Търся дропшипъри за търговия с маркови сребърни бижута

NewSilver

New Member
Здравейте, всички!Не знам дали това е правилното място и заглавие на темата, но ще помоля модератор или админ да я премести ако сметне това за нужно.
Та на въпроса.Обръщам се към тези от вас, които имат вече изградена система за онлайн продажби, или планират да започнат да я създават тепърва.Без значение дали става въпрос за собствен онлайн магазин или за работа с по-известните платформи.
Имам възможност да организирам внос на последните колекции сребърни бижута на някоя от следните марки, а защо не на всички MEXX, SISLEY, NINA RICCI, UNITET COLORS OF BENETTON, PARIS HILTON и няколко други.За сега мисля да започна само с една от тях.Въпросът ми е как Вие виждате бъдещото ни партньорство.Аз не мисля да отварям собствен магазин нито онлайн нито офлайн.Бих искал да разчитам само на система от търговци.Но тук има едно голямо НО.Търговията със сребърни бижута спада към търговията с благородни метали и скъпоценни камъни, която от своя страна е в лицензионен режим към министерството на финансите.За мен не е проблем да работим всички с моя лиценз, но тогава трябва аз да издавам фактурите.Ще се наложи по някакъв начин да регламентираме нашите отношения.Молбата ми е да направим тук една хубава дискусия и да оформим така нещата че да имаме едно добро и ползотворно бъдещо партньорство.Отворен съм към всякакви въпроси и предложения.Благодаря Ви!
 
Здравей, аз правя дрехи и обожавам сребро, но големи размери. Искам да предлагам комбинации от дрехи, бижута и други, преди да започна да плащам за реклама по Фейсбук. Бих взела стоки за дропшипинг от някого на минимум 20 % ( тъй като сега попадам на 10 % от няколко места, което е смешно). И лицензите са от този, който предлага стоката. Както, ако аз дам мои дрехи за дроп, аз си отговарям за моето счетоводство. Предполагам, че е така, опит нямам :) Личното ми мнение е, че не е нужно да пълним джобовете на чужди марки, манекенки, да им плащаме рекламите, имаме си достатъчно добри бижутери и хора на изкуството.... Поздрави.
 
Оправи си правописните грешки и си разбий малко здравето на абзаци
 
Здравейте, Djuliana, първо искам да ви се извиня за бавната реакция и да ви благодаря за проявения интерес.Държа да подчертая , че аз никога не съм се занимавал с дропшипинг и ето как си представям нещата.Аз договарям определено количество стока, плащам и го внасям до мой склад в София.Снимам и предоставям каталог и ценова листа с цени на едро.До тук добре , Вие започвате продажби с цени на дребно, които вие сами си определяте и тук ми се губи нишката.Ако аз изпращам до клиента от ваше име трябва да има касов бон от вашата фирма.Съответно вие да имате лиценз и т.н.Ако касовият бон е от мен кой ще плати ДДС и данък печалба за разликата между цена на едро и цена на дребно.Втори вариант с граждански договор между мен и Вас , в който да получавате процент от печалбата която реализирате но тогава не знам това дали е дропшипинг или афилиейт, а доколкото разбирам повечето участници в този форум предпочитат дропшипинга.За та това казах че съм отворен за всякакви предложения и въпроси.Колкото до процента печалба, мисля че 25 е само началото.За българските майстори съм съгласен.Аз самият познавам няколко, но повечето работят сами и могат да доставят еднократни бройки но не и количества.Още веднъж ви благодаря и ще се радвам ако се включат и други с предложения.Поздрави!
 
Наистина не знам, сигурно е уредено вече, например Подиум продава обувки на Никелс и така нататък. Най-вероятно е афилиейт с договор за комисионна. Един лиценз за дрехи включва 3 компонента по избор от категорията, в която са дрехите - например дрехи, аксесоари и чанти(нещо такова). Аз няма да имам желание да се занимавам и с лиценз за благородни метали, което май не е лесна работа да се извади. Мен не ме интересува дали изпращате от мое име или от вашата фирма. Аз не знам защо разграничаваш дропшипинга от афилиейт, като те могат да са заедно : "Affiliate програмите представляват форма на сътрудничество между сайта-собственик на продаваните стоки и услуги и сайта-партньор (наричан affiliate или reseller). Включването в дадена афилиейт програма обикновено става за няколко минути. Необходимо е в съответния формуляр да се попълнят някои данни – уеб адрес на сайта-партньор, име, адрес и имейл на собственика му, предпочитан начин на заплащане и пр., като сайта-собственик предоставя кода с връзките, банерите или формулярите, който трябва просто да бъде копиран и да се разположи на страниците на сайта-партньор. След това сайта-собственик започва да изплаща на сайта-партньор определен процент комисионна за всяка реализирана продажба на стока или услуга, при условие, че клиента е влязъл в магазина кликайки върху връзките или банерите в сайта-партньор". ....Тоест афилиейта пак не държи стоките и не ги изпраща....... Тук с банерите има елемент на укриване, но ако съм ти афилиейт и пускам снимки на страницата ми, то тогава аз ще знам за всеки клиент, естествено:)
 
Благодаря ви , аз наистина не ги разграничавам, целият ми опит и познание в тази област се ограничава до прочетеното в този форум, а от постовете , които съм прочел до момента оставам с впечатлението , че повечето търговци не са добре настроени към афилиейт а.Може би защото дропшипинга им дава повече свобода.Иначе и според мен това е по-удачния начин.Колкото до банери и подобни, аз не планирам да отварям онлайн магазин за продажби на дребно.Целта ми е да организирам мрежа от дилъри с които да работим дългосрочно.Да се събираме периодично и заедно да решаваме възникналите проблеми и бъдещото развитие.
Благодаря ви още веднъж и за разясненията и за интереса.Поздрави.
 

Горе