Търси се доставчик и няколко въпроса относно "дропшипинг" + ebay.

A.Grigorov

Member
Здравейте колеги.

Като за начало основно да започнем от там, че съм решил да опитам в дропшипинга.
Не знам до колко е важно да вметна, че съм работил в една от най-мащабните и силни фирми за бързооборотни стоки на база северна България, базирана на основа "разнос на готови заявки" . В момента също се занимавам с търговия на бързооборотни, като обхвата ми с производители, дистрибутори и крайни клиенти на услугата е на база по-голямата част от централна южна България + северната част от гр. Ловеч до върбишкия проход и на север до Русе, Свищов и тнт. Което спомага за една доста добра популация на онлайн магазин/услуга и тнт. Вмествам това като нещото, на което разчитам нещата да се получат, благодарение на физическият ми опит в сферата на търговията.
Предимно наблягам на дамско облекло, обувки, маратонки и тнт, но съм отворен и към всякакви предложения.
Разполагам с неограничен хостинг (трафик и пространство ), което предоставя на крайния потребител едно по-бързо разлистване на страницата, а това не е никак от без значение. Прави се рисърч по-градове и години за предлаганите стоки, с цел оптимизация на продукта, съответно спрямо района на максимално търсене. Работя с PrestaShop и към момента нямам модул за обръщане на XML към Presta.CSV файл, което да работи адекватно. Причината е, че не намерих адекватно и работещо безплатно приложение, а при тестваните демо версии на 2 приложения, не успяват да се справят с възложената им задача (да качат продуктите от даден xml файл на dropship доставчик). Та по тази причина, с предимство са доставчиците, които могат да ми предоставят: снимки на продуктите, фиксирана ценова листа, процент на печалба към мен разномеровани търговски условия между двете страни.
Доставчиците може да разчитат, на един партньор, които добре обгрижва своят продукт и ре-инвестира по-голямата част от приходите си обратно в реклама и оптимизация на услугата.

Отворен съм към предложения за инвеститори, съ-инвеститори, партньорства и други , стига да са ясно обмислени и формулирани.


Относно Ebay.
Стана ми любопитно как се осъществяват дропшипинг продажби там, както през Amazon, така и през всичко останало.
Ако някой може да даде информация или полезно четиво (желателно на Български, тъй като терминологично обяснено, ми е малко трудно да разбирам напълно правилно написаното на английски), ще Ви бъда адски благодарен за просветлението.


За въпроси, предложения и повече информация:

Телефон: 0883 32 32 84 - между 10:00ч и 22:00ч
Skype: adg_vt след 19:00ч до колкото издържа. :D
Имейл: [email protected]
 
От: Търси се доставчик и няколко въпроса относно "дропшипинг" + ebay.

Не съм сигурен дали разбрах правилно. Имаш изградена логистика в посочените райони, която желаеш да натоварваш или? Имаш търговци в тези райони или? Защото ми се смесиха малко offline и online ресурсите.

Не питам случайно защото ако имаш торговци в тези райони, които обикалят и търсиш да разшириш портфолиото си има за какво да си поговорим :)
 
От: Търси се доставчик и няколко въпроса относно "дропшипинг" + ebay.

Това, което е описано като офлайн, е основната ми работа, която ще спомогне маркетингово за изграждането на "онлайн", тоест втората лична :)

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
 

Горе