Трябва ли фирма за онлайн платформа/не е магазин/

GGalin

New Member
Здравейте,правя сайт онлайн платформа на английски език за цял свят -нещо като OLX ,Jobs.bg. Не е магазин,няма да се продава нищо,никакви пари няма да се въртят през сайта. Реклама в сайта, може би ще има.
Трябва ли ми фирма за да работи този сайт?
На по-късен етап ще се плаща за Premium users през PayPal и тогава предполагам ще ми трябва фирма. Идеята ми е да не отварям фирма в началото на пускането на сайта, а по-късно когато пусна Premium users. А ако може въобще да не отварям фирма ще е най-добре-ще си спестя разходи по откриване на ЕООД, осигуровки, счетоводно обслужване(мисля че касов апарат не е нужен). Разбира се данъци може пак да се плащат.
Ще се радвам ако споделите вашето мнение.
 
Трябва да обяваваш печалбата си като физическо лице или да регистрираш фирма това са двата ти варианта, за да си спокоен пред данъчните.
И в двата случая ще плащаш 10% печалба, ако не си регистриран като фирма по ДДС, тук по-добре се консултирай със счетоводител.

Поздрави,
Ник
 
Сам си си отговорил на въпросите :) За да пуснеш сайта - не ти трябва фирма. Фирма ще ти трябва само и единствено като почнеш да получаваш приходи, и то на ниво, на което да започнаш от НАП да те забелязват. Дотогава - работи си, трупай си клиентска база и не му мисли.
 

Горе