Търсачките четат ли alt на изображение?

От: Търсачките четат ли alt на изображение?

Четат, но точно колко са полезни е доста спорно. Лично аз препоръчвам да се използват, но да не се спами в тях, а наистина да предоставят необходимата информация. Ако не друго, поне ще ви помогнат сайта ви да бъде използван и от незрящи
 
От: Търсачките четат ли alt на изображение?

google осъзнава, че има сайтове които по една или друга причина трябва да са доста... "графични"
и тъй като за бота алт тага е единствения начин да "види" графиката, му се отдава необходимото значение


ако питаш дали keywords в алт тага, влиаят на това какви реклами ще пусне adsense, логиката сочи, че имат тежест
а при изцяло графичен сайт, това биха били единствените думи по които google да се опита да пусне related реклами
 
От: Търсачките четат ли alt на изображение?

Ключови думи в алт-тага винаги се броят.. все пак паяците четат кода, не гледат картинките. Също, алт тагове, които са празни alt="" са напълно валидни според XHTML 1.0 Transitional за тези, които си правят труда да работят по стандарт..

А за тези, които се чудят защо им е празен alt таг - празен алт таг се поставя когато се линква изображението. Според доста СЕО статии, които съм чел, при линкнатите изображения се дава предимство на title тага в линка пред alt тага в изображението. Ето и един пример в случай, че съм объркал някого:
Код:
<a href="#" title="page title"><img src="/images/image.jpg" alt="" /></a>

Също за да се гарантира, че няма да има различен изглед на картинката при различните браузери използвай конректи width и height според размера на изображението, който гониш и border="0". Противно на повечето мнения все още кавичките при стойностите на атрибутите са напълно задължителни.

леле много се отплеснах..
 
От: Търсачките четат ли alt на изображение?

Да имената на картинките също са много важни ако искаш да ти намират картинките през търсачките, но си е спорен върпоса дали искаш някои да ти взема картинките или не ;)
 

Горе