Търся да закупя домейн

paragkhag

New Member
I’ve just started a dairy farm on Bevington Farm, watching the scroft Здравейте, търся да купя домейн за дигитална маркетингова агенция / консултантска фирма. Ако имате добри домейни, дайте ми някои с цените им. Аз лично предпочитам кратки домейни, но САМО dot COM.

Благодаря.

Аз наскоро закупих .com домейн за 17.39 €. Ако тази цена ви допада, мога да ви кажа откъде го взех.
средната нормална цена е наполовина от тази

Прекарал съм се, да, понеже исках и хостинга и домейна да са ми на едно място.. скоро ще го местя :)

тва ако не е суперхостинг па на

Да, Суперхостинга. Но вече бая скъпи станаха. Имам хостинг на няколко места - според мен завишените цени не са им оправдани. Други БГ хостинг компании предлагат същото, че и по-добро обслужване на по-добри цени, а услугата е една и съща.

е даже и 10 евра са ти направили отстъпка, бягай с 200 от там

• Like
Реакции: n.k.
За домейни използвайте Cloudflare.

Поддържат почти всички TLD-та и не слагат надценка над таксата на ICANN. Също не ви думкат с подновяването. Цената винаги е една и съща.

Може и да греша, но мисля, че са единствената компания с този бизнес модел. Друг бонус е, че поддържат domain flattening (те го измислиха това). Повечето хора тук не ги интересува де.

Без .bg ама то кой луд ще купува домейни от тези мафиоти...

Ако толкова се скръндзите може даже да си го купите с отстъпка в namecheap или другаде и да го преместите в Cloudflare после. Преди така правех днес не съм сигурен дали работи това.

Едит: Все още важи.
- Подновяване в Namecheap $18.68
- Подновяване в Cloudflare $10.46

Демек 44% разлика с Namecheap.

Screenshot 2026-03-05 at 15.38.58.pngScreenshot 2026-03-05 at 15.50.07.pngScreenshot 2026-03-05 at 15.49.37.png

Последно редактирано:
За домейни използвайте Cloudflare.

Поддържат почти всички TLD-та и не слагат надценка над таксата на ICANN. Също не ви думкат с подновяването. Цената винаги е една и съща.

Може и да греша, но мисля, че са единствената компания с този бизнес модел. Друг бонус е, че поддържат domain flattening (те го измислиха това). Повечето хора тук не ги интересува де.

Без .bg ама то кой луд ще купува домейни от тези мафиоти...

Ако толкова се скръндзите може даже да си го купите с отстъпка в namecheap или другаде и да го преместите в Cloudflare после. Преди така правех днес не съм сигурен дали работи това.
Виж файлът 35905
Не е точно така, господине. Вие сте избрал много дълъг и безсмислен домейн. Ако изберете по-хубави и кратки думи, ще е по-скъп.

Не е точно така, господине. Вие сте избрал много дълъг и безсмислен домейн. Ако изберете по-хубави и кратки думи, ще е по-скъп.

Що пишеш глупости?

При покупа на нов или подноваване дължината на домейна няма абсолютно никакво значение.

Има значение ако минаваш през брокер, който продава вече съществуващ или изтекъл домейн. Нещо, което е извън контекста на тази тема.

абе и*иот ти нас ли си тръгнал да учиш откъде да си купуваме домейните? Напълно съгласен съм с метаверсето за Клоудфлеър , имам в момента 328 домейна от които само 3 са в Godaddy , а всички други са в Cloudflare . Ти колко домейна имаш?

1772731539274.png

абе и*иот ти нас ли си тръгнал да учиш откъде да си купуваме домейните? Напълно съгласен съм с метаверсето за Клоудфлеър , имам в момента 328 домейна от които само 3 са в Godaddy , а всички други са в Cloudflare . Ти колко домейна имаш?

Виж файлът 35911
Не дръжте всичко на едно място, господине. Какво става, ако cloudflare фалира, оставате без домейни? Евтината цена има недостатъци.

Не дръжте всичко на едно място, господине. Какво става, ако cloudflare фалира, оставате без домейни? Евтината цена има недостатъци.

Ако фалира домейните ще идат, при който купи активите им.

Cloudflare е с капитализация $70 милиарда (колкото малка държава) и 30% от Интернет трафика минава през тях. България има БВП от 113 милиарда. Повярвай ми ако спрат, това че са фалирали ще ни е най-малкия проблем.

Моля те, спри да пишеш глупости.

Последно редактирано:
ще фалира глуповатостта ти... изобщо не си наясно какво е Cloudflare ..... те са от ранга на Акамай , Майкрософт и Гугъл...

Последно редактирано:
По навик всичко различно от .bg в неймчимп, с клаудфлеър са от безпроблемните доставчици.
1-2-3-4-5 евро отгоре са проблема ако купуваш на килограм. За 1 домейн годинишно все тая.

За .com Namecheap при подновяване са 40% отгоре спрямо ако го купиш в Cloudflare. Да, за 1 домейн няма значение ама като станат 5-10 са си пари както и да го погледнеш.

А може и да съм си стиснат. :)

За .com Namecheap при подновяване са 40% отгоре спрямо ако го купиш в Cloudflare. Да, за 1 домейн няма значение ама като станат 5-10 са си пари както и да го погледнеш.

А може и да съм си стиснат. :)
не си стиснат , просто хората не мислят с главния мозък и ги е срам да питат когато незнаят. Както казах имам 328 домейна от които всичките са в клоудфлеър като най стария ми е на 7 години. Обаче Клоудфлеър покрай домейните предлага и още 8739848787323 вида услуги които дори са безплатни. Предполагам знаеш какво е R2 и как се ползва безплатно за хост 1 ТБ място в клоудфлеър за снимки и файлове които ако ги хостваш във VPS ще ти претовари сървъра и запълни мястото.

Предполагам знаеш какво е R2 и как се ползва безплатно за хост 1 ТБ място в клоудфлеър за снимки и файлове които ако ги хостваш във VPS ще ти претовари сървъра и запълни мястото.

Доста добре познавам услугите им. :) По-интересните неща ги няма в Pro и Business плановете.

Nettingale е много силно интегриран с Cloudflare for SaaS и още благинки.

Screenshot 2026-03-06 at 15.20.19.png

П.С. Hetzner Object Storage е 40%-60% по-евтино от R2 ако търсиш тънко. Същия S3 API, те са им кокурент за Европа. ;)

Доста добре познавам услугите им. :) По-интересните неща ги няма в Pro и Business плановете.

Nettingale е много силно интегриран с Cloudflare for SaaS и още благинки.

Виж файлът 35915

П.С. Hetzner Object Storage е 40%-60% по-евтино от R2 ако търсиш тънко. Същия S3 API, те са им кокурент за Европа. ;)
тук не става дума за евтино , а за универсално хостване на определен контент който има срок на валидност след което се трие.

Горе