Трябва ми малко помощ за тълкуване инфо от Webmaster tools

lqllqlq

Well-Known Member
Здравейте,
Много ще се радвам ако помогнете да проумея какво иска да ми каже Webmaster Tools–а.
Ситуацията е следната:
Чисто нов сайт, по който не е правено кой знае какво освен оформление, подредба и качване на продукти, както и някои тестове на функционалност. Можете да видите сайта тук.
Зададено бе още в първите дни в htaccess-а редирект към www. И тук става интересното. Sitemap-а бе сред последните неща добавени към WMT. Въпреки това търсачката е обхождала и навестявала домейна, но интересно е, че при site:domain.com вади една каруца резултати, но при site:www.domain.com - само 1.
Реших, че нещо аз бъркам но в WMT положението не е различно. Ето как вади инфо за домейн без www:

bez_www_1.jpg

А това е за индекс статус-а:

bez_www_2.jpg

Ситуацията е доста по-различна по отношение инфото за WWW (и двата домейна са верифицирани, зададено е предпочитание към WWW):

s_www_1.jpg

за да стане драматична що се касае индекс статуса:

s_www_2.jpg

Супер странно и положението при графиката на обхождането - без www е нормална с ръстове и спадове, но при www.domain.com наподобява графика, но правена с пунктирана линия

Наистина не мога да разбера що за чудо е това, каква е причината и какво трябва да ми говори всичко показано по-горе?! Трябва ли да ме притеснява всичко това?

Само за сведение, на друг магазин бях пропуснал пренасочване към www и всичко свързано с това, направих корекция и пренасочване след 6тият месец. Трябваше да изчакам 2-3 дни за да видя актуално инфо в WMT, но в този случай чакам доста повече, а промяна няма...
 

Горе