?
Това може и да се наложи като мярка, защото РЕАЛНО това си е вмешателство в политиката на сайтовете, на което няма как РЕАЛНО да се окаже противовъздействие..

Защото вече имаме и смешната схема при която вече ми докладват сайт ЗАРАДИ ТОВА, че той имал линк към сайт, който имал линк към сайт, който бил заразен... майко мила :confused:

Бай дъ уей има ли тук собстеник на директория, който е погнат за това, че евентуално имал някъде линк към сайт, който пък бил вреден за потребителите?
 
Сега ме изнудиха (дефакто) да изтрия bakyovo.com. Къде ми е избора? Или трия линка, или сайта остава докладван като вреден за потребителите, въпреки, че няма и грам вирусче.. Е след като го изтрих за няколко часа беше ънбаннат. Това се повтаря доста пъти на няколко сайта. А в случая аз не виждам вирус на този сайт, чак яд ме фана чесно.. Бил съм редактор в дмоз (разкарах ги, защото видях че е яко шуробаджанашина и са същите лайньовци) и много добре знам кой сайт е полезен за потребителите, кой е комерсиален, кой е "от нашите", кой просто носи кинти и тн и прочие.

Аз не мога да разбера с какво право ще ти клепат така сайтовете и дори не ти оставят избор и реално наистина нищо не можеш да направиш. Ми къде е свободата, независимостта, за какво са ми тия домейни, като истината е, че те контролират и зависиш от тях на 100%
А това, че реално изстински полезната информация не достига до потребителите, ви го гарантирам на 1000% Всичко е една голяма измама!
 

Горе