Толкова ли е важен формата на линковете

ddimitrov

Member
От скоро пуснахме единия сайт от мрежата www.vlez.eu с която така и ще видим какво ще стане. Сайта е http://vkusno.vlez.eu Та по мое невнимание линковете в wordpress-а са си оставени по default настройки от вида ?p=3434. Има ли толкова голямо значение да ги променям от вида /neshtositam/data/turshiaotkrastavichki? В момента всеки ден Google ми индексира новите рецепти които добавяме и идват към 30% от посещенията от търсачки според google analytics. Дали си заслужава да си създавам главоболия с промяна на опцията>
 
От: Толкова ли е важен формата на линковете

Съгласен съм със SSH ОN , но има две "но"-та
Google вече разчита кирилица в името ;). Ако Title-a е на английски може да се спечели чужденец като посетител, тук вече зависи как е устроен сайта дали може да се монетизира и той или само български трафик ;)

Въпреки това остава проблема с браузърите където кирилицата се изобразява с "D%124D23,,,"
;)
 
От: Толкова ли е важен формата на линковете

Както каза bgkulinar в една своя публикация, "щом нещо работи, не го пипайте"! :)

Ако линковете са на английски и според мен ще е по-удобно, но трябва да се направи на части, а не от веднъж. Например ако в сайта има 200-300 статии, няма да е зле на няколко дни да се променят адресите на по 5-10 статии и така в продължение на примерно 2 месеца, за да няма проблеми от страна на Google :)
 
От: Толкова ли е важен формата на линковете

Май няма да променям нищо по линковете засега. Сайта си е изцяло Bg насочен и едва ли ще стане световен някой ден. Това за работенето и аз го практикувам, но някак си нещо вътре в мен ме кара все да пипам нещата с цел подобряване или учене на нови техники и опит за мен си. Пък кви главоболия си създавам така не е истина просто.
 
От: Толкова ли е важен формата на линковете

Има един редирекшънмод, с помощта на който, при смяна на пост слъг, редиректва към новия. Така че, пробвай, докато още си с малко страници.
 
От: Толкова ли е важен формата на линковете

Докато работи едно нещо не го пипай!

е житейската философия на тоя дето после си казва:

За кво не го пипнах още докато работеше!!
 
От: Толкова ли е важен формата на линковете

Явно истината е някъде по средата :) Въпрос на експеримент може би ;)
 

Горе