Трябва ли да се регистрирам?

От: Трябва ли да се регистрирам?

Ако не си осигурен от друго място, така или иначе сам си внасяш здравните осигуровки. От друга страна, за да сключиш граждански или друг договор, не трябва ли насрещната страна да има фирма, т.е може ли между две физически лица да се сключва такъв договор?
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Разбира се, че може да сключиш договор с всяко юридическо или физическо лице.

Между другото, няма такова нещо като "граждански договор" в законодателството. Има обаче "възнаграждения по извънтрудови правоотношения" и други подобни изрази.

Съществуват тълкувания на закона, според които трябва да се регистрираш по БУЛСТАТ, което те задължава да плащаш осигуровки (вж. по-горе, редактирах си мнението като добавих повече информация).

Съществуват и тълкувания, че това не е вярно. Не мога да кажа, че едното тълкуване е по-вярно от другото. Но със сигурност няма да те глобят, ако се регистрираш по БУЛСТАТ (на каквото основание искаш - най-лесно става да напишеш "осигурител", защото лелката на гишето в Агенцията по вписванията ще се опъва и няма да иска да те регистрира като писател, ако нямаш диплома за такъв) и си плащаш осигуровки всеки месец минимум сто лева (регистрацията по БУЛСТАТ те задължава да плащаш тези осигуровки, съществуват тълкувания, че няма легален начин да платиш осигуровки, освен здравни, ако нямаш тази регистрация).
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Ако не си осигурен от друго място, така или иначе сам си внасяш здравните осигуровки.

Само здравни осигуровки може да внасяш без никакви регистрации. За останалите трябва да се регистрираш по БУЛСТАТ. Макар, че съм чел и точно обратното тълкуване - можело да се плащат и останалите осигуровки без регистрация. Обаче това ми се вижда доста съмнително, защото не може да си попълниш декларациите - там се изисква номер на БУЛСТАТ. Как държавата ще разбере, че си платил осигуровки, ако не го декларираш? Откакто въведоха единното платежно този въпрос стана особено интересен.

Имай предвид, че тълкуванията на НАП нямат правна стойност. Даже е доста спорно доколко законна е практиката на НАП да пише указания за тълкуване на законите и особено наредби. Съществуват менения, че това е противоконституционно.

За нормативно признатите разходи цитирах закона в тази тема.
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Внимание! Четенето на законите може да бъде опасно за вашето психично здраве! Не ме питайте от къде знам.
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Внимание! Четенето на законите може да бъде опасно за вашето психично здраве! Не ме питайте от къде знам.

Абсолютно съм съгласна.

И едно въпросче, заради рейтинга ми ли не мога да публикувам в секция "Пазар"?
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Имаше май някакви ограничения за броя мнения. Пробвай отново - може би вече имаш достатъчно мнения.
 
не заради 10 дни ограничение .... което съществува във форума от години спокойно обмисли нещата... а понеже питаш любезно и си добре комуникираш с останалите ще преместя един твой пост с цените като тема в пазара
 
От: Re: Трябва ли да се регистрирам?

Благодаря! Прочетох в условията, че трябва да имаш поне 10 мнения, да имаш регистрация от поне 10 дни и репутация по-голяма от 0.
 
готово :) по принцип ограничението е за да се отсеят измамниците и да може да се види кой как пише и като какъв човек ще представи в тези 10 дни и 10 поста...

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=39043
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Като страничен ефект се случва новорегистриралия се да пише безсмислени мнения с единствената цел по-бързо да може да пуска оферти.
 
От: Трябва ли да се регистрирам?

Ами, то се вижда от самите мнения. Добре е измислено така. Който е решил да се занимава сериозно с това ще има търпението.
 
Re: От: Трябва ли да се регистрирам?

Като страничен ефект се случва новорегистриралия се да пише безсмислени мнения с единствената цел по-бързо да може да пуска оферти.

то затова има и 10 дни ограничение :) а не само бройка мнения... идеята е за най лесно да "спамнат" в секцията За Форума където да се представят пред останалите като гласуват по анкетите :) и споделят какво са гласували като пост :)


прави по един пост на ден :) бате ти ще имаш ли доверие да пробваш нов копирайтър на който мненията са му: "да так е съгласен съм" такива мнения не говорят че има дар слово :) камо ли ако има правописни грешки в прости фрази


Мисля че засега ограниченията ни работят добре.... Средния iTrader рейтинг на пазара е 90.6% което е 4 процента по зле от пазара на black hat world (около 95%) който е платен иска се мембършип задължително от $99 и по $30 на отворена тема ... и 100 поста и 3 месеца престой...

и цели 6 процента по добре около 85% от пазара на digital point който се иска е 2 седмици и 25 поста ...

направили сме го максимално облекчено спрямо световните форуми и пак се справяме добре в борбата с измамите
 

Горе