Търся зрял и сериозен партньор/програмист за онлайн бизнес

От: Търся зрял и сериозен партньор/програмист за онлайн бизнес

Зависи от бизнеса, затова в някои случаи може да има задължително продажба на по-голям играч.

Имаше една статия от един автор на един продукт подобен на един от компонентите в Гугъл Докс - мисля презентацията беше.

Та пича направил такъв продукт, като основната идея му била да го продаде на Гугъл и да стане част от колекцията им Гугъл Докс. И даже са имали разговори, но в крайна сметка Гугъл са купили няква друга фирма с подобен продукт и той сега си има почти неизвестен продукт, който почти никой не ползва, щото една голяма фирма предлага безплатен такъв продукт.

Така, че в някоя от ситуациите е много добре да се продадеш на някои голям, щото големия ако купи някой твои конкурент и ти си умрял.


Но всичко зависи от ситуацията, продукта, услугата, проекта.
 
От: Търся зрял и сериозен партньор/програмист за онлайн бизнес

@Noke - това което казваш ми звучи супер, но не вярвам да е толкова лесно, колкото и добър да е продукта. Така поне си мисля, а пък ако наитина е, то супер - по-добре да очакваш по-малко и по-лоши резултати и да си приятно изненадан. Много силно ми се иска да се случва толкова лесно и бързо(седмици...) колкото казваш.

@тео - Не си прав. над 70% от стратъпите в нета имат желанието да бъдат купени от по-голяма компания. Така или иначе ако продукта ти е добър, то рано или късно ще има алтернативи и тоагва кой ще е номер едно според теб - първият с идеята, или този най-дълбоките джобове? Твоята роля ще е че си научил хората на дадена услуга, а след това компанията с милионите е копирала и подобрила (или купила конкурентна фирма) и компанията ти остава непродаваема... което според мен не е добре. Според мен има един такъв "златен" момент за продажба, когато капитализацията е оптимална и точно преди да се родят имитаторите и услугата е in the spotlight и просто "модерно" да я използваш трябва да продадеш. Така или иначе в повечето случаи когато един стартъп биде закупен от голяма компания стартъпът се запазва като структура на хората работещи в нея, а основателите остават управляващи, просто са под шапката на голямата компания и са "на заплата" + дялове разбира се и т.н. но винаги се запазват като управляващи, освен ако самите те не го искат, разбира се.
 
От: Търся зрял и сериозен партньор/програмист за онлайн бизнес

И аз съм на мнение, че бизнесът трябва да се продаде (може и частично), точно когато е в най-голям възход. Идеята е да знаеш кога е настъпил този момент :)
 

Горе