Търговия без фирма като физическо лице

Здравейте!
Искам да извършвам търговия онлайн, чрез платформи като Фейсбук,олх и т.н. Въпросът ми е, мога ли да го правя като физическо лице,без да отварям фирма като естествено си подавам годишна данъчна декларация? Но тук възниква и друг въпрос, ще мога ли да доказвам разходи чрез фактури които са ми дали от фирмата(търговец на едро) след като нямам собствена фирма(в самата фактура има полета за данните на фирмата,които няма как да попълня след като нямам фирма)?
Благодаря на предварително!
 
1. Дължиш 15% данък върху оборота към НАП. Подчертавам, данък върху оборота, а не върху печалбата.
2. Фактури на физическо лице НАП не ги признава за разходи!
3. Ако си продавал например през цялата година 12 месеца, за търговска дейност дължиш и осигуровки за целия период(12 месеца х 160лв = към 2000лв)
4. Ако ти направят проверка от НАП и ако си забравил да декларираш някои получени парични преводи/наложени платежи, глобата започва от 500лв.

П.П. Колегите от близкия офис на Еконт споделят за хора с оборот под 2000лв на година, които са ходили да си вадят справки за получени парични преводи. Познай откъде ги искат...
 
Последно редактирано:
Запознат съм, понеже са ми правили ревизия като физическо лице. Евентуално от общия оборот имаш право да приспаднеш цената на продадените лични вещи(телефон, лаптоп, гуми и т.н.)
 

Горе