Трафик от социални мрежи

oXteR

New Member
Здравейте, днес ми хрумна странна идея, ако направя блог с интересно съдържание и добавям в много социални мрежи има ли шанс да изкарам някой лев ? Преди пробвах с един автомобилен блог но не стана нищо освен 5-6 посещения.
 
От: Трафик от социални мрежи

Ако си стегнеш задника и избереш тематика, на която можеш да пишеш в захлас и найстина има какво да кажеш(напишеш), то тогава бъди сигурен на 90%, че блогчето има добри перспективи.

ПП: За социалните мрежи важи един израз "Хубаво беше, ама свърши.". Смисъла е там, че докарват трафик, но едва ли можеш да разчиташ само на тях. Не отричам, че можеш да събереш редовни читатели на блогчето, но това е в случай, че найстина има какво да се види/прочете в блога. Най-важното е да не пишеш "измислени" статии. Визирам един български блог, който изписа какви ли не глупости, само и само за да набере посещения, но хората бяха доста негативно настроени срещу блога и собственика му като цяло. Не допускай същата грешка да те провали ;)
 
От: Трафик от социални мрежи

oXteR аз така почнах първия си сайт. Публикувал съм предимно в свежо обикновенно получавах по 150-200 посещения на публикация. Пробвал съм няколко статий в дао и в дигг, но посещенията бяха доста по малко. Ако някой има опит с тези и други социални мрежи нека сподели
 
От: Трафик от социални мрежи

ако икаш приходи,блога трябва да отлично оптимизаран.Ако имаш голям трафик,парите сами си идват- adsence,директна реклама и т.н.
 
От: Трафик от социални мрежи

Ако говориш за сайт на български - да може, при условие, че отковенно казано пишеш глупости. В смисъл - погледни какви статии се котират във Свежо - чалга, "интересни" факти, забавно, смешно, фън, смях и така нататък...напоследък покрай изборите и политика.

Просто така се заформи по-голямата част от аудиторията на "българския digg", че за да пробиеш там трябва да пишеш на, така да ги наречем "поп" тематики. Ако това е целтати ще си осигуряваш доволно количество трафик, ако редовно преглеждаш новото във fishki.net и подобните сайтове. Друг е въпроса доколко добре ще съумееш да монетизираш този трафик.
 
От: Трафик от социални мрежи

Офф:Колкото и жалко да звучи обаче е напълно вярно по това, което виждам всеки ден в свежо. Само чалга, политика, някоя и друга песен и много, ама много картинки без нито една дума около тях. И това са топ статиите. Поне на мен са ми доста по интересни свежите статии, понеже там от време на време може да се види наистина нещо интересно, а не примерно дадена руса чалга певица с колко си е увеличила бюста или кой я е зарязал.
Баси офф-а се получи :)

А иначе по темата, може и да успееш да си докараш нещо въпреки, че предполагам, че доста от хората тук ползват социалки за да може бота на чичко Г. да мине малко по - бързо. Е и за някой друг клик на сайта им де ама това поне при мен е на заден план. :)
 
От: Трафик от социални мрежи

Аз лично мисля че трафика които идва от социални мрежи е силно "кликащ" => и доходите ти от тях социален трафик ще са добри. Но все пак това са лични разсъждения.
 

Горе