Трябва ли фирмите, които правят сайтове да обявяват цените на сайта си?

Трябва ли фирмите, които правят сайтове да публикуват цените на услугите си?

  • да

    Votes: 64 43.5%
  • не

    Votes: 83 56.5%

  • Общо гласове
    147

магарцедес

Active Member
Зависи според дали цените са част от маркетинга на съответната фирма. Бутикова дизайнерска агенция обикновено няма да постне цени. Но за редови инсталатори на разни CMS и настройвачи на теми е доста целесъобразно да се опитат да привлекат масовия мераклия-предприемач с ниски ценички :)
Е то, това до колкото зна ме редовно, виждам всекидневно обяви от типа. Преинсталирам виндолс за 10 лв., до изработвам сайтове за 10 лв. ..... Последния, като ми покаже какво е изработил, направено с Web builder-a от cPanel или уърпдрс с безплатна тема и всичко на всичко 3 сайта и припадам :D :D :D ИМаше един, който правеше сайтове в але.бг и още една подобна платформа пак за 10 лв :D :D :D
 

web_i_reklama

Active Member
Има грешка във въпроса. Става дума за позициониране. Обикновено фирмите, които обявяват по-ниски цени, се борят за клиенти от по-нисък клас. Най-силните фирми в България в сферата на услугите нямат цени или ако имат - ги ценообразуват ПРЕМИУМ на фирмен час, и обикновено те обслужват корпоративни гиганти с много специфични потребности, които са индивидуални за всеки клиент и няма как да бъдат предвидени в предварително готов пакет с цена.

Всъщност, които правите сайтове - знаете какви драматични разлики може да има от сайт до сайт.
Пример: писахме къстъм сайт на един г-н от Варна с три фийда, които се синхронизират с проекта му.
Сега довършваме сайт за друг клиент, но не къстъм, пак с три фийда, но с WooCommerce.

Функционалността е сходна, а разликата в ценообразуването на двата е огромна. Пример 1. е доста по-скъп.

С уважение,
Кико
 

zoomaniak

Well-Known Member
Истинските фирми обявяват нива на бюджет от 1000 до 10 000 лв и нагоре. И спрямо бюджета който сте избрали ти пускат оферта.
 

магарцедес

Active Member
Истинските фирми обявяват нива на бюджет от 1000 до 10 000 лв и нагоре. И спрямо бюджета който сте избрали ти пускат оферта.
Глупости на търкалета.... Според мен, качествения клиент би следвало да е : "Имам толко пари, искам това, това и това, какво може и какво не може да се направи за тези пари".
Аз поне така си поръчвам...
 

Горе